Watervallen van Bolovenland

Watervallen Laos plateau

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Pakse – Tad Fane – Tad E Tu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 113,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Op het Boloven plateau, in het zuiden van Laos, bevindt zich een oase van watervallen die zich tussen de frisgroene bomen en aromatische koffieplantages een weg naar beneden werken. Tijdens deze bouwsteen verblijf je 3 dagen in het Bolovenland. Bij aankomst in Pakse word je per privé-transfer opgehaald en reis je naar de bekendste watervallen in de omgeving: de Tad Fane watervallen. De komende dagen kun je vervolgens zelf invullen; wandel op eigen gelegenheid of samen met een gids door de groene omgeving of bezoek één van de koffieplantages in de buurt.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervolle eco-lodge
Excursie: geen
Transport: transfer per auto of met minibus vanaf Pakse naar het Bolovenplateau
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • excursies

  • fooien

tad fane waterval laosDag 1 – Pakse – Tad Fane – Tad E Tu

Na aankomst in Pakse, per lokale bus vanuit Cambodja of per vliegtuig of nachtbus vanuit Vientiane of Luang Prabang, reis je met een privé transfer naar je accommodatie. Je rijdt dwars door het Laotiaanse platteland, langs dorpen, tempels en akkers. De goed geasfalteerde weg gaat het laatste stuk over in een zanderige weg naar het groene Boloven plateau.

Onderweg maak je eerst een korte stop bij de eerste waterval in de regio; de tweelingwaterval Tad Fane welke goed verscholen ligt in het dichte regenwoud. Het water dendert een 200 meter diepe kloof in en dat zorgt voor een spectaculair uitzicht. Vervolgens reis je verder naar je accommodatie, vanwaar je een bezoek kunt brengen aan de Tad E Tu waterval.

tad fane uitzicht waterval laosDag 2 – Boloven plateau

Het Boloven plateau ligt op zo’n 1200 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat aangenaam koel; wat ideaal is voor het telen van koffie. Houdt er rekening mee dat je hier in onze zomermaanden wel wat regenbuien kunt verwachten, maar dit zorgt ervoor dat de natuur in deze periode wel op z’n groenst is. (Tip: het is verstandig om in deze periode een regenjas en een warmere trui voor de avonduren mee te nemen). De dorpen op het plateau zijn alleen bereikbaar via zandpaden en worden niet overspoeld door massa’s toeristen. Hier wonen verschillende bevolkingsgroepen, die bekend staan om hun handgeweven stoffen en tatoeages op het gezicht.

irrawaddy dolfijn laosDag 3 – Vertrek Boloven plateau

Geniet opnieuw van een goed ontbijt met heerlijk Laotiaanse koffie, voordat je afscheid neemt van deze groene oase van rust en start met een van onze andere bouwstenen.

Kom je uit het noorden van Laos en wil je over land naar Cambodja reizen, kies dan voor Eilanden in de Mekong naar de grens met Cambodja. Na deze bouwsteen vervolg je je reis via dolfijnrivier naar Cambodja. Het vervoer naar iedere bestemming, als aansluiting met je volgende bouwsteen, regelen we graag voor je.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay: boutique riverside hotel

Reissom: € 165,- p.p. op basis van 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten inclusief ontbijt in een rustig comfortabel resort met een tropische tuin en vervoer Pakse - Tad E Tu via Tad Fane

Als je op zoek bent naar wat meer comfort tijdens je verblijf, dan kunnen we ook een rustig gelegen, comfortabel resort voor je boeken op het Bolovenplateau. Houd je daarnaast ook van een goede kop koffie, dan zit je hier helemaal goed. Onze special stay wordt namelijk omringd door koffieplantages van de Arabica en Robusta Typica koffiebonen. Het comfortabele resort heeft een tropische tuin waarin je ’s ochtends geniet van een lekker ontbijtje en natuurlijk een goede kop koffie. In de buurt vind je ook enkele watervallen die je zelf kan bezoeken. Laat het ons gerust even weten als je voorkeur uitgaat naar deze special stay accommodatie.

Trekking op het Bolovenplateau

Reissom: € 126,- p.p.
Inbegrepen: Trekking met gids over het Bolovenplateau

Als je het leuk vindt om samen met een gids het Bolovenplateau te verkennen, dan kunnen wij een trekking voor je boeken. Rond 8 uur in te ochtend begint deze trekking welke, afhankelijk van de weersomstandigheden, zo’n 5 uur duurt. Onderweg kom je rare rotsformaties tegen en wanneer je even wil afkoelen, plons je in één van de vele poeltjes. Aangezien het pad op sommige plaatsen behoorlijk glad kan zijn, adviseren wij om stevige schoenen met een goed profiel aan te trekken. Rond een uur of één kom je terug in je accommodatie waar je direct kunt aanschuiven voor een lekkere lunch. De middag kun je zelf op pad gaan. Genoeg gewandeld? Pak een goed boek erbij en kom tot rust op je veranda van je kamer.

Welke optie wil je aanvragen?

Watervallen van Bolovenland
Special stay: boutique riverside hotel
Trekking op het Bolovenplateau
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan