demonstraties in thailand

Update demonstraties Bangkok

Demonstraties in Thailand
We schreven al eerder over de demonstraties en onrusten in Bangkok, maar omdat de situatie verandert en weer veel in het nieuws is, vinden we het belangrijk om opnieuw een update te geven. Donderdag 22 mei heeft het Thaise leger de regie over het land overgenomen om de rust te kunnen bewaken. De koning heeft daarover zijn goedkeuring uitgesproken. We kunnen ons voorstellen dat iedereen die binnenkort op reis gaat naar Thailand zich afvraagt wat dit voor hen betekent. Kun je nog wel veilig naar Thailand en zo ja, kan de reis zo doorgaan als je hem gepland hebt?

 

Vlag van ThailandReisadvies Buitenlandse Zaken

Wij zijn dagelijks in contact met onze lokale agent Khiri Travel die zijn hoofdkantoor in Bangkok heeft. Zij beoordelen de situatie en houden ons goed op de hoogte. Er is momenteel geen negatief reisadvies voor Thailand uitgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland en België. We bekijken de situatie van moment tot moment, waarbij we duidelijk willen aangeven dat veiligheid bij ons voorop staat. We vinden het belangrijk dat jij met een veilig gevoel op reis gaat en je ook tijdens de reis veilig voelt.

 

 

 

Bangkok demonstraties ThailandAvondklok

Voor afgelopen weekend gold dat er een avondklok is ingesteld. Deze avondklok geldt van 22:00 tot 05:00 uur. Officieel was deze avondklok ingesteld tot vandaag, maar we hebben bericht ontvangen dat deze tot nader order verlengd is. De verwachting is dat het niet veel langer meer zal duren. De regel is geldig voor heel Thailand, dus niet alleen voor Bangkok. In theorie betekent dit voor reizigers dat je uiterlijk om 22:00 uur ’s avonds terug in je hotel dient te zijn. Je kunt dus gewoon een hapje eten in één van de vele restaurants. Reis je ’s avonds met een nachtbus, -trein of per vliegtuig, dan blijft dit gewoon doorgaan. Deze vervoersmiddelen gaan volgens hun normale schema. Ook als je ’s avonds een internationale vlucht moet halen, kun je met een transfer naar de luchthaven reizen.

 

 

Blij op reis Bangkok ThailandOnze reizigers op dit moment in Bangkok

Op dit moment is het niet nodig om geplande reizen aan te passen. Wij houden de situatie in de gaten en als het wel noodzakelijk of raadzaam is om je routes te wijzigen, dan gaan we daarmee aan de slag. Wij nemen op dat moment contact op met de reizigers voor wie de reis dient te veranderen en bespreken met hen realistische alternatieven. De klanten die afgelopen week naar Thailand zouden reizen, zijn ook allemaal gegaan. Van verschillende van hen hebben we al te horen gekregen dat ze zonder problemen van Bangkok genieten. Ze voelen zich veilig en kunnen alles doen wat ze onder andere omstandigheden ook hadden willen ondernemen.

 

 

 

Kijk voor meer informatie over de demonstraties en protesten bij onze eerdere blogs
of
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen