Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Olielampjes langs bamboerivier

   River Kwai Thailand - tentenkamp

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Kanchanaburi
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 272,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: dinsdag en donderdag, in juli en augustus extra startdagen op aanvraag

   Bij deze bouwsteen bezoek je het gebied van de River Kwai in een rustig tempo en slaap je de eerste nacht in een luxe tentenkamp op de oever van de rivier en de tweede nacht in een resort aan de rivier. Je vertrekt vanuit Bangkok, waar je eerst een lokale markt bezoekt, vol exotisch geurende kruiden en stapels verse vis.

   Via het indrukwekkende oorlogsmuseum, de Hellfire-kloof en de begraafplaats reis je richting het tentenkamp. Het tentenkamp ligt aan de bamboe-oevers van de Kwai-rivier. 's Avonds worden bij je tent olielampen aangestoken en bij goed weer is er een kampvuur onder de donkere sterrenhemel. Het is er heel rustig en stil. Op dag twee word je opgehaald en naar de Erawan Falls, een plateau van exotische watervallen gebracht en maak je een rit over de dodenspoorlijn. Daarna kom je aan in het resort aan de rivier en is het tijd om te relaxen.

   Overnachten: 1 nacht in een rustig safari-tentenkamp langs de river Kwai en 1 nacht in een resort aan de river Kwai
   Excursie: bezoek treinmarkt, per trein over de Dodenspoorweg naar Birma, bezoek Erawan watervallen, bezoek aan oorlogsmuseum
   Transport: transfer van Bangkok naar Kanchanaburi
   Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 1x diner
   • excursies

   • entree Erawan watervallen

   • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

   • fooien

   Bangkok fruit marktDag 1 – Bangkok – Kanchanaburi

   Vroeg in de ochtend word je opgehaald in Bangkok. Samen met andere reizigers die deze trip geboekt hebben reis richting Kancanaburi in het River Kwai gebied. Eerst maak je nog een stop bij een kleurrijke lokale markt, waar de Thai zelf hun boodschappen doen voor de avondmaaltijd. In Kanchanaburi bezoek je het oorlogsmuseum, waar je meer leert over de bouw van de spoorweg en de Japanse bezetting. Je gaat langs een begraafplaats waar ook Nederlandse krijgsgevangenen begraven liggen. Wij werden er even stil van. Het is een indrukwekkend stuk geschiedenis, dat nog altijd een stempel drukt op dit gebied.

   Dan reis je door naar de Hellfire pass, waar dwangarbeiders een kloof uithakten voor de Birma dodenspoorlijn, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wandelend door de bamboebossen betreed je de kloof en val je stil bij het zien van de gedenktekens en gereedschappen die gebruikt werden. Wij waren behoorlijk onder de indruk, ook van het museum bij de kloof dat op een integere manier over de geschiedenis van de spoorlijn vertelt.

   River Kwai Thailand

   Aan het einde van de middag word je naar het tentenkamp gebracht. Langs de rivieroever hoor je vogels fluiten, bomen ruisen en het kabbelende geluid van de rivier. Je komt aan bij een open veld met eromheen kaki gekleurde safaritenten. In een ervan neem je je intrek; ze zijn van binnen verbazingwekkend ruim, je kunt er makkelijk in staan. Er is een comfortabele badkamer met een ‘gewoon’ westers toilet en (warme) douche. Wanneer je bent opgefrist, eet je in het restaurant met uitzicht over de rivier.

   Erawan waterval ThailandDag 2 -Kanchanaburi verblijf – Erawan watervallen

   Op naar verfrissing. Het busje staat klaar om je naar de diepturquoise Erawan watervallen te brengen (entree ca. THB 500,- ter plaatse betalen). In tien minuten loop je naar het onderste van zeven plateau’s van watervallen. Er zijn vaak Thaise gezinnen die hier komen zwemmen en picknicken. Wanneer het niet te tropisch heet is, raden we aan langs de watervallen omhoog te lopen. Het is best een pittige klim, zeker in de hitte, maar hoe hoger je komt, hoe exotischer de waterval en hoe minder andere bezoekers er zijn. Die frisse duik op het bovenste plateau is dan meer dan verdiend.

   Vanaf de Erawan watervallen reis je in 1,5 uur naar Kanchanaburi, waar het bekende Bridge on the River Kwai is. Misschien is er vanmiddag kans om zelf over de brug te lopen, maar omdat er veel andere toeristen zijn, vinden we het indrukwekkender om met de trein een stuk van de dodenspoorlijn af te leggen. De spoorlijn werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen van de Japanners, die Thailand bezet hielden. Je wordt gebracht naar een rustige en ongerepte plek waar je een deel van het traject aflegt met de trein. Tijdens deze treinrit die ongeveer anderhalf uur duurt laat je niet alleen de geschiedenis op je inwerken, maar zie je ook de mooiste uitzichten op de rivier en laat je de natuur aan je voorbijgaan. Deze nacht slaap je in een comfortabel resort aan de river Kwai met een een lekker zwembad met uitzicht op de groene omgeving. De kamers hebben airco en bij beide hotels is het ontbijt inbegrepen.

   Dodenspoortlijn river kwai thailand

   Dag 3 – Kanchanaburi , vertrek

   Na je ontbijt eindigt deze bouwsteen. Als je het leuk vind kun ook de aangepaste versie doen The river and the railway, waarbij je de eerste nacht op een drijvend huisje slaapt op de river Kwai.

   Van Kanchanaburi kun je nu in vier uur naar de koningsstad Ayutthaya reizen met de bouwsteen Tempels en tuktuks. Daar kun je een tuktuktour tussen verlichte Khmertempels en slaap je een nacht. De volgende avond kun je er op de nachttrein stappen naar Chiang Mai.

   Als je liever niet naar het noorden wilt reizen, kan je ’s ochtends nog ontspannen bij je hotel en een duik nemen in het zwembad. De gids helpt je graag met het regelen van een transfer terug naar Bangkok, om daarna je reis te vervolgen.  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een nachttrein naar het zuiden te nemen en daarna af te reizen naar de jungle van Khao Sok met de bouwsteen Woudreuzen en meren. Geen zin in jungle en liever meteen naar het strand? Kijk dan eens naar onze bouwsteen Soezen op Samui.