anurak kanoen

Anurak Communitylodge

Jungleverblijf in Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Khao Sok National Park
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: € 252,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Welkom in onze zelfgebouwde Anurak lodge. Samen met onze lokale partner hebben we de handen ineengeslagen en een lodge gebouwd aan de rand van Khao Sok. Alles draait hier om de conservatie van de natuur en natuurlijk genieten! We hebben een prachtige plek gevonden buiten de geijkte toeristenstromen; geen barmuziek maar stilte en junglegeluiden. Je slaapplek wordt omringd door steile rotsen, veel groen en een weids uitzicht. Lokale gidsen nemen je mee de jungle in en samen kano je de rivier af.

Overnachten: 2 nachten in ons zelf gebouwde Anurak Community Lodge
Excursie: kanotocht en jungle trekking
Transport: transfer naar National Park Khao Sok
Maaltijden: 2x ontbijt en diner
  • vervoer naar Surat Thani

  • overige excursies

  • lunch en drank

  • fooien

  • entree Khao Sok park

Thailand jungle Khao SokDag 1 – Surathani – Anurak Community Lodge, kanotocht

Vandaag kom je aan op het treinstation van Surathani of de luchthaven van Phuket waar je opgehaald wordt en naar onze lodge wordt gebracht nabij Khao Sok National Park. Neem je intrek in één van de gele bungalows op palen in de buurt van de rivier. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden.

Weer opgefrist begin je in de middag aan een kanotocht over de rivier. De dorpsbewoners peddelen voor je zodat jij de torenhoge kalkrotsen kunt bewonderen. Misschien spot je, net zoals wij, een ijsvogel of een slang die zich om een tak heeft geslingerd. Halverwege maak je een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden waar de lokale bevolking offers komt brengen. Voordat je terugkeert wordt er een vuurtje gestookt voor een lekker kopje thee met… een banaan. Bij warm weer plons je nog even het water in voor wat verkoeling.

Omgeving Anurak Community lodge ThailandDag 2 – Anurak Community  lodge, trekking

Na het ontbijt ga je samen met een lokale gids het nationale park Khao Sok in. Na een flinke ochtendwandeling over een aangelegd pad langs bamboescheuten, hoge woudreuzen en riviertjes kom je weer terug bij de lodge. Tijd om even bij te komen met een fruitcocktail of te lunchen bij het restaurant.

Tussen al het reizen vonden wij het fijn om een midag rustig aan te doen. Relax op je veranda en hoor de geluiden van apen en neushoornvogels uit de jungle. Toch liever actief? Ga dan fietsen, tuben over de rivier of een kookdemonstratie. Dit kun je ter plekke makkelijk boeken. Onze favoriet; de (gratis) wandeling door de achtertuin van Anurak.

Thailand regenwoud kook demonstratieDag 3 – Anurak Community Lodge, vertrek

Onze lodge ligt lekker rustig en dus niet dichtbij restaurantjes, daarom zijn de avondmaaltijden inbegrepen. De lokale kok bereidt een Thaise maaltijd voor je die je samen met de andere reizigers in het restaurant nuttigt. Wij voelden ons al snel thuis! Het personeel van de lodge is nog wat verlegen, maar oefent graag Engels met je. Of speel een potje ping pong met onze tuinman.

De lodge is nog in ontwikkeling. Wil je ons helpen de lodge verder te verrijken, je ideeën zijn van harte welkom. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Na je verblijf kun je doorreizen naar de witte zandstranden; heerlijk bijkomen van alle jungle avonturen.

 

 

Onze lodge…

Anurak betekent ‘conservatie’ en daar draait het om in de lodge. De Thaise manager Shane zet zich in voor cultuur- en natuurbehoud van de gemeenschappen waar Anurak onderdeel van is. Hij leert ze o.a. dat het scheiden van afval erg belangrijk is. Daarnaast zijn we bezig om verdwenen vegetatie door het planten van oliepalmen terug te brengen.

Khao Sok is een geliefde plek en in juli en augustus is de kans groter dat alle 18 bungalows vol zitten. Uiteraard regelen we dan alternatief verblijf voor je.  Geen community lodge maar een groter opgezette lodge dichter bij restaurants en barretjes. De inbegrepen activiteiten zullen hetzelfde zijn, maar diners zijn hier niet inbegrepen.

Om alvast in Thaise sferen te komen hebben we een interactieve kaart van de Anurak Community Lodge gemaakt. Laat je inspireren!

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Fietstocht door Khao Sok National Park

Reissom: € 45,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: fietstocht door het Khao Sok National Park

Heb je na de kanotocht zin in nog meer actie? Stap dan ’s middags op de fiets. De lokale gids neemt je mee op pad.

Alternatieve accmmodatie

Reissom: eventuele meerkosten
Inbegrepen: transfer naar National Park Khao Sok, 2 nachten in een comfortabel resort incl. zwembad, 2x ontbijt en diner, kanotocht en jungle trekking

Onze Anuraklodge in Khao Sok is inmiddels een populaire bestemming. Veel van onze reizigers zijn er vroeg bij met boeken. Hierdoor kan het voorkomen, vooral in de maanden juli en augustus, dat onze bungalows zijn volgeboekt. Wij willen ook jou een unieke overnachting bieden het park. Bekijk onderstaand resort dat we dan voor je boeken, het programma blijft nagenoeg gelijk. Bij eventuele meerkosten zullen we contact met je opnemen.

Welke optie wil je aanvragen?

Anurak Communitylodge
Fietstocht door Khao Sok National Park
Alternatieve accmmodatie
x
De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan