Bij de thai reis Thailand

Thuis bij de Thai

Homestay in Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Bangkok - Sukhothai -Ban Ton Chan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 365,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met de Thai, het leven en de tradities op het platteland van Thailand en met de oude koninklijke hoofdstad Sukhothai. Hier ontdek je indrukwekkende paleis-en tempelruïnes van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Omdat de stad niet is aangesloten op een van de verkeersaders, weten minder reizigers de weg naar Sukhothai te vinden dan Ayuttaya. In vergelijking met Ayuttaya is het dan ook rustiger en sfeervoller.

Na het verkennen van de tempelruïnes gaat je ervaring van het gebaande pad verder. Met een Engelssprekende gids reis je naar een homestay in het kleine dorpje Ban Ton Chan. Ervaar de hartverwarmende gastvrijheid van de Thai op het platteland en verken een dorpje waar de mensen het geweldig vinden eens met een 'witneus' kennis te maken. Het moderne leven staat hier nog in de kinderschoenen: varkens en kippen scharrelen een maaltje bij elkaar, stoffen worden met de hand geweven en het land wordt met een ploeg bewerkt.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel boetiekhotel in Sukhothai en 1 nacht in een sfeervolle Thaise homestay
Excursie: geen
Transport: trein en transfer naar Sukhothai
Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
  • trein naar Chiang Mai

  • entree: circa € 2,50 p.p.p.d. en fiets € 1,50 p.d.

  • excursies

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • fooien

Fietsen in Sukhothai ThailandDag 1 – Van Bangkok naar de koninklijke stad Sukhothai

Vandaag is het tijd om Bangkok te verlaten en naar het noorden te reizen. Je neemt een tuk tuk naar het station en hiervandaan regelen we de dagtrein die je in ongeveer vijf uur naar Phitsanulok brengt. Tijdens het rijden zie je het landschap veranderen. Langzaam verdwijnen de flats en woonwijken van Bangkok en zie je steeds meer groen en bergen op de achtergrond. Op het station van Phitsanulok word je opgewacht door onze chauffeur die je in een uur naar Sukhothai brengt.

Je verblijft in het oude gedeelte van de stad, dichtbij de tempelruïnes. We hebben hier een sfeervol boutique hotel gevonden met kamers in Thaise stijl. Het zwembad en de tuin vormen een oase van rust na megastad Bangkok. Wij hebben vandaag niet veel meer gedaan maar hebben nog wel een Thaise curry gegeten in het restaurant.

sukothai tempel ThailandDag 2 – Reis naar het verleden…

Na het ontbijt is het tijd om de tempelruïnes te ontdekken. Bij de hoofdingang van het park koop je makkelijk een kaartje voor de verschillende locaties met ruïnes. Het is ook mogelijk om bij je hotel een fiets te huren. Dit vonden wij zelf de leukste manier om Sukhothai te ontdekken; zeker ook omdat de ruïnes nogal verspreid liggen. De paden worden goed onderhouden en zo kun je ontspannen van tempel naar tempel fietsen. Onderweg genoten wij van de groene omgeving met kleurrijke lelievijvers.

De ruïnes van Sukhothai behoren tot de grootste en indrukwekkendste ruïnes van het land. Vanaf de dertiende eeuw werd het land tweehonderd jaar lang vanuit deze plek bestuurd en vormde het de basis van de Thaise cultuur. Sommige tempels en ruïnes stammen al uit een eerdere periode en zijn, net als Angkor Wat in Cambodja, in Khmer-stijl gebouwd.

Homestay Thailand… en het Thaise platteland – Homestay Thailand

Aan het einde van de ochtend haalt de chauffeur je op en ga je verder met je off-the-beaten-track ervaring. Na een lunch op een biologische boerderij is het nog zo’n twee uur rijden naar het dorpje Ban Ton Chan. Je wordt warm welkom geheten door de inwoners. Weinig locals spreken Engels maar met handen, voeten en een glimlach kom je een heel eind. Natuurlijk heb je ook de gids bij je die je als tolk bijstaat en je van alles vertelt over het dorp, de mensen en de tradities. Vanmiddag heb je alle tijd om het dorpse leven te leren kennen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het houtsnijden en zie hoe de sarongs op de oude weefgetouwen worden gemaakt. Je slaapt bij een van de families in huis; eenvoudig maar van alles voorzien. ’s Avonds help je de vrouw des huizes met koken en tijdens het diner leer je het gastgezin beter kennen.

thailand monnik sukothaiDag 3 – Afscheid nemen en op weg naar Chiang Mai

Vanmorgen word je ongetwijfeld wakker van de kraaiende hanen. Als jij langzaam je ogen open doet is het gezin al ijverig in de weer: het ontbijt wordt gemaakt en een deel daarvan wordt aan de monniken gedoneerd. Na een eenvoudig en typisch Thais ontbijt met je gastgezin heb je nog wat tijd om de gids door het dorp of de omgeving te lopen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de school. Na de lunch neem je afscheid en word je naar het station van Uttaradit gebracht.

De meeste reizigers nemen de trein naar het noorden. Het is zo’n zes uur rijden naar Chiang Mai. Na een nachtje Chiang Mai ontdek je hier de kleurrijke bergvolkeren en groene noorden tijdens een trekking. Als je het noorden liever met een auto verkent dan sluit Selfdrive door Gouden Driehoek goed aan. Of je reist terug naar Bangkok en verder naar de jungle van Khao Sok of de witte stranden in het zuiden.

Je homestay

Je slaapt bij een familie in hun eigen huis. Eenvoudig maar wel van alles voorzien. Je eet samen met de familie. We raden aan geen geld te geven of cadeaus mee te brengen voor je gastgezin of het dorp. Als je de lokale bevolking wilt helpen, koop dan de artikelen die hier gemaakt worden. De kwaliteit is hoog. Houd er wel rekening mee dat er vaak geen wisselgeld is. Ook drankjes bij de homestay moet je nog afrekenen. Naast toiletartikelen en kleding is het daarom handig om losgeld bij je te hebben. Wat je doet en ziet in het dorp wordt afgestemd op de lokale situatie en hangt af van de tijd van het jaar en het weer. Het schoolbezoek is niet altijd mogelijk.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

De andere koningsstad: Sukhothai

Reissom: € 239,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 dagen / 2 nachten, inclusief ontbijt, trein van Bangkok naar Phitsanulok en transfer hotel

Alternatief voor deze Thailand reis: 3 dagen / 2 nachten in Sukhothai

Als je meer tijd wil doorbrengen in Sukhothai of als het Thaise platteland je niet zo trekt, dan kunnen we een alternatief aanbieden voor bovenstaande bouwsteen. Je verblijft dan twee nachten in Sukhothai zodat je meer tijd hebt voor de tempels en alles op een ontspannen manier kunt ontdekken. Na een dag vol tempelruïnes neem je ’s avonds makkelijk een tuk tuk naar het nieuwe gedeelte van Sukhothai waar je allerlei leuke restaurantjes hebt. Op de derde dag word je dan opgehaald door de chauffeur en naar het station van Phitsanulok gebracht. Hiervandaan reis je me de trein in een aantal uur naar Bangkok of Chiang Mai.

De trein van Bangkok naar Phitsanulok, de transfers en twee nachten Sukhothai zijn inbegrepen. De trein terug is niet bij de prijs inbegrepen omdat sommige reizigers naar Chiang Mai reizen en anderen naar Bangkok. In je reisplan nemen we natuurlijk wel de benodigde trein op.

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis bij de Thai
De andere koningsstad: Sukhothai
x

Verstuur je reisplan