Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Easy going Bangkok your own way

   Reis Bangkok, Thailand

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Bangkok
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: dagelijks

   Bijna elke Thailand-reis start in Bangkok, een echte Aziatische stad waar alles door elkaar loopt en leeft: monniken, longtailboten, straatleven en verkeer. In de stad is zoveel te zien en doen dat sommige van onze reizigers geen activiteit willen vastleggen, maar liever lekker zelf op onderzoek uit gaan. Daarvoor is dit startpakket helemaal geschikt. We halen je op bij de luchthaven en brengen je naar je hotel, waar je twee dagen de tijd hebt om zelf de stad te verkennen. Je hotel ligt op zo'n tien minuten lopen van het levendige Khao San Road en per tuktuk ben je in tien minuten bij het Grand Palace. Zo kun je zelf toeristische uitstapjes maken, shoppen, uitgaan of de Oosterse cultuur in de stad proeven. We bieden een comfortabel middenklasse hotel met zwembad aan.

   Overnachten: 2 nachten in een stadshotel met zwembad in het centrum
   Excursie: geen
   Transport: transfer van luchthaven naar accommodatie
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • optionele excursies: excursie met longtailboot

   • maaltijden naast het ontbijt

   • fooien

   Bangkok verblijf lokale markt ThailandDag 1 – Thailand Bangkok, aankomst

   Bij aankomst in Thailand ben je vaak even ‘van de wereld’. Je lichaam heeft te maken met tijdsverschil (jetlag) en de temperatuur is soms wel twintig graden hoger dan in Nederland. Vlak na aankomst is daarom niet de meest aangewezen periode om veel initiatief te nemen. Zelfs de meest doorgewinterde reiziger wil vlak na aankomst met het vliegtuig geen gedoe over vervoer naar het hotel en zoeken naar de juiste accommodatie. Dit startpakket biedt hierbij uitkomst.

   Je wordt opgehaald van de luchthaven en naar je hotel in Bangkok gebracht. Ons standaardhotel in Bangkok is een stadshotel met zwembad, op loopafstand van het bruisende Khao San Road waar je veel straatstalletjes vindt, net als souvenirkraampjes, terrassen voor een koude fruitshake en gezellige restaurants.

   Monnik in Bangkok ThailandDe belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn per taxi, tuk tuk of Express boot op de Chao Praya rivier goed bereikbaar. Vele tempels, winkeltjes, pagodes en straattaferelen: er is zoveel te zien. Onze favoriete bezienswaardigheid is het indrukwekkende Grand Palace, het koninklijke paleiscomplex. Hier vind je glinsterende tempels, versierd met spiegelglas en bladgoud. De Thai komen zelf naar het paleis om te offeren, en de open Thaise cultuur laat nieuwsgierige toeristen gemakkelijk toe. Zo kun je zien hoe mensen wierookstokjes aansteken, of bloemen en eten aanbieden aan boeddha. Denk er aan gepaste kleding te dragen: een lange broek en blouse of shirt dat je schouders bedekt is verplicht voor een bezoek aan het paleis.

   Vervolg je weg naar de indrukwekkende liggende Boeddha (meer dan 40 meter lang) van Wat Pho, een tempel die achter het koninklijk paleis ligt. Je kunt het gemakkelijk lopen. Wie een Thaise massage wil proberen: de massageschool bij Wat Pho is een echte aanrader. Wij namen een kruidenmassage; na eerst helemaal los gekneed te zijn word je beklopt met allemaal kruidenbuiltjes. Lekker ontspannen.

   Bangkok longtailboot Thailand

   Met je longtailboot door de Khlongs

   Dag 2 – Bangkok, optionele excursie met longtailboot

   Vandaag heb je voldoende tijd om Bangkok verder te ontdekken. Wij vinden het erg leuk om met een longtailboot de ‘achterafstraatjes’ van de stad te verkennen, oftewel de kanalen die de stad doorsnijden. We kunnen hiervoor een excursie van een halve dag voor je boeken.Wil je deze excursie bijboeken, voeg deze dan onderaan deze pagina toe aan je reisplan.

   Lees meer over de bezienswaardigheden van de stad op onze informatie pagina over Bangkok.

   Bangkok verblijf ThailandDag 3 – Bangkok, vertrek

   Na ontbijt eindigt deze bouwsteen en begint je rondreis door Thailand echt. Als je langer in Bangkok wilt zijn, verleng dan met één of meer nachten. Het is ook mogelijk om deze bouwsteen aan het einde van de reis in te plannen. Stuur ons een e-mail op info@thailandonline.nl of bel ons even op 071-516 2020 als je geïnteresseerd bent in een Bangkok startpakket. Let op: deze bouwsteen kan niet los worden gekocht, enkel in combinatie met andere bouwstenen.

   Vanuit Bangkok vervolgen veel reizigers hun weg naar de groene omgeving van de River Kwai met de bouwsteen The river and the railway. Tijdens deze drie dagen verken je de glinsterende Erawan watervallen en slaap je een nacht op een bamboe jungleraft.

   Kies je voor avontuur? Ga dan naar het noorden van Thailand voor een trekking naar een bergdorp. Wil je juist veel tijd doorbrengen op de Thaise stranden en eilanden, klik dan hier voor onze bouwstenen in naar de Zuid Thailand.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Per longtailboot Bangkok verkennen

   Reissom: € 52,- p.p.
   Inbegrepen: met de longtailboot over de kanalen van Bangkok

   Wij vinden het erg leuk om met een longtailboot de ‘achterafstraatjes’ van de stad te verkennen, oftewel de kanalen die de stad doorsnijden. We kunnen hiervoor een excursie van een halve dag voor je boeken. Je wordt dan na het ontbijt opgehaald bij je hotel en stapt vervolgens met een gids in een tuktuk. In dit typisch Thaise vervoersmiddel zoef je vervolgens door het verkeer naar een pier aan de Chao Phraya rivier. Hier stap je in een longtailboot die je over de khlongs (kanalen) voert. Vanaf het water krijg je een kijkje in het leven van alledag, met kinderen die buiten spelen, vrouwen die de was op hangen en scheefgezakte houten huizen langs de waterkant. Met een tuk tuk word je weer naar je hotel gebracht en de middag heb je nog alle tijd om zelf wat van Bangkok te zien.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Easy going Bangkok your own way
   Per longtailboot Bangkok verkennen
   x