trekking pai

Door de groene heuvels van Pai

pai thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Chiang Mai - Pai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 158,- p.p. bij 2 personen

Waar Chiang Mai echt een stad is, voelt kleine broer Pai als een dorp. Gelegen tussen de groene heuvels aan de Pai-rivier, gaat hier het leven een stukje langzamer. Je komt er wel toeristen tegen, maar Pai is vooral van de Thai en dat vinden wij wel zo leuk. Je maakt een trektocht door de bergen, dwars door het groen en af en toe door een modderpoel. Lunchen doe je in een bergdorp waar de bewoners in traditionele kleding laten zien hoe ze koken op een houtvuurtje en bamboe matten weven. Dompel je onder in een van de vele heetwaterbronnen van Pai en drink een Thai Iced Tea op de avondmarkt.

Ga je tussen maart en mei naar Pai, dan is de omgeving niet zo groen, omdat veel landbouwgrond afgebrand wordt ter voorbereiding op het regenseizoen. Maar nog steeds is Pai dan zeker de moeite waard. Van mei tot oktober kan de trekking zwaarder zijn door de modder van het regenseizoen.

Overnachten: 2 nachten in een gezellig hotel
Excursie: dagtrekking met gids
Transport: vervoer per bus naar Pai
Maaltijden: Lunch tijdens de trekking

Dag 1 Chaing Mai – Pai

Vandaag word je wakker in Chiang Mai en neem je zelf een songtaew of taxi naar het busstation. Hier stap je op de bus naar Pai. Verwacht geen grote touringcar, want die rijden niet zo makkelijk over de haarspeldbochten in de bergen: het openbaar vervoer is hier een minibusje. In drie uur rijd je naar Pai, waarbij het eerste uur nog heel relaxed is, maar je daarna goed merkt dat je in de bergen bent. Slingerend rijd je door het landschap van groen begroeide kliffen en afgronden. Met een reispilletje op, hadden wij nergens last van. Bij aankomst koop je meteen een kaartje voor de bus terug op de derde dag, dan heb je nog genoeg keuze in vertrektijden. Je hebt nog de hele middag om Pai te verkennen. Huur een scooter of een mountainbike en maak een tocht tussen de rijstvelden naar de Pai Canyon: roestkleurige rotsen tussen het groen, waarop je uitzicht hebt over de hele vallei. Vooral mooi bij een laagstaande zon. ’s Avonds kun je in Pai de avondmarkt op, waar je fruitshakes drinkt uit een bamboestam en zoete Thaise lekkernijen probeert.

Dag 2 Dagtrekking naar Lisu- en Lahu-dorp

In Pai word je nog wakker van het gekraai van de haan. Maak je klaar voor stevige wandeltocht langs rijstvelden en bamboebossen. Om 9.00 uur word je opgehaald en rijd je in twintig minuten naar een Lisu-dorp. Hier zie je hoe het leven op het platteland eraan toe gaat. Kippen en varkens scharrelen onder de huizen op palen, vrouwen vlechten palmbladeren op hun veranda, terwijl hun kinderen nieuwsgierig gluren naar die gekke bezoekers. Dan is het tijd om er flink de pas in te zetten. Je wandelt met de gids over zandpaden het glooiende gebergte in. Onderweg heb je uitzicht over de valleien waarin de mist langzaam wegtrekt. Spectaculair en soms ook spannend, want de paden kunnen steil zijn. Zorg dus voor schoenen met goed profiel, zeker in de regentijd, als er veel modder is.

Je inzet wordt beloond met een picknick-lunch in een dorp van het Lahu-volk, waar je aanschuift bij een van de huisjes op palen. Met een volle maag is het laatste uur van de trekking goed te doen. Je loopt dan naar een tweede Lahu-dorp, waar een waterval over drie niveaus naar beneden stort. Een frisse duik heb je echt wel verdiend, maar gewoon een beetje pootje baden kan ook. Als je verfrist en relaxed bent bijgekomen van de trekking, word je met de auto weer terug gebracht naar je hotel, waar je tegen 16.00 uur aankomt. Heb je nog energie over? Neem dan een tuktuk naar een van de vele hotsprings in de omgeving van Pai. Even onderdompelen in het warme water en wedden dat je morgen geen spierpijn hebt?

Dag 3 Pai – Chiang Mai

Na je ontbijt check je uit bij ons hotel in Thaise stijl, aan de rand van Pai. Als je een kaartje hebt gekocht voor een vroege bus terug naar Chiang Mai, kun je meteen naar het busstation gaan, anders kun je nog heel wat uren vullen. De markt in Pai bijvoorbeeld, die niet voor toeristen is, maar gewoon voor de dagelijkse inkopen van de Thai zelf. Zou je ook naar de Lod grotten willen, boek dan een extra nacht in Pai, zodat je daar een volle dag voor hebt. Je verkent deze grotten per vlot, over de rivier die er doorheen stroomt. Druipsteenformaties, verlicht door olielampjes, vleermuizen en zwaluwen die in en uit vliegen… De grotten hebben een sprookjesachtige sfeer, absoluut de rit van twee uur waard.

Wij raden je aan om na de bouwsteen een nacht in Chiang Mai in te plannen. Vanaf daar kun je het noorden verder verkennen met de Selfdrive door de Gouden Driehoek, of afreizen naar Zuid-Thailand, waar je het regenwoud intrekt en neerploft op het witte strand van bountyeilanden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Mountainbiken door de omgeving van Pai

Meer actie? voeg deze fietstocht toe aan je reisplan

Reissom: € 55,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Fietstocht

Fietsen door de Thaise bergen is wel even wat anders dan door ons vlakke land. Schrikt dat je niet af en kun je wel wat hebben, dan is een mountainbiketocht misschien wel de leukste manier om de omgeving te verkennen. Je gaat een middag met gids op pad, heuvel op, heuvel af en fietst langs de rivier, rijstvelden en naar de Pai Canyon en ziet ondertussen de mooiste uitzichten over de vallei.

Wil je zowel de dagtrekking als deze fietstocht doen, dan heb je een extra overnachting nodig in Pai.

Raften over de Pai Rivier

Meer actie? voeg deze rafttocht toe aan je reisplan

Reissom: € 73,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 uur raften

Tijdens deze dagtocht reis je in twee uur met een minibus en later een 4-wheel-drive naar een waterval, waar je raftend de rivier afgaat, uitgerust met helm en zwemvest. Je hoeft er niet sterk voor te zijn, alleen maar avontuurlijk! Na de picknick-lunch bezoek je een heetwaterbron en ga je met je raft de rapids, stroomversnellingen, af (categorie 2-3). Je peddelt vervolgens verder door de Pai-kloof om aan het einde van de middag weer voet aan wal te zetten. Je wordt dan in 2,5 uur terug gebracht naar Pai.

Wil je gaan raften, maar ook de dagtrekking niet overslaan, dan heb je een extra overnachting nodig in Pai.

Welke optie wil je aanvragen?

Door de groene heuvels van Pai
Mountainbiken door de omgeving van Pai
Raften over de Pai Rivier
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan