Dobberen in Vang Vieng Laos

Laidback Laos

Vang Vieng Laos

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Luang Prabang – Vang Vieng - Vientiane
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 119,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Tijdens deze bouwsteen reis je naar Vang Vieng, een sfeervol plattelandsplaatsje in het noorden van Laos. Gelegen aan de Nam Song rivier, in een vallei omringd door indrukwekkende kalksteenformaties, trekt Vang Vieng vooral avontuurlijke reizigers. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten zoals rotsklimmen en kajakken. Vang Vieng is geliefd bij jonge backpackers en het centrum is dan ook levendig. De sfeer in het dorpje en de vriendelijkheid van de inwoners maakte ons verblijf in Vang Vieng helemaal compleet. Deze bouwsteen start in Luang Prabang en eindigt in Vientiane, andersom is ook mogelijk. Je reist per lokale bus en per minibus, naar ons idee dé manier om je reis door Laos optimaal te ervaren.

Overnachten: 2 nachten in een guesthouse
Excursie: geen
Transport: transfer hotel – busstation met chauffeur, lokale bus
Maaltijden: 2x ontbijt
  • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

  • excursies

  • fooien

Dag 1 – Luang Prabang – Vang Vieng

straatbeeld vang vieng laos

Vanochtend word je bij je hotel opgehaald door een chauffeur die je naar het busstation van Luang Prabang brengt. Hier vertrek je per lokale bus naar Vang Vieng, Laos. Zorg voor wat te eten en drinken voor onderweg, de trip duurt zo’n 7 uur. Je rijdt door dichte jungle en passeert een hoge bergpas. Wij vonden dit werkelijk het mooiste stukje van Laos: de uitzichten over de groene vallei zijn spectaculair.

Bij aankomst op het busstation van Vang Vieng ga je op eigen gelegenheid naar je hotel, prachtig gelegen aan de oever van de rivier. Je slaapt hier twee nachten in een sfeervolle en ruime bungalow net buiten het centrum. Geniet vanavond van een smakelijke maaltijd en een gekoeld drankje, terwijl je de zon langzaam achter de bergen ziet verdwijnen.

fietsen vang vieng laosDag 2 – Vang Vieng Laos

Begin de dag met een typisch Lao ontbijt: stokbrood en café au lait! Vang Vieng Laos, aan de oever van de Nam Song rivier en verscholen tussen immense groene heuveltoppen, ziet er uit als een idyllisch plattelandsdorp. Wij genoten in de omgeving van de gemoedelijke sfeer van het Laotiaanse platteland en de indrukwekkende vergezichten op de omliggende kalksteenformaties.

Vang Vieng biedt volop mogelijkheden voor de actieve reiziger, zoals kajakken, rotsklimmen, fietsen en wandelen. Wie het iets rustiger aan wilt doen, is hier ook aan het goede adres. Wij huurden een rubberen band waarmee je de rivier afdrijft, onderweg kun je pauzeren bij de terrasjes langs de oever. ’s Avonds vind je gezelligheid in een van de restaurants en barretjes in de hoofdstraat. Installeer je met een drankje en klets wat met andere reizigers of bekijk een film die op een scherm wordt geprojecteerd. Je krijgt zo het gevoel in een openlucht bioscoop beland te zijn.

rivier vang vieng laosDag 3 – Vang Vieng – Vientiane

In de ochtend word je opgehaald en naar het busstation van Vang Vieng gebracht, net buiten het centrum. Hier vertrek je per lokale bus naar Vientiane. Slingerend over de kronkelende bergweggetjes keken wij deze rit wederom onze ogen uit: spectaculaire uitzichten zijn hier in overvloed. Je rijdt onderweg langs kleine dorpjes, terwijl een Laotiaanse dame haar was te drogen hangt zwaaien haar kinderen ons vrolijk tegemoet. Dit is het echte Laos.

Bij aankomst in Vientiane eindigt deze bouwsteen. Vervolg je reis door Laos met de bouwsteen Vive Vientiane.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay hotel in Vang Vieng

Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabele bungalow inclusief ontbijt en met zwembad

Zoek je tijdens je verblijf in Vang Vieng net wat meer comfort, dan raden wij aan om voor ons special stay hotel te kiezen. Je slaapt twee nachten in een knusse en comfortabele bungalow vlakbij de rivier. We boeken standaard een bungalow in de tuin, maar tegen meerkosten is een kamer met uitzicht over de rivier ook mogelijk. Het hotel heeft een zwembad; heerlijk om even af te koelen tijdens warme dagen. Sta zeker een keer vroeg op om te genieten van een spectaculair uitzicht. De mist trekt vanaf de rivier langzaam op over het karstgebergte. Hier werden wij stil van.

Welke optie wil je aanvragen?

Laidback Laos
Special stay hotel in Vang Vieng
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan