Thailand strand Ko Raya

Bountybomen op koraaleiland

Verblijf op Ko Raya

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ko Raya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 398,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dagelijks

Wil je eindelijk het boek uitlezen waar je al zo lang geleden aan begonnen was en wil je dat het liefst op een klein, rustig eiland doen? Ga dan naar Ko Raya, ten zuiden van Phuket.

Als je vooraf in Phuket verblijft, word je opgehaald en naar de pier gebracht voor de overtocht per speedboot naar Raya in drie kwartier. Je verblijft drie nachten in een comfortabele houten bungalow met airconditioning (alleen 's avonds en 's nachts aan) inclusief ontbijt. De kleine baai voor de deur van je slaapplek is als een tropisch zeeaquarium: je vindt een wondere onderwaterwereld als je alleen maar je hoofd onder water steekt. Het is een ideale plek voor een introductieduik of een PADI-Openwatercursus. Naast witte poederstranden, een heldere zee met onaangetaste koralen en kokospalmen is hier niet veel te doen. Verplicht relaxen, dus! Ook het vervoer terug naar Phuket is inbegrepen.

Overnachten: 3 nachten in een sfeervolle bungalow
Excursie: geen
Transport: transfer van Phuket naar Ko Raya (en v.v.), per minibus en speedboot
Maaltijden: 3x ontbijt
  • excursies

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

duiken Ko Raya ThailandDag 1- Aankomst Ko Raya

Vanaf je hotel in Phuket word je opgehaald en per minibus naar de pier gebracht. Om 11:00 uur vertrekt de speedboot naar Raya voor een overtocht van ongeveer 45 minuten. De bungalowtjes waarin je verblijft liggen op een heuvel met uitzicht op de zee. Nadat je je hebt geïnstalleerd in je bungalow kan het relaxen beginnen. Hét snorkelstrand van het eiland (en eigenlijk van de hele omgeving) ligt pal voor jouw deur, evenals het splinternieuwe zwembad. Voor een lekkere lunch hoef je niet op zoek, het restaurant biedt volop keus. Tip: haal voor een paar Baht per dag een snorkel bij het winkeltje en bespreek onder genot van een tropische cocktail welke vissen je hebt gezien. Word je helemaal enthousiast van het onderwaterleven, loop dan even langs bij de duikschool naast het strand om te vragen naar de mogelijkheden.

Ko Raya Zuid Thailand visDag 2 & 3  – Ko Raya verblijf

Begin de dag met een frisse duik in de zee. Dit is hét moment dat de meeste felgekleurde vissen in de baai rondzwemmen en de boten vanaf Phuket met duik- en snorkel liefhebbers nog niet zijn gearriveerd. Het ontbijt zal je hierna nog lekkerder smaken. In ongeveer 10 minuten wandel je naar het grotere Batok Beach met hagelwit poederstrand. Dit is echt wat je noemt een bounty strand. Een ander leuk strand is Siam Beach. Hier heb je een paar strandbars en kun je je laten masseren. Je wandelt over zandpaden en je zal hooguit een heel enkele trekker tegenkomen want verkeer is er verder niet. Als je wilt kun je een (introductie-) duik maken. Het verblijf op Ko Raya kunnen we desgewenst voor je verlengen als je je brevet wilt halen.

Ko Raya verblijfDag 4 – Ko Raya, vertrek

Op de vierde dag word je teruggebracht naar je hotel in Phuket. De ferry van Ko Raya naar Phuket gaat in de middag, waardoor je de avond op Phuket door kan brengen. Als je niet meer op Phuket overnacht dan kun je van Phuket rechtstreeks naar Bangkok vliegen. Let er wel op dat je binnen 24 uur na je laatste duik NIET mag vliegen. Wij raden aan om aan het einde van je reis nog een nacht (of meerdere) in Bangkok te verblijven, waar je op de internationale vlucht terug naar huis stapt.

Heb je nog tijd, dan kun je nog andere eilanden bezoeken in Zuid-Thailand, zoals Ko Yai Yai met onze bouwsteen Varen langs lagunes en snorkelbaaien of Relaxt Robinson eiland in de Trang Archipel. Heb je genoeg geluierd en zin in wat actie en avontuur kies dan voor Woudreuzen en Meren in Khao Sok National Park. Uiteraard zijn er nog andere bouwstenen mogelijk in het zuiden van Thailand, zie de link hieronder.

Verstuur je reisplan