anurak kanoen

Anurak Communitylodge

Jungleverblijf in Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Khao Sok National Park
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: € 192,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Welkom in onze zelfgebouwde Anurak Communitylodge! Dit is een plek waar mens en natuur elkaar op een verantwoorde manier ontmoeten, je te gast bent in de community en je slaapplek omringd wordt door steile rotsen. Samen met onze lokale partner hebben we de handen ineengeslagen om een lodge te bouwen in Khao Sok Nationaal park. We hebben met elkaar een prachtige plek gevonden buiten de geijkte toeristenstromen. Lokale gidsen nemen je mee de jungle in en dobberen met je in een kano de rivier af.

Overnachten: 2 nachten in ons zelf gebouwde Anurak Community Lodge
Excursie: kanotocht en jungle trekking
Transport: transfer naar National Park Khao Sok
Maaltijden: 2x ontbijt en diner
  • vervoer naar Surat Thani

  • overige excursies

  • lunch en drank

  • fooien

  • entree Khao Sok park

Thailand jungle Khao SokDag 1 – Surathani – Anurak Community Lodge, kanotocht

Vandaag komen de meeste reizigers aan op het treinstation van Surathani. Je wordt hier opgehaald en naar onze lodge in National Park Khao Sok gebracht. Als je liever naar het zuiden vliegt plannen we graag een transfer vanaf Phuket voor je in. Neem je intrek in een sfeervolle bungalow in de buurt van de rivier omgeven door hoge bergwanden en oergeluiden. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden.

Weer opgefrist begin je in de middag aan je volgende avontuur, een kanotocht over de rivier. De trip begint met een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden. De lokale bevolking komt hier om offers te brengen. Aan het eind van de grot is de rivier waar de opblaaskano’s al klaar liggen. De dorpsbewoners peddelen voor je en leiden je zo op de goede manier door de stroming heen. Engels spreken ze niet zo goed maar hun lach maakt dit meer dan goed. Bewonder de idyllische kalkrotsen en misschien spot je, net als wij, een ijsvogel. Bij warm weer plons je zo het water in voor wat verkoeling.

Omgeving Anurak Community lodge ThailandDag 2 – Anurak Community  lodge, trekking

Na het ontbijt maak je kennis met de mooie natuur van Thailand. Je lokale gids neemt je mee de jungle in en vertelt je meer over de planten die je onderweg tegenkomt. Na een flinke ochtendwandeling langs bamboescheuten en hoge woudreuzen kom je weer terug bij de lodge. Tijd om even bij te komen met een fruitcocktail of te lunchen bij het restaurant.

Omdat je afgelopen dagen waarschijnlijk veel hebt gereisd hebben we de middag niets voor je ingepland. Relax op je veranda en hoor de geluiden van apen en neushoornvogels uit de jungle. Onderneem je toch nog wat actiefs, dan kan je kiezen voor verschillende excursies; fietsen, tuben over de rivier of een kookdemonstratie. Bij de lodge helpen ze je hier graag verder mee.

Thailand regenwoud kook demonstratieDag 3 – Anurak Community Lodge, vertrek

We willen graag dat je je thuis voelt in onze Anurak Lodge. De avondmaaltijden zijn inbegrepen in deze bouwsteen. Het lokale personeel bereidt graag een Thaise maaltijd voor je die je samen met de andere reizigers in het restaurant nuttigt. Soms wordt in de avond het kampvuur aangestoken, hier kan je dan lekker uitbuiken. Het personeel van de lodge is nog wat verlegen, maar oefent graag Engels met je. Of speel een potje ping pong met onze tuinman.

De lodge is nog in ontwikkeling. Wil je ons helpen de lodge verder te verrijken, je ideeën zijn van harte welkom. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Na je verblijf kun je doorreizen naar de witte zandstranden. Heerlijk om even bij te komen van alle jungle avonturen.

 

Thailand Khao Sok

Onze lodge…

Om alvast in Thaise sferen te komen hebben we een interactieve kaart van de Anurak Community Lodge gemaakt. Laat je inspireren!

Khao Sok is een geliefde plek en tijdens de zomermaanden juli en augustus is het dan ook druk in onze lodge. Mocht Anurak vol zijn, dan boeken we een alternatief verblijf. Dit is geen community lodge maar wel een bijzondere accommodatie, gelegen aan de kalkstenen rotsen en zelfs met een fijn zwembad. De activiteiten zullen hetzelfde zijn, maar diners zijn hier niet inbegrepen.  Een verblijf in ons alternatief is daarom iets lager geprijsd.

Om alvast in Thaise sferen te komen hebben we een interactieve kaart van de Anurak Community Lodge gemaakt. Laat je inspireren!

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Fietstocht door Khao Sok National Park

Reissom: € 27,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: fietstocht door het Khao Sok National Park

Heb je na de kanotocht zin in nog meer actie? Stap dan ‘s middags op de fiets. De lokale gids neemt je mee op pad.

Alternatieve accmmodatie

Reissom: eventuele meerkosten
Inbegrepen: transfer naar National Park Khao Sok, 2 nachten in een comfortabel resort incl. zwembad, 2x ontbijt en diner, kanotocht en jungle trekking

Onze Anuraklodge in Khao Sok is inmiddels een populaire bestemming. Veel van onze reizigers zijn er vroeg bij met boeken. Hierdoor kan het voorkomen, vooral in de maanden juli en augustus, dat onze bungalows zijn volgeboekt. Wij willen ook jou een unieke overnachting bieden het park. Bekijk onderstaand resort dat we dan voor je boeken, het programma blijft nagenoeg gelijk. Bij eventuele meerkosten zullen we contact met je opnemen.

Welke optie wil je aanvragen?

Anurak Communitylodge
Fietstocht door Khao Sok National Park
Alternatieve accmmodatie
x

Verstuur je reisplan