Kinderen Luang Namtha Laos

Namtha Mountain Trail

Thailand-Laosreis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chiang Rai – Luang Namtha – Luang Prabang
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 470,- p.p. bij 2 personen (per minivan)
Aanvang: dinsdag, vrijdag en zondag vanuit Chiang Rai
maandag, woensdag en vrijdag vanuit Luang Prabang

Deze avontuurlijke trekking is dé manier om te ervaren hoe de bevolking in de kleine dorpen van Noord-Laos leeft. Je maakt twee intensieve trekkingen van een dag, dwars door het gebied rondom Luang Namtha en Oudom Xay. Je slaapt in traditionele dorpjes in een simpele guesthouse. Het comfort ontbreekt hier, maar dat is ook weer de charme.

Als je een goede conditie hebt, is deze Laos-trekking prima te doen. Op de tweede dag zul je zo'n vier uur wandelen, waarvan ook een paar pittige stukken bergopwaarts over Namtha Mountain. In geval van regen vlak voor of tijdens de trekking zal het programma aangepast worden en kan de trekking een stuk pittiger uitvallen.

Deze bouwsteen start in Chiang Rai in Thailand en eindigt in Luang Prabang in Laos, maar mocht je deze trekking andersom willen boeken, dan is dat ook mogelijk.

Overnachten: 2 nachten in een simpele guesthouse en 1 overnachting in een hut met gedeelde sanitaire voorzieningen
Excursie: geen
Transport: join-in transfer per minibus met chauffeur
Maaltijden: 3 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner
Overig: Engelssperekende gids
  • visumkosten Laos voor 30 dagen (US$ 30,- bij de grenspost van Laos)

  • maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch en diner

  • fooien

Namtha Mountain Thailand Laos reisDag 1 Thailand Laos reis – Chiang Rai – Luang Namtha

Vandaag word je naar de grensovergang bij Chiang Khong gebracht. Hier zet de chauffeur je af en loop je zelf deze grens over. Je stapt op de pont over de Mekong rivier, wat je enkele minuten en omgerekend slechts een paar euro zal kosten. Eenmaal aan de overkant regel je voor 30 USD bij de grenspost van Laos je visum voor 30 dagen. De chauffeur wacht je op en brengt je per minibusje naar Luang Namtha. Deze manier van reizen is wel wat duurder, maar zorgt tijdens deze rit over bochtige wegen wel voor enig comfort. Wanneer je graag voor een voordeligere optie kiest, dan is het ook mogelijk om per lokale bus te reizen. Houd er rekening mee dat deze bussen een stuk primitiever zijn, tussen de kippen reis je op een typische Laotiaanse manier naar Luang Namtha.

De rit van ongeveer vijf uurtjes is indrukwekkend en gaat sneller voorbij dan je denkt. Na aankomst informeert de gids je over de Laos trekking die morgen start. Je overnacht in een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie in Luang Namtha.

Laos trekkingDag 2 – Luang Namtha, trekking

Na je ontbijt maak je je klaar voor deze 2-daagse Thailand Laos trekking. Na het ontbijt word je opgehaald en reis je in ongeveer een uurtje aan Ban Nam Leu, een Lantenbergdorp. Vanuit hier begint de trekking, onder leiding van een ervaren gids. Door de groene natuur en via uitgestrekte velden maak je een wandeltocht van ongeveer 6 uur. In het regenseizoen kan het hier soms wat glad zijn, zorg dus voor schoenen met een goed profiel.

Tijdens de wandeling word je begeleid door het geluid van kabbelende riviertjes en fluitende vogels. Laat het de gids gerust even weten als je onderweg een fotostop wilt maken, er is zoveel moois te zien! Rond het middaguur kun je genieten van een eenvoudige, maar smakelijke lunch. Je overnacht in het eenvoudige dorpje Ban Nahom, of 40 minuten verder in het dorpje Ban Nam Goy. Moe maar vol nieuwe indrukken kunt je hier even heerlijk ontspannen na een lekker diner en aansterken voor de volgende dag.

Luang Namtha vrouwen LaosDag 3 – Terug naar Luang Namtha

Vandaag gaat de wandeling verder door de bossen en langs de oevers van de rivier Nam Ha. Houdt je oren en ogen vandaag goed open, want er worden in deze omgeving af en toe apen gespot.

Na een ontspannen lunch vaar je per bamboevlot verder naar rivier verder naar het Nam Ha PA (Protected Area), een beschermd natuurgebied. Sinds enkele jaren ondersteunt de UNESCO daar de uitbouw van het Nam Ha Ecotourism Project.

Na de wandeling van 5 uur en de boottocht reis je, afhankelijk van het seizoen, hetzij per boot of met een pick-up truck in ongeveer een uur terug naar Luang Namtha, waar je verblijft in het bekende Guesthouse.

Monnik Luang Prabang LaosDag 4 – Luang Namtha – Luang Prabang

Vandaag ga je vroeg uit de veren voor het laatste deel van deze bouwsteen. Na je ontbijt word je opgehaald en reis je per minibus in ongeveer 9 uur naar de sfeervolle stad Luang Prabang. De weg is wat hobbelig, maar ook hier maakt de omgeving en het uitzicht veel goed.

Deze Laos trekking eindigt bij aankomst bij je hotel in Luang Prabang. Een logische volgende bouwsteen is Beleef Luang Prabang. Leer de stad kennen die beroemd is om kleurrijke tempels, talloze monniken in oranje gewaden en de bijzondere, gemoedelijke sfeer die er hangt.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Namtha Mountain Trail - per lokale bus

Reissom: € 403,- p.p. op basis van 2 personen (per lokale bus)
Inbegrepen: vervoer per lokale bus

Wanneer je graag voor een voordeligere optie kiest, dan is het ook mogelijk om per lokale bus te reizen. Het reizen per lokale bus raden wij vooral de avontuurlijke en budget-georiënteerde reiziger aan. Deze bussen zijn primitief en worden veel gebruikt door de lokale bevolking. Houdt er wel rekening mee dat er ook kippen in deze bussen meereizen, stoeltjes in het gangpad staan en de veiligheid niet te vergelijken is met de westerse standaard.

Welke optie wil je aanvragen?

Namtha Mountain Trail
Namtha Mountain Trail - per lokale bus
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan