Oost west, Thais best

Verblijf op het platteland van Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Udon Thani - Chiang Khan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 276,- p.p. bij 2 personen

Veel reizigers gaan na hun bezoek aan Centraal-Thailand door naar Chiang Mai in het noorden. Het noordoosten van Thailand is daarom vrij ongerept gebleven. Hier ontdek je het Thaise plattelandsleven, dat nog zo weinig in contact is met het Westen dat jij zelf de bezienswaardigheid bent. Je reist door het groene, bergachtige landschap, maakt een typisch Thais bloemenoffer dat je op de Mekong rivier laat afdrijven en je ontmoet een monnik in de vroege ochtend tijdens zijn dagelijkse processie.

Overnachten: 2 nachten in een knus hotel
Excursies: Bezoek aan Huai Krating Mountain Lake incl. Engelstalige gids, bezoek aan traditionele Thai Dam volk, offerbootje maken met lokale bevolking
Transport: transfer per boot en minibus
Maaltijden: 2x ontbijt, 1x lunch
Aanvang: dagelijks
  • drankjes

  • fooien

  • transfer naar het treinstation van Udon Thani

Dag 1 – Aankomst in Udon Thani

Je start vandaag in Udon Thani, waar je per vlucht of nachttrein aankomt. Na een rit van drie uur, kom je aan bij het ruige karstgebergte van Suan Hin Phan, waar je een wandeling maakt over de grillige rotsen met de Engelssprekende gids. Het is af en toe even klimmen, maar wat een uitzicht krijg je er voor terug… Je stopt bij het Huai Krating Mountain Lake, waar de Thai graag zwemmen en jij kunt picknicken. De bergen rond het meer weerspiegelen in het water: geen verkeerde plek om neer te strijken voor de lunch.

Daarna bezoek je het traditionele Thai Dam volk, een stam die lang geleden uit Vietnam immigreerde en daardoor een heel andere taal en cultuur heeft dan de rest van de Thai. ‘Dam’ betekent zwart en laat dat nou net de kleur zijn die zij uitsluitend dragen. Voor ons een kleur voor een begrafenis, maar dan dragen zij juist wit. Samen met de Tai Dam maak je felgekleurde amuletten, waarmee zij de geesten gunstig willen stemmen. Aan het einde van de middag kom je aan in het plattelandsdorpje Chiang Khan, waar je overnacht.

Dag 2 – Verblijf Chiang Khan

Nog voor zonsopgang sta je op, maar dat is niet voor niets: je krijgt de kans om deel te nemen aan boeddhistische viering, samen met de lokale bevolking. Net na zonsopkomst lopen de monniken iedere dag een processie door het dorp, waarbij je een aalmoes kan geven of een mandje rijst voor hen kan kopen. Het is een bijzonder ritueel dat voor de Thai veel betekenis heeft: monniken zijn volledig afhankelijk van schenkingen, waar de Thai veel respect voor hebben. Toon zelf je respect door een lange broek aan te trekken en je schouders te bedekken. Na je ontbijt vouw je van palmbladeren een offerbootje, dat je laat wegdrijven op de Mekong. Hiermee wend je het kwade af, maar alleen als je je bootje niet nakijkt, want dat brengt ongeluk. Ook een gezonken bootje brengt ongeluk, dus doe je best met vouwen!

De rest van de dag kun je Chiang Khan en omgeving verkennen. Wij liepen langs de traditionele houten huizen naar de markt, waar we exotische kruiden mochten proeven. In dit dorpje waar weinig toeristen komen weten we eigenlijk niet wie wie interessanter vindt: wij de Thai of de Thai ons…

Dag 3 – Vertrek verblijf platteland Thailand

Na het ontbijt wordt het tijd om Chiang Khan te verlaten en verder te reizen.  Ter plaatse regel je makkelijk zelf een taxi terug naar Udon Thani. Vanaf hier kun je de nachttrein nemen naar Bangkok of een binnenlandse vlucht. Benieuwd naar buurland Laos? Je kunt hier makkelijk de grens oversteken.

Reisspecialist Sharon aan het woord:

“In het noordoosten aan de grens van Laos vind je het berggroene gebied Loei. Dit een bijzondere plek om een stuk ongerept Thailand te ontdekken. In Loei kom je in contact met de lokale bevolking, kun je in de ochtend een offer brengen aan de monniken en leer je de cultuur kennen.  Als je op zoek bent naar een bijzondere plek waar jij één van de weinige toeristen bent, dan is Loei een unieke plek om te bezoeken.”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan