Chiang Mai reizen Noord Thailand

Ontdek Chiang Mai

Verblijf in Chiang Mai

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Chiang Mai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 58,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Veel reizigers brengen een bezoek aan het noorden van Thailand voor een actieve wandeling of vlottocht in de bergachtige natuur, maar Chiang Mai is wat ons betreft ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. Door de relaxte sfeer geeft de stad je een dorpsgevoel, de moeite waard om een paar dagen extra te blijven.

Overdag ontspan je bij het hotel of wandel je door de stad. Er zijn veel markten te vinden waar ook de Thai hun inkopen doen. Als je op zondag in Chiang Mai blijft, is Walking Street een aanrader. In het centrum van de stad worden straten afgezet, zodat de Thai en toeristen hier rustig kunnen winkelen. Wil je op je vrije dag Thais leren koken, tussen bomen tokkelen of de stad en omgeving per fiets ontdekken, dan staan hieronder onze favoriete uitstapjes. Je slaapt in een stadspoorthotel in het centrum van Chiang Mai. Het heeft veel kamers en is daarom groter dan onze meeste slaapplekken - een echt stadshotel dus - maar heeft een gunstige ligging. Binnen een paar minuten sta je in het oude stadscentrum.

Overnachten: 2 nachten in een stadspoort hotel in het centrum van Chiang Mai
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • optionele excursies: koken met de Thai, tokkelen tussen de treetops, op de fiets door Chiang Mai

  • entreegelden

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt

  • fooien

Dag 1 – Chiang Mai, aankomst Chiang Mai Market

De meeste mensen komen ’s ochtends aan per nachttrein, een enkeling ’s avonds vanuit Sukhothai. Omdat er een stadsmuur met gracht om het centrum van Chiang Mai loopt, vinden wij Chiang Mai een knusse en overzichtelijke stad. Verblijf in de stad is prettig door het milde weer, de tempels, kleurrijke markten en relaxte sfeer.

Als je ’s avonds door de stadspoort het ommuurde deel uitloopt kun je langs de gracht sfeervolle, verlichte restaurants vinden. Na het eten is het heerlijk om in de zwoele avond terug te lopen. Binnen de muren loop je als vanzelf naar de avondmarkt. Je kunt er uren shoppend en onderhandelend doorbrengen, al is het zoals altijd opletten geblazen voor nep artikelen. Onze ervaring is dat het afdingen hier veel beter gaat dan in Bangkok.
De markt is er echt voor toeristen, ga voor een authentiekere ervaring naar Warorot markt, met een assorti van fruit, groente, gedroogde vis, varkenshoofden, buffelvlees etc.

Chiang Mai reizen ThailandDag 2 – Verblijf Chiang Mai

Vandaag heb je alle tijd om de Chiang Mai verder te ontdekken. Natuurlijk zijn er auto’s, moderne winkels en kantoren, maar er staan ook nog ruim 300 tempels in en om Chiang Mai. Wij maakten een halve dagtrip naar de tempelberg Doi Suthep. Doi Suthep is dé pelgrimsplek van Thailand. Doi Suthep is voor de Thai een van de meest heilige tempels omdat er een relikwie ligt waarvan men beweert dat het het schouderbeen van Boeddha is. Klimmend over een 309 treden tellende trap, met slangenhoofden als leuning, vervolg je je weg naar boven. Een pittige klim, maar eenmaal boven word je bij helder weer beloont met een prachtig uitzicht over Chiang Mai en de omgeving.

tempel Chiang Mai Thailand reisDag 3 – Chiang Mai, vertrek

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en start je met een trekking naar de lokale bevolking. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid de groene omgeving te ontdekken met de bouwsteen ‘Selfdrive door de Gouden Driehoek’. Als je langer in Chiang Mai wilt zijn, verleng deze bouwsteen dan met één of meerdere nachten.

Om verder te gaan met je reis door Thailand, kun je per nachttrein of binnenlandse vlucht terugreizen naar Bangkok. Vanaf Bangkok reis je verder naar het zuiden om de jungle van Khao Sok te ontdekken, of om te kiezen voor een tropische verblijf op de witte stranden in het zuiden van Thailand.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verander je verblijf: Riksja's Choice in Chiang Mai

Reissom: € 57,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een sfeervol hotel met zwembad inclusief ontbijt

Onze voorkeur in Chiang Mai gaat uit naar dit moderne hotel binnen de muren van de Oude Stad. Hotel hotel beschikt over een zwembad en is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de vele bezienswaardigheden, waaronder de Wat Phra Signh tempel. Als je ’s avonds door de stadspoort het ommuurde deel uitloopt kun je langs de gracht sfeervolle, verlichte restaurants vinden.

