Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Oost west, Thais best

   Verblijf op het platteland van Thailand

   Oost west, Thais best
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Loei – Wang Saphung – Chiang Khan
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 615,- p.p. bij 2 personen

   Veel reizigers gaan na hun bezoek aan Centraal-Thailand door naar Chiang Mai in het noorden. Het noordoosten van Thailand is daarom vrij ongerept gebleven. De komende dagen staan in het teken van het Thaise platteland: de lokale boer vertelt je graag meer over zijn eco-farm, je geniet van de gastvrijheid tijdens een barbecue en je ontmoet een monnik in de vroege ochtend.

   Behalve deze ontmoetingen maakt de slaapplek deze bouwsteen: je overnacht in een safaritent kunt relaxen op het meer. Je tent is comfortabel en ligt naast het kampvuur, waar je heerlijk uit kunt buiken na de barbecue. Dobber in je eigen drijvende huisje op een meer en bewonder het natuurschoon vanuit je hangmat. Via het rustige plaatsje Chiang Khan vervolg je je reis.

   Overnachten: 1 nacht in een comfortabele safaritent en 1 nacht in een knus guesthouse
   Excursies: bezoek aan een eco-farm, bezoek aan ‘Monkey Mountain’,
   Transport: transfer per boot en jeep
   Maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner
   Aanvang: dagelijks
   • drankjes

   • fooien

   Fietstocht bij loei ThailandDag 1 – Aankomst in Loei

   Vandaag kom je aan op het busstation in Loei. Kom je per nachtbus vanuit Bangkok of Chiang Mai, dan zul je ’s morgens vroeg opgehaald worden. Wanneer je per dagbus of vliegtuig aankomt, dan staat er rond het middaguur een transfer voor je klaar, welke je naar het lokale dorpje Wang Saphung brengt.

   Bij aankomst in het dorp is het eerst tijd om te genieten van een smakelijke maaltijd in een lokaal restaurant. Na het eten stap je op de fiets voor een tour door het dorpje. Wij werden hartelijk in de huizen van de bewoners ontvangen. Je zult hier niet zoveel andere reizigers tegenkomen en daardoor gaan de dorpsbewoners net zo graag met jou op de foto als andersom.

   Verblijf platteland ThailandIn de middag breng je een bezoek aan een eco-farm. Hier vind je nog geen elektriciteit en wordt het water opgepompt. Bij aankomst op de boerderij word je warm ontvangen met een welkomstdrankje. Vervolgens heb je alle tijd om samen met de boeren over de boerderij te wandelen. Voor een groot deel wordt hier fruit verbouwd, zoals ananas, mango en dragon fruit. Daarnaast zal je hier ook koffieplantages en cashewnoten tegenkomen.

   Aan het einde van de middag is het tijd om te relaxen en je voor te bereiden op de barbecue. Met wat geluk kun je ook genieten van een spectaculaire zonsondergang. ’s Avonds wordt er een kampvuur voor je aangestoken, waarna je vervolgens je safaritent inkruipt. Deze tenten zijn comfortabel, hebben hun eigen badkamer met warm water en een veranda, waarop je kunt genieten van de zonsopkomst in de vroege ochtend.

   Mounting Lake ThailandDag 2 – Wang Saphung – Chiang Khan

   Na het ontbijt verlaat je de boerderij om een bezoek te brengen aan de ‘Monkey Mountain’. Neem niet teveel lekkers mee tijdens je bezoek, de aapjes zijn erg nieuwsgierig en komen hier op af! Vervolgens reis je verder naar het Huay Krating Mountain Lake, waar je aan boord stapt van een drijvend huisje en het meer op vaart. De komende uren heb je alle tijd om even te ontspannen. De omgeving is rustig en biedt een schitterend uitzicht. Geniet van je lunch en duik voor wat verfrissing vervolgens het heldere water in.

   Je overnacht vanavond in een guesthouse het authentieke dorpje Chiang Khan, gelegen aan de Mekong rivier. Het aanzicht van de kleine, teakhouten huisjes en de rustige omgeving geven je een goed beeld van de manier van leven in dit deel van Thailand. Chiang Khan heeft een aantal restaurants en winkels waar je wellicht nog wat souvenirs kunt kopen voor thuis.

   Chiang Khan ThailandDag 3 – Vertrek verblijf platteland Thailand

   Je start de dag al vroeg in de ochtend. Net na zonsopkomst kun je deelnemen aan een boeddhistische viering. De eigenaar van het guesthouse waar je hebt overnacht zal je wat traditionele vaardigheden bijbrengen als je hier graag wat meer over wilt weten. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de passerende monniken een ontbijt te geven, wat een fijne manier om de dag te starten!

   Daarna wordt het tijd om Chiang Khan te verlaten en verder te reizen. Wanneer je deze bouwsteen bent begonnen vanuit Bangkok, dan kun je per (nacht)bus verder reizen naar Chiang Mai of Sukothai. Als je het noorden van Thailand al hebt gezien, dan kun je vanuit Chiang Khan ook de grens oversteken naar Laos.

   Reisspecialist Sharon aan het woord:

   “In het noordoosten aan de grens van Laos vind je het berggroene gebied Loei. Dit een bijzondere plek om een stuk ongerept Thailand te ontdekken. In Loei kom je in contact met de lokale bevolking, kun je in de ochtend een offer brengen aan de monniken en leer je de cultuur kennen.  Als je op zoek bent naar een bijzondere plek waar jij één van de weinige toeristen bent, dan is Loei een unieke plek om te bezoeken.”