Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Olielampjes langs bamboerivier

   River Kwai Thailand - tentenkamp

   Olielampjes langs bamboerivier
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Kanchanaburi
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 272,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: dinsdag en donderdag, in juli en augustus extra startdagen op aanvraag

   Bij deze bouwsteen bezoek je het gebied van de River Kwai in een rustig tempo en slaap je twee nachten in een luxe tentenkamp op de oever van de rivier. Je vertrekt vanuit Bangkok, waar je eerst een lokale markt bezoekt, vol exotisch geurende kruiden en stapels verse vis.

   Via het indrukwekkende oorlogsmuseum en de begraafplaats reis je richting het tentenkamp. Het ligt aan de bamboe-oevers van de Kwai-rivier. 's Avonds worden bij je tent olielampen aangestoken en bij goed weer is er een kampvuur onder de donkere sterrenhemel. Het is er heel rustig en stil. De tweede dag kun je een wandeling door Hellfire-kloof maken, een mooi deel van de spoorlijn richting het voormalige Birma. Op dag drie word je opgehaald en naar de Erawan Falls, een plateau van exotische watervallen gebracht en maak je een rit over de dodenspoorlijn, voordat je terugreist naar Bangkok.

   Overnachten: 2 nachten in een rustig safari-tentenkamp langs rivier Kwai
   Excursie: bezoek treinmarkt, per trein over de Dodenspoorweg naar Birma, bezoek Erawan watervallen, bezoek aan oorlogsmuseum
   Transport: transfer van en naar Bangkok
   Maaltijden: 2x ontbijt, 2x diner
   • excursies

   • entree Erawan watervallen

   • maaltijden naast het genoemde ontbijt en diner

   • fooien

   Bangkok fruit marktDag 1 – Bangkok – Kanchanaburi

   Vroeg in de ochtend word je opgehaald in Bangkok. Samen met andere reizigers die deze trip geboekt hebben reis richting Kancanaburi in het River Kwai gebied. Eerst maak je nog een stop bij een kleurrijke lokale markt, waar de Thai zelf hun boodschappen doen voor de avondmaaltijd. In Kanchanaburi bezoek je het oorlogsmuseum, waar je meer leert over de bouw van de spoorweg en de Japanse bezetting. Je gaat langs een begraafplaats waar ook Nederlandse krijgsgevangenen begraven liggen. Wij werden er even stil van. Het is een indrukwekkend stuk geschiedenis, dat nog altijd een stempel drukt op dit gebied.

   River Kwai Thailand

   Na de lunch, die inbegrepen is, word je naar het tented camp gebracht. Langs de rivieroever hoor je vogels fluiten, bomen ruisen en het kabbelende geluid van de rivier. Je komt aan bij een open veld met eromheen kaki gekleurde safaritenten. In een ervan neem je je intrek; ze zijn van binnen verbazingwekkend ruim, je kunt er makkelijk in staan. Er is een comfortabele badkamer met een ‘gewoon’ westers toilet en (warme) douche. Wanneer je bent opgefrist, eet je in het restaurant met uitzicht over de rivier.

   brug river Kwai ThailandDag 2 – Vrij verblijf langs de Kwai rivier

   Na het ontbijt kun je een duik nemen in het kleine zwembad aan de rivier. Er is ook een slingerpad het binnenland in en er zijn gratis mountainbikes in het kamp. Wil je meer cultuur en natuur proeven dan is het mogelijk om de Hell Fire pass te bezoeken. Deze wandeling van ongeveer anderhalf uur is vlak en afwisselend door bamboebos en met uitzichten over de rivier, daarna door de rotsachtige kloof waar je delen van de spoorlijn ziet, gedenktekens en oude gereedschappen. Het Hellfirepass museum geldt als een van de meest indrukwekkende musea van Thailand, heel goed doordacht, interactief en boeiend. Het bezoek aan de Hellfirepass kun je ter plaatsen regelen bij het kamp, deze excursies zijn niet in de bouwsteen inbegrepen. ’s Avonds kun je heerlijk dineren bij het restaurant en volgt de laatste overnachting in de tent.

   Erawan waterval Thailand

   Dag 3 – Via Erawan waterval terug naar Bangkok

   Terug naar de bewoonde wereld. Het busje staat klaar om je naar de diepturquoise Erawan watervallen te brengen (entree ca. THB 500,- ter plaatse betalen). In tien minuten loop je naar het onderste van zeven plateau’s van watervallen. Er zijn vaak Thaise gezinnen die hier komen zwemmen en picknicken. Wanneer het niet te tropisch heet is, raden we aan langs de watervallen omhoog te lopen. Het is best een pittige klim, zeker in de hitte, maar hoe hoger je komt, hoe exotischer de waterval en hoe minder andere bezoekers er zijn. Die frisse duik op het bovenste plateau is dan meer dan verdiend.

    

   Dodenspoortlijn river kwai thailandJe chauffeur brengt je na deze zwempartij naar de dodenspoorlijn. We hebben een rustig, ongerept stuk van het traject uitgekozen dat nog niet overspoeld wordt door toeristen. Per trein maak je een rit over het spoor dat in de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen aangelegd werd. Een heftige geschiedenis in een prachtige omgeving. Vanuit de trein zie je het landschap van hoge kliffen, groene natuur en de vele waterwegen aan je voorbij trekken. In de middag vertrek je met het busje terug naar Bangkok en kun je in de slaaptrein naar Chiang Mai.

   Deze bouwsteen is ook goed te combineren met Ayutthaya of Sukhothai als je naar het noorden gaat, maar je kunt ook je reis vervolgen naar de eilanden en palmbomen in het zuiden van Thailand.