Verander je verblijf: special stay in Chiang Mai

Reissom: € 124,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel met zwembad inclusief ontbijt

Het hotel dat wij standaard aanbieden is een eenvoudig middenklasse (stads)hotel voor een goede prijs. Wil je liever verblijven in een kleinschalig, comfortabeler hotel in Thaise sfeer dan kan dat ook. Ons upgrade hotel heeft een fijn zwembad en je bent zo bij de gezellige Night Market van Chiang Mai, waar je uren shoppend en onderhandeld door brengt.

Optionele excursie: eten bij de locals

Reissom: € 18,- p.p.
Inbegrepen: lunch of diner bij Thais gezin

Schuif aan voor een versbereide maaltijd bij een Thais gezin. Dat geeft jou de mogelijkheid om écht contact te maken en te genieten van de smakelijke Thaise keuken bij het gezin thuis.  Vanaf een bekend ontmoetingspunt in Chiang Mai wandel je samen naar hun huis. Afhankelijk van waar je voor kiest doe je samen boodschappen op de markt of help je een handje in de keuken. We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook begeleidt de stichting hen in het ontvangen van reizigers. Het zorgt voor bijzondere ontmoetingen die gegarandeerd nog lang bijblijven en het biedt de gezinnen een basisinkomen en een trots gevoel.

Optionele excursie: Koken met de Thai

Reissom: € 33,- p.p.
Inbegrepen: Thaise kookles inclusief transfer en kookboekje met recepten

Start deze ochtend niet met een al te zwaar ontbijt, want al je culinaire creaties van vandaag moeten natuurlijk geproefd worden. Na het ontbijt word je opgehaald en door de smalle straatjes van Chiang Mai naar een Thaise woning gebracht. Bij aankomst trokken wij direct onze slippers uit en ploften neer op kussens bij een lage tafel. Het moeilijkste gedeelte van de dag was voor ons het kiezen van de gerechten die je wilt maken. Na onze keuze werd er een boodschappenlijst opgemaakt en gingen we met een Thai naar de lokale markt. Je koopt zelf de verse producten in, met uitleg welke kruiden en producten er in de Thaise keuken gebruikt worden.

Eenmaal terug gaat het schort om en kan het koken beginnen. Onder leiding van een enthousiaste Thai ga je zelf gekozen gerechten bereiden. Wij hebben geleerd om een echte Thaise Pad Thai, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je hotel en krijg je een kookboekje mee om thuis zelf aan de slag te gaan.

Optionele excursie: Op de fiets door Chiang Mai

Reissom: € 35,- p.p.
Inbegrepen: halve dag fietsen door Chiang Mai en het platteland

Vandaag verken je in een halve dag per fiets de omgeving van Chiang Mai. Bij je hotel word je opgehaald door de gids, hij heeft je fiets al bij zich. Na een korte instructie vertrek je in een kleine groep en fiets je door de straten van Chiang Mai. Je fietst langs kleine huisjes en tropische vegetatie, richting de Ping River. Onderweg zie je boeren op het land werken en komen kinderen je vrolijk tegemoet rennen om je te begroeten. Ook fiets je nog even langs de tempelruines van Wiang Kum Kam, een vroegere hoofdstad van het Lana Koninkrijk. Tot slot keer je terug naar het hotel in Chiang Mai, waar je je na deze sportieve en veelzijdige dag lekker kan opfrissen. De beelden van de dag komen nog even voorbij in je gedachten.

Optionele excursie: Tokkelen tussen de boomtoppen

Reissom: € 64,- p.p. (minimale leeftijd is 6 jaar)
Inbegrepen: tokkelen door de boomtoppen, wandeling door de bossen inclusief een Thaise lunch

Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op het programma. Vroeg in de morgen word je opgehaald en rijd je in ongeveer 1,5 uur naar de bossen rondom Chiang Mai. Je krijgt een helm en veiligheidstuigje om en een korte instructie van de gids. Dan begint het avontuur: de komende uren suis je als een aapje, met je voeten van de grond, door de groene bossen van Chiang Mai. Aan het eind van de ochtend sta je weer met beide benen op de grond en staat er een Thaise curry voor je klaar, met als toetje meloen en ananas. Dit zal lekker smaken na een ochtend vol inspanning. Aan het einde van de middag ben je weer terug bij je hotel in Chiang Mai.

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek Chiang Mai
Verander je verblijf: Riksja's Choice in Chiang Mai
Verander je verblijf: special stay in Chiang Mai
Optionele excursie: eten bij de locals
Optionele excursie: Koken met de Thai
Optionele excursie: Op de fiets door Chiang Mai
Optionele excursie: Tokkelen tussen de boomtoppen
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan