Reis Thailand Khao Yai aapje

Waterval en wildlife in de jungle

Jungle in Thailand - Khao Yai NP

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Khao Yai National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 188,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Khao Yai is het oudste nationale park van Thailand en hét park om wilde dieren te zien. Omdat je grotendeels door de jungle gereden wordt, is het ook goed te doen en erg leuk met kinderen.

Op vier uur rijden van Bangkok vind je een spectaculair stuk natuur, met uitzichten op bergtoppen, watervallen en exotische vegetatie. Er leven talloze dieren in het gebied, waaronder wilde olifanten, herten, zwijnen, gibbons, makaken, krokodillen en slangen. Op de dag van aankomst maak je een vleermuistrip. Vanuit een open veld zie je duizenden vleermuizen een grot uitvliegen, terwijl de zon ondergaat. De dag erop ga je in internationaal gezelschap en met gids op zoek naar wildlife. Tussendoor stop je bij een kletterende waterval. Aan het eind van de dag kun je bijkomen bij het zwembad of in de kruidensauna van je jungle-bungalowresort. Deze bouwsteen kan starten in Bangkok, Ayutthaya of Korat.

Overnachten: 2 nachten in een hotel met zwembad aan de rand van het nationaal park
Excursie: safari in Khao Yai national park, inclusief entreegeld, vleermuistrip
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt en lunch dag 2
  • vervoer naar Pak Chong / Khao Yai

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt en de lunch op dag 2

  • fooien

Dag 1 – Khao Yai, aankomst en vleermuizen exodus

Aan het eind van de ochtend of begin van de middag kom je aan met bus of trein in het plaatsje Pak Chong. Deze transfer is nog niet inbegrepen. Als je graag een bus (vanuit Bangkok) of een trein (vanuit Ayutthaya) wilt boeken, kunnen wij dit uiteraard voor je regelen. Vanaf het station in Pak Chong regel je zelf een taxi naar je accommodatie (ca. 15 minuten, € 3).

Je checkt in bij de lodge, net buiten de grenzen van het nationale park. Het is er een gezellige ratjetoe van verschillende gebouwen met ruime kamers, het meubilair is wat ouderwets, maar ook wel weer typisch Thais. Er is een open-air restaurant, kruidensauna en zwembad met watervalletje. Rond half vier ga je in een busje met andere reizigers naar de vleermuisgrot. Omdat de vleermuizen tegen het donker worden, de grot verlaten, zie je de ontelbare vleermuizen uitzwermen tegen een ondergaande zon en kun je de roofvogels volgen die proberen een vleermuisje te verschalken.

thailand jungle aapjeDag 2 – Khao Yai, dagtocht plus avond safari

Vandaag een lange, actieve dag op het programma. ’s Ochtends wordt er om ca. 07:15 uur op je deur geklopt. Na ontbijt vertrek je rond 08:30 uur in een open busje (songthaew) met gids en andere reizigers die voor vandaag geboekt hebben, naar het park. Bij de slagboom regelt de gids de entreekosten.

Vervolgens rijd je over een verharde weg dwars door ongerepte jungle. De chauffeur en gids zitten voorin. Ze zijn allebei getraind om door het gebladerte heen te zoeken naar dieren. Opeens trapt de chauffeur op de rem en maant de gids je snel de auto uit. Verrekijkers in de aanslag, er zit een enorme neushoornvogel op een tak. Ze zitten doodstil op een tak, af en toe hoor je hun gekwetter. Even verderop zit een stel brutale makaken (een apensoort) langs de kant van de weg. Pas als je heel dichtbij komt worden ze schichtig. De grote gibbons zie je alleen hoog in bomen.

jungle waterval thailandMet de wind in je haren rijd je verder en laat je de geuren, geluiden en beelden van deze jungle op je inwerken. Er wordt geluncht bij de waterval die je misschien herkent van de film The Beach. Hoewel die zich afspeelt op Ko Phi Phi, werden hier de opnamen gemaakt. Je kunt een verfrissende duik maken, in het regenseizoen is de waterval op z’n volst en mooist.

Maak je na de lunch op voor een stevige wandeltocht. Je trekt ongeveer 2 uur door het regenwoud. Het pad is vlak, maar je moet uitkijken voor de dikke wortels die over het pad groeien en voor laaghangende takken. Zelfs in het droge seizoen krijg je speciale lange sokken aan zodat teken en bloedzuigers niet in je broekspijpen kunnen kruipen. Na de wandeling rijd je langzaam omhoog naar een uitzichtpunt. Vanaf het steile rotspunt hier, op 1300 meter hoogte, kun je fantastisch uitkijken over de dichte jungle. Als het donker wordt begint een jungledrive. De kans is groot dat je herten, apen en stekelvarkens spot. Met een beetje geluk zie je zelfs wilde olifanten en krokodillen.

olifanten-khao-yai-rondreis-thailandDag 3 – Khao Yai, vertrek

Maak na het ontbijt nog een plons in het zwembad voor je weer op weg gaat. In de loop van de dag word je naar het trein/busstation gebracht. Deze bouwsteen is leuk te combineren met een strandverblijf op Ko Chang of Ko Samet.

 

khao yai thailand uitzichtOmdat je hier in bergachtig gebied bent, is het een stuk koeler dan in Bangkok. Neem een sweater of jas mee (vooral van november – februari). Tussen juni en oktober regent het 2 à 3 uur per dag. Daardoor is de jungle wel op z’n mooist. De beste tijd om wilde olifanten te zien is de winter, november tot februari.

Er is geen dorp of winkelstraat in de buurt van de lodge. Ontbijt is inclusief en tijdens de vleermuis tour krijg je water en vers fruit. Op dag twee ben je lang onderweg. Je krijgt water, wat fruit en een snack, bij het Visitor Centre is een restaurant, waar je een uurtje tijd hebt om te lunchen (inbegrepen). We raden aan voor aankomst in het nationale park Khao Yai toch ook wat snacks in te slaan, eten en drinken bij de lodge is goed en niet duur.

Tip: neem goede hiking schoenen (sandalen of Teva’s is niet genoeg), zaklamp (i.v.m. de vleermuisgrot) en een sterke verrekijker mee.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan