Op een onbewoond eiland

Je Robinson avontuur

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Overzicht: Chumpon - onbewoond Robinson eiland
Residuur: 3 dagen / 2 nachten
Aanvang: dagelijks van april t/m september bij minimaal 4 personenen
in juli en aug vertek op maandag en dinsdag vanaf 2 personen
Reissom: € 756,- p.p. bij minimaal 4 personen
Deze mini-expeditie wordt uitgevoerd in klein groepsverband, met min. 4 en max. 16 deelnemers

Of je nou een liefhebber bent van de populaire televisieserie Expeditie Robinson of niet, de meesten van ons hebben zich wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om een nachtje op een onbewoond eiland door te brengen. Even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi. Het draait hier niet om survival en je hoeft hier zeker niet op een houtje te bijten. Je slaapt in een fatsoenlijke tent en er gaat een ervaren gids met je mee die ’s avonds ook een lekkere barbecue voor je klaarmaakt.

Overnachten: 1 nacht in het hotel aan het strand bij Chumphon en 1 nacht in een tent op het st een onbewoond eiland
Excursie: expeditie naar onbewoond eiland met gids
Transport: retour per boot naar het eiland
Maaltijden : 2x ontbijt, 1x lunch + 1x BBQ diner op het strand en ruim voldoende drinkwater
Kampeerspullen: alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke nacht
  • Overige maaltijden, snacks en (alcoholische) drankjes

  • Transfer van en naar Chumphon

  • Fooi voor de gids

Dag 1 – Chumphon, welkom in het Zuiden

Chumphon ligt op 3,5 uur rijden van de badplaats Hua Hin en 6,5 uur met de trein (of een uurtje vliegen) vanaf Bangkok.  De meeste reizigers stappen hier direct op de veerboot naar Koh Tao of Koh Phangan, maar de regio heeft veel meer te bieden. Het massatoerisme heeft hier zijn intreden nog niet gedaan en je zult er maar weinig Westerse toeristen tegenkomen. Dit is het pure Thailand, off-the-beaten-track, maar toch op een logische route naar het Zuiden.

Je verblijft hier in een eenvoudig, maar keurig hotel. Er is geen zwembad, maar met een hagelwit palmenstrand voor de deur hebt je dat ook niet nodig. Heb je verkoeling nodig, dan duik je zo de zee in. Voor weinig geld kun je hier ‘s avonds heerlijk eten bij het restaurant aan zee.

Dag 2 –  Op Robinson avontuur

Na het ontbijt kun je de rest van de ochtend ontspannen. Begin van de middag start je mini-expeditie. In een internationale groep van min. 4 en max. 16 personen reis je naar het vertrekpunt. Hier laat je je grote bagage op een veilige plek achter en is er nog een mogelijkheid om eventueel wat laatste snacks te kopen. Met het bekende liedje van Kinderen voor Kinderen in ons hoofd stapten wij op de boot naar het onbewoonde eiland. Het is maar een half uurtje varen, maar toch voelt het alsof je in-the-middle-of-nowhere bent. Het is haast niet te geloven dat dit soort plekjes in Thailand nog bestaan. Het eiland wordt omringd door een prachtig koraalrif waar je heerlijk kunt snorkelen (materiaal inbegrepen). Zorg wel dat je waterschoenen meeneemt, want de gebleekte stukjes koraal (die er voor zorgt dat het strand zo wit is), zijn scherp aan je voeten.

 

Nadat je samen met de gids de tenten op hebt gezet, is het tijd om het eiland verder te verkennen en hout te sprokkelen. Lukt het je niet om zelf vuur te maken, dan helpt de gids wel een handje.

Op het menu van vanavond staat een BBQ met natuurlijk vers gevangen vis en garnalen. Heb je aparte dieetwensen, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. Na het avondeten gaat er wat extra hout op het vuur en komen de spannende kampvuurverhalen vanzelf los. Hier geen luidruchtige full-moon party, maar enkel het ritmische geluid van de golven die breken op het strand en boven je niks dan sterren.

 

Dag 3 – Einde expeditie

Vandaag ben je waarschijnlijk al vroeg uit de veren om in alle rust de zon op te zien komen. Na een smakelijk ontbijt is er nog tijd voor een laatste snorkeltocht op het rif. Nadat het kamp is afgebroken krijgt iedereen een vuilniszak en lopen we nog even het strand af om het plastic en eventueel ander vuilnis op te ruimen. We willen het strand natuurlijk net zo schoon en liefst nog schoner achterlaten dan hoe we het aantroffen. Hierna word je weer opgehaald door de vissersboot en teruggebracht naar het vasteland. Hier eindigt je avontuur en kun je nog even douchen en opfrissen voordat je verder reist.

Vanaf de haven van Chumphon kun je begin van de middag op de boot naar Koh Tao stappen, waar je dan na 2,5 uur aankomt. Als alternatief kun je ook doorreizen naar de jungle van Khao Sok op 3,5 uur rijden van Chumphon.

Weersafhankelijkheid expeditie

“De expeditie naar het onbewoonde eiland is een weersafhankelijke activiteit die wij uitvoeren van april t/m september wanneer het over het algemeen goed vertoeven is in deze regio. Voor een paar druppels regen gaan we de expeditie niet aflassen, maar mocht er een tropische storm voorbij komen, die de veiligheid enigszins in gevaar kan brengen, dan zijn we genoodzaakt deze expeditie te annuleren. In dat geval verblijf je een nacht langer in het resort bij Chumphon.”

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan