Ko Kood watervaleiland

Verblijf op Ko Kood

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ko Kood
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 367,- p.p. bij 2 personen

Als je het leuk vindt om een extra eiland toe te voegen aan je Thailand reis of een minder toeristisch eiland te bezoeken, dan is een een verblijf op Ko Kood het overwegen waard. Ko Kood is een groot eiland, maar het aantal toeristen wat het eiland bezoekt is beperkt. Een druk nachtleven vind je hier niet, wel rust en een ontspannen sfeer. Wij vinden een bezoek aan de Klong Chao waterval (of één van de andere watervallen) zeker de moeite waard. Of peddel met je kajak door het mangrove landschap. Natuurlijk kun je ook heerlijk ontspannen op het witte strand en neem je een duik in het helderblauwe water als je toe bent aan verkoeling.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle bungalow
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 3x ontbijt
  • vervoer naar Ko Kood

  • excursies

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Ko Kood, aankomst

Van Ko Chang regel je gemakkelijk een boottovertocht naar het zuidelijk gelegen Ko Kood. Kom je van het vaste land? Dan reis je naar de plaats Trat, welke bereikbaar is met een directe dagbus van Bangkok of Korat. Trat heeft ook een klein vliegveld met een verbinding met de Thaise hoofdstad. Het is ook mogelijk om vanuit Cambodja per privétransfer naar Trat te reizen. Eenmaal aangekomen neem je  een songthaew, open truck, taxi naar de pier Laem Ngob (ca. 20 minuten) en van daar de ferry naar het witte zandstrand van Khlong Prao. De overtocht per ferry naar Ko Kood duurt ongeveer een uur. Bij aankomst is de transfer naar je accommodatie gemakkelijk zelf te regelen (20 minuten voor ca. € 1,- tot € 2,-).

Na het inchecken kun je een frisse duik nemen in het zwembad van het resort of in de zee, waar het resort aan grenst.

Dag 2 en 3 – Ko Kood, verblijf 

De komende dagen kun je genieten van een stukje vakantie in de reis. Kruip lekker een hangmat in of trek je slippers uit en loop door het fijne zand met het geluid van de golven op de achtergrond. Het eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. ’s Avonds kun je genieten van vers gevangen vis op de barbecue.

Liever op zoek naar een activiteit boven water? Ga dan op stap door de mooie natuur. Op Ko Kood vind je idyllische plekjes met watervallen die worden omringd door de jungle. Excursies regel je gemakkelijk zelf tijdens je verblijf.

 

 

Vandaag kun je de hele dag lekker luieren op het strand met je voeten in het zand. Mocht je zin hebben in wat actie dan kun je een bezoek brengen aan het eiland Ko Mak, deze excursie is makkelijk ter plaatse te regelen. Vanaf de pier, gelegen aan de zuidkant van Ko Chang, brengt de boot je in ongeveer twee uur tijd naar het eiland Ko Mak toe waar je de dag kan spenderen. Ko Mak is het derde eiland van Thailand, maar veel rustiger dan eilanden als Phuket, Ko Samui en ook Ko Chang. Je komt hier om te relaxen in je hangmat en van de stralende zee te genieten.

 

Dag 4 – Ko Kood, terug naar het vaste land

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het fijne eiland. Vanaf het eiland regel je gemakkelijk een transfer naar Trat. Afhankelijk van de rest van je reis sluiten wij hier vervolgens de juiste transfer op aan. Zo is het mogelijk om per bus door te reizen naar Bangkok, waar je ongeveer zes uur later aankomt. Het is ook mogelijk om in één dag door te reizen naar Battambang, in buurland Cambodja. Het begin van een avontuur in het land van de machtige tempelstad Angkor Wat.

In de maanden mei tot en met oktober valt er doorgaans veel regen op Ko Kood. Tijdens deze periode raden wij het aan om naar de eilanden voor de zuidoostkust van Thailand te gaan.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan