Strand en olifant

Hua Hin en bezoek WFFT

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Hua Hin
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een Bungalow in een tropische tuin met zwembad

✓ Dagecxcursie naar Wildlife Friends Foundation Thailand inclusief mogelijk voeren van een olifant

✓ Logisch op de route tussen Bangkok en de eilanden in het zuiden van Thailand

Overnachten: 2 nachten in een kleinschalig bungalow resort met zwembad
Excursie: Dagexcursie naar de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)
Transport: Van je hotel in Hua Hin naar het WFFT
Maaltijden: 2 x ontbijt en 1 x lunch bij WFFT

- Retourtransfer naar en van Hua Hin
We kunnen transport regelen vanaf o.a. Bangkok en Chumphon. Afhankelijk van je reisplan (en budget) plannen we deze met de trein of prive transfer in.

- Maaltijden naast het ontbijt en lunch bij WFFT
- Fooien

Dag 1 – Aankomst Hua Hin, strand zuidelijk van Bangkok

Vandaag reis je naar Hua Hin. Afhankelijk van je reisroute en reisbudget plannen we de trein of een privétransfer in. De makkelijkste verbindingen met de trein zijn vanaf Bangkok en Chumphon. Met een privétransfer is het ook mogelijk om direct vanaf de luchthaven, van de River Kwai of jungle van Khao Yai naar Hua Hin te reizen.

Hua Hin is voor veel Thai een uitvalsbasis om uit de hectiek van Bangkok te ontsnappen. In vier uurtjes ben je bij langgerekte stranden. Misschien niet zo mooi als de stranden op de eilanden maar een prima stadstrand. Je verblijft in een kleinschalig resort met bungalows in een tropische tuin met zwembad. Op loopafstand vind je het strand en meerdere restaurants. In het weekend heb je de nightmarket voor de deur. Op de overige dagen biedt het hotel een shuttleservice aan naar de dagelijke avondmarkt in het centrum van Hua Hin.

Dag 2 – Dagexcursie naar WFFT

Na een simpel ontbijt word je vanmorgen opgehaald door de Wildlife Friends Foundation Thailand. Je rijdt al snel van de drukte weg en de omgeving wordt steeds groener. Bij aankomst word je welkom geheten door de vrijwilligers en in kleine groepjes verdeeld. In de ochtend krijg je uitleg over wat de WFFT doet en loop je door een soort dierentuin. Je maakt kennis met de vele dieren die er in het opvangcentrum zijn en hoort hun persoonlijke, vaak schrijnende, verhalen. Daarna word je met een jeep of treintje naar een ander gedeelte van het opvangcentrum gebracht. Vanaf je lunchplek kijk je uit over het enorme olifantenverblijf. Grote kans dat je de grijze reuzen ergens ziet. De lunch is in buffetvorm en een drankje (exclusief) kun je kopen bij de bar. ’s Middags kun je vanaf een platform in het reservaat de olifanten bewonderen. Als je geluk hebt komen ze heel dichtbij en heb je de mogelijkheid om ze te voeren.

Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

De WFFT is opgericht door Nederlander Edwin Wiek en heeft als doel om zoveel mogelijk dieren te redden die in gevangenschap onder erbarmelijke omstandigheden leven. Olifanten worden vaak gekocht uit kampen die olifantenritjes aanbieden. Veel andere dieren worden gebracht omdat ze als huisdier toch niet zo leuk waren. Want dat schattige wollige beertje, aapje of krokodilletje blijkt vaak toch geen handig huisdier. Ze proberen de dieren zo liefdevol en goed mogelijk op te vangen en als het nog kan ze uiteindelijk weer vrij te laten in het wild. Daarnaast richten ze zich op educatie om elke vorm van dierenleed tegen te gaan. Met een medisch team gaan ze ook langs olifantenkampen om te kijken of ze de dieren in ieder geval kunnen verzorgen, als redden niet lukt. Dit is de enige activiteit met olifanten die wij aanbieden in samenspraak met de stichting World Animal Protection. We weten zeker dat je na een bezoek aan de WFFT nooit op een olifant wilt gaan zitten.

Dag 3 – Vertrek uit Hua Hin

Vandaag reis je verder. Je kunt met de trein naar Bangkok reizen om vanaf daar naar huis te vliegen. Vlieg je dezelfde dag nog terug dan kun je beter met een prive transfer reizen.

Ook kun je naar Chumphon reizen. Vanuit hier kun je naar het eiland Ko Tao of beginnen je aan een je expeditie op een onbewoond eiland.

Wil je wat langer in Hua Hin verblijven om ook nog van het strand te genieten dan kunnen we ook een hotel inplannen dat direct aan het strand ligt.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan