Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Woudreuzen en meren

   Khao Sok-jungle

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Khao Sok National Park
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 397,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: maandag, woensdag en vrijdag

   Een jungle-bouwsteen waarbij je op twee unieke plekken slaapt: in onze zelfontworpen en gebouwde junglelodge in National Park Khao Sok en in een drijvend huisje op een meer. Met de lokale bevolking hebben we de handen ineengeslagen en de Anurak Community Lodge opgezet. Je verblijft hier midden in de jungle en maakt samen met de lokale gidsen kano- en wandeltochten om het oerwoud te verkennen.

   Op het meer tref je weinig andere toeristen, je kunt er zwemmen of relaxen op de veranda. Je overnachting in het drijvende huisje is basaal, waardoor de schoonheid van de omgeving nog extra tot zijn recht komt. Dus neem een avontuurlijke instelling mee en geniet!

   Overnachten: 2 nachten in onze Anurak Community Lodge en 1 nacht in een drijvend bamboehuisje
   Excursie: Kanotocht en jungle trekking bij de van Khao Sok national park
   Transport: per minibus of pick-up truck van Surathani naar Racha Praba meer
   Maaltijden: 3x ontbijt, 3x diner, 1x lunch
   • vervoer naar Surat Thani

   • overige excursies

   • lunch en drank

   • fooien

   • entree Khao Sok park

    Dag 1 – Surathani – Anurak Community Lodge, kanotochtThailand regenwoud Khao Sok

   De meeste reizigers komen ’s morgens vroeg aan op het treinstation van Surat Thani. Je wordt opgehaald en mee de jungle ingenomen, waar je aankomt in onze Anurak Community Lodge in het Khao Sok park. Een prachtige plek verborgen tussen de kalkrotsen. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden, want aan het begin van de middag staat de eerste expeditie op het programma.

   De trip begint met een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden. De lokale bevolking komt hier om offers te brengen. Aan het eind van de grot is de rivier waar de opblaaskano’s al klaar liggen. De lokale gidsen peddelen voor je en leiden je zo op de goede manier door de stroming heen. Engels spreken ze niet zo goed maar hun lach maakt dit meer dan goed. Bewonder de idyllische kalkrotsen en misschien spot je, net als wij, een ijsvogel. Bij warm weer plons je zo het water in voor wat verkoeling. In de lodge is het diner inclusief, dus ga je ’s avonds te buiten aan de Thaise curry, rijst en noodles.

   Thailand jungle Khao SokDag 2 – Thailand jungle Khao Sok, trekking

   Een wekker is niet nodig, want je wordt wel wakker van de jungle die ontwaakt; tsjilpende vogels en krijsende apen. Na het ontbijt ga je 1,5 uur met de gids op pad en trek je het oerwoud in om gibbons te spotten. Af en toe klauter je over een omgevallen boom om je weg te kunnen vervolgen. Met een beetje geluk spot je de reusachtige rafflesia, een bloem die een doorsnee van een meter kan halen. Knijp wel je neus dicht, want hij ruikt niet naar rozen. Behalve vreemde insecten en hagedissen zagen wij ook een vliegende eekhoorn.

   Voor deze middag hebben we niks gepland. Ga relaxen bij de lodge of kies voor een van de verschillende excursies; fietsen, tuben over de rivier of een kookdemonstratie. Bij de lodge helpen ze je hier graag verder mee.

   Dag 3 – Khao Sok, drijvende huisjesKhao-Sok-rotsen

   Na je ontbijt begin het volgende avontuur: je stapt in een longtail boot die je naar het Racha Praba meer brengt, waar je vannacht gaat slapen op het water. Je vaart tussen de groen begroeide kalkrotsen die vanaf het water extra indrukwekkend zijn. Dan kom je aan bij je drijvende huisje, voorzien van matras met klamboe; het meer is je douche en het Europese toilet vind je in een klein gebouw, ook drijvend op het meer. Na de lunch, die inbegrepen is, gaan je wandelschoenen weer aan en ga je opnieuw de jungle in. Van de gids leer je survivaltrucs, zoals water drinken uit een bamboestok en het herkennen van eetbare planten. Deze tocht duurt drie uur. Ook hier wordt ’s avonds heerlijk voor je gekookt. Als de schemering valt gaan de olielampen aan en dineer je bij het gekraak en geritsel van het oerwoud.

    

   Khao Sok national park ThailandDag 4 – Khao Sok, Thaise lunch

   Nog voor het ontbijt stap je in de longtailboot. Je verkent de oevers van het meer en ziet aapjes wegschieten in de groen. Zo vroeg in de ochtend hangen de ochtendnevels nog boven het water, wat het junglemeer een mysterieus tintje geeft. Je komt terug bij de huisjes voor het ontbijt en kunt daarna relaxen bij je hutje, of met een kajak het water op gaan. Dan is het tijd om het meer te verlaten en brengen we je naar een dorpje waar de bewoners een typisch Thaise lunch voor je bereid hebben. Een leuke manier om een inkijkje te krijgen in het lokale leven.

   Veel van onze reizigers gaan nu richting de Thaise homestay voordat ze roze dolfijnen gaan spotten en verblijven aan op het eiland Ko Samui aan de oostkust. Reis je tussen november en april, dan kan je ook naar de stranden aan de westkust, zoals de rustige eilanden bij Lagunes en snorkelbaaien of Bountybomen op koraaleiland.

   Thailand Khao SokOnze lodge…

   Om alvast in Thaise sferen te komen hebben we een interactieve kaart van de
   Anurak  Community Lodge gemaakt. Laat je inspireren!

   Khao Sok is een geliefde plek en tijdens de zomermaanden juli en augustus is het dan ook druk in onze lodge. Mocht Anurak vol zijn, dan boeken we een alternatief verblijf. Dit is geen community lodge maar wel een bijzondere accommodatie, gelegen aan de kalkstenen rotsen en zelfs met een fijn zwembad. Het programma is hetzelfde, alleen de overnachting is anders.

   Om alvast in Thaise sferen te komen hebben we een interactieve kaart van de Anurak Community Lodge gemaakt. Laat je inspireren!