Thailand autohuur voorwaarden

Rijbewijs en leeftijd voor Thailand autohuur

Voor Thailand dien je in het bezit te zijn van een internationaal rijbewijs. De minimale leeftijd om via ons standaard categorie auto een auto te huren is 21 jaar. Ook dien je minimaal twee jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Medebestuurders

Indien je bij ons een auto huurt dan mag een medebestuurder (je reispartner bijvoorbeeld) zonder extra kosten  ook achter het stuur kruipen. Bij veel andere maatschappijen betaal je een zogenoemde additional driver surcharge.  Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld en uiteraard wel voldoen aan de huurvoorwaarden.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, een geldig rijbewijs en en credit card (zie betaling en borg).

Pick up / drop off kosten

Bij veel autoverhuurbedrijven betaal je een zogenoemde pick up of drop off fee. Dit houdt in dat je extra moet betalen indien je je huurauto inlevert in een andere plaats dan waar je hem gehuurd hebt. Ook in Thailand geldt er een toeslag in dat geval. Bij de bouwsteen ‘Southern Island Drive‘ is deze toeslag al verwerkt in de prijs per persoon en bij ‘Selfdrive door Gouden Driehoek‘ is het niet van toepassing. In alle andere gevallen is de toeslag op aanvraag.

Kinderzitje

Indien je met kleine kinderen reist dan raden we je zeker aan om een baby- of kinderzitje te huren. De prijzen voor deze zitjes zijn op aanvraag verkrijgbaar. Geef dit duidelijk aan in je reisaanvraag zodat we deze tijdig voor je kunnen reserveren. Je betaalt de toeslag ter plaatse bij het ophalen van de auto.

Huurperiode

De minimum huurperiode is 24 uur. Het is niet toegestaan om met de huurauto in omringende landen als Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië te rijden in verband met de verzekering.

Betaling en borg

Indien wij een huurauto voor je regelen, dan is deze inclusief in de prijs die je terugvindt in het reisvoorstel op maat dat we je per e-mail toesturen. Als je de totale reissom aan ons overmaakt, dan is de huurauto dus betaald. Wel wordt er, als zijnde borg, een blanco afdruk (slip) van je creditcard gemaakt door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf als deze je auto aflevert bij je hotel of wanneer je deze zelf oppikt bij aankomst op de luchthaven. Deze blanco slip krijg je weer terug als je de huurauto inlevert. Om een huurauto te huren dien je dus in het bezit te zijn van een creditcard.

Vervanging

Indien nodig zal er voor een vervangende auto worden gezorgd. Dit kan een ander model zijn dan het gehuurde.

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Maximum snelheid

In Thailand wordt, links gereden. De officiële maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 60 kilometer per uur, buiten de bebouwde kom 80 kilometer per uur. Er staat vaak niet aangegeven waar de bebouwde kom begint. Op de speciale verhoogde snelwegen en de motorway is de maximumsnelheid 100 kilometer per uur. Pas altijd goed op je snelheid, niet alleen vanwege de verkeersregels, maar er wil nog wel eens een geit of ander dier plotseling de weg oversteken.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je ontvangt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

Naar Selfdrive door Gouden Driehoek of Southern Island Drive
of
naar bouwsteen overzicht