Onontdekt Koh Kret

Reis Koh Kret, Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Koh Kret
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom : € 195,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

✓ Lokale Mon-bevolking

✓ Eiland zonder auto's

✓ Fietsen, winkeltjes en monniken

Overnachten: 1 nacht in een gerenoveerde oude molen
Excursie: Fietsen of wandelen
Transport: Van Bangkok naar Koh Kret
Maaltijden: 1x lunch en 1x ontbijt
  • overige maaltijden

  • toegangskosten

  • fooien

Dag 1 – Vertrek Bangkok, aankomst Koh Kret

Vandaag word je opgehaald in Bangkok. Per minibus reis je noordwaarts, richting Pak Kret. Hier word je afgezet bij een tempel aan de oever van de Chao Phraya rivier, dezelfde rivier die door Bangkok stroomt. Aan de overkant zie je Koh Kret al liggen. Met een ferry leg je het laatste deel van je tocht af.

Koh Kret is een klein eiland gemaakt door mensen. Door een kanaal te graven werd het eiland gevormd in een bocht van de rivier en werd de vaarroute naar de oude hoofdstad Ayutthaya verkort. Nu, bijna 300 jaar later, kom je in de omgeving nog steeds vrijwel geen andere reizigers tegen. De inwoners, ook wel Mon genoemd, staan vooral bekend om hun bijzondere aardewerken.

 

Je slaapt in een gerenoveerde 100-jaar oude windmolen, gelegen aan de rivier. Nadat je bent ingecheckt, ga je samen met je gids op pad om het eiland te verkennen. Wij vonden het heerlijk om te fietsen, maar als je liever wandelt is dat ook geen probleem. Je bezoekt een aantal tempels en pottenbakkerswinkels. Onderweg stop je uiteraard voor een verfrissend drankje en een Thaise lunch. Of je Koh Kret nu op een doordeweekse dag of juist in het weekend bezoekt, je wordt even ondergedompeld in het Thaise leven. Geniet van alle rust, want er rijden geen auto’s. Vergeet ook niet een van de speciale Thaise desserts te proeven.

 

Dag 2 – Vertrek van Koh Kret

Onze tip is om de wekker heel vroeg te zetten. Net na zonsopkomst lopen er monniken over het eiland, die door de lokale bevolking voorzien worden van eten en andere giften. Als je wilt kun je vervolgens nog even een dutje doen, want je hoeft pas rond het middaguur uit te checken.

Vervolgens reis je terug naar Bangkok. Wil je liever ergens anders heen? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan