Zuid Thailand homestay

Kokosnoot uit de achtertuin

Slaap bij een gastgezin in Thailand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Surat Thani
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 231,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Het is er nog: een plek waar de meeste reizigers niet van hebben gehoord en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een plek waar je communiceert met handen en voeten, kunt zwemmen in de rivier en kokosnoten eet uit de achtertuin. Wij hebben een klein vissersdorp gevonden op slechts een half uur rijden van Surat Thani.

Je slaapt bij een gastgezin, dat je graag een dag verwelkomt in hun leven en een glimlach op je gezicht tovert. De dorpsbewoners nemen deel aan het communityproject. Ze laten je trots zien hoe schoon de rivier is dankzij hun inzet en wat ze voor de kost doen. Per boot breng je een bezoek aan de buren. Smul van het fruit uit de tuin, bekijk de garnalenvangst van de dag, bewonder het vakmanschap van de bootmakerij en lach om de vissen die vlees van een touwtje afspugen (hobby van de buurvrouw, echt waar!).

Overnachten: 1 nacht bij een Thais gastgezin, op een matras op de grond met klamboe
Excursie: bezoek aan buurtbewoners met gids, bootmakerij en visserij
Transport: transfer van Surat Thani naar vissersdorpje, per boot en jeep
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x diner
  • vuurvliegjes excursie

  • maaltijden naast het ontbijt en diner

  • fooien

Boot in de rivier ThailandDag 1 – Aankomst bij gastgezin Thailand – verblijf

Bij aankomst in Surat Thani word je opgehaald en in een half uur naar het vissersdorp gebracht. Binnen de dorpsgemeenschap zijn er verschillende gastgezinnen waar je kan overnachten. Je weet van te voren niet in welk huis je terecht komt. Wel hebben ze een aantal dingen gemeen; gastvrije bewoners die heerlijk Thais voor je koken. De huizen zijn eenvoudig maar schoon en je slaapt op een matras op de grond. Lachende familieportretten kijken je aan vanuit de woonkamer. Je kan jezelf wassen met een bak water maar leuker is natuurlijk om in de rivier te poedelen.

In de middag breng je met je gids een bezoek aan de buurtbewoners. Stap in de boot en laat je meenemen door de kanalen, buk onderweg af en toe voor een laaghangende palmboom. Hij laat je de dagelijkse werkzaamheden zien. Voor hen heel normaal maar voor ons best bijzonder.

Gastgezin Thailand verblijfZo is oma bezig om een dak van palmbladeren te vouwen terwijl haar kleindochter in een zelfgebouwde box rondkruipt. Aan de waterkant staan Thai, voor een goed karma, vissen te voeren aan de voet van een heilige boom. Hierin wordt de as van de overledenen bewaard. Ook ga je naar de bootmakerij waar je het vakmanschap van de timmerlui ziet. Sommige longtailboten liggen al bijna klaar voor gebruik. Tot slot bezoek je de visserij waar de garnalen wachten om verkocht te worden. De werkzaamheden die je ziet kunnen per dag verschillen. Een kijkje in het echte leven laat zich niet plannen.

Aan het eind van de middag heb je alle tijd om te relaxen in de tuin. In de avond staat er een heerlijk maal op je te wachten. Heb je energie over dan neemt de gids je mee om vuurvliegjes te spotten. Vanuit de boot zie je de glimmende vliegjes afsteken tegen de donkere sterrenhemel.

Fruit snijden ThailandDag 2 – Vertrek

In de ochtend staat het ontbijt al voor je klaar. Wij waarschuwen alvast, voel je niet schuldig als je niet alles op krijgt. Het eten wordt voor de volgende maaltijd gebruikt. Nadat de kinderen naar school zijn keert de rust in het dorp terug. De tuin wordt geveegd en de kleren gewassen in de rivier. Het is tijd om afscheid te nemen en je reis te vervolgen.

Veel van onze reizigers gaan nu richting de stranden, zoals de kustplaats Khanom. Je hebt de kilometers lange kustlijn, met witte zandstranden en wuivende palmbomen, vrijwel voor jezelf. Spot hier roze dolfijnen vanuit je longtailboot. Wil je liever verblijven op een eiland met wat meer reuring, kies dan voor Ko Samui. Witte strand, rotsenbaaien en dineren met je voeten in het zand. Laat dat eilandleven maar komen…

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan