demonstraties bangkok in thailand

Demonstraties in Bangkok

Demonstraties Bangkok in Thailand
Het is op dit moment opnieuw in het nieuws, de onrusten en demonstraties in Thailand. We kunnen ons goed voorstellen dat dit veel vragen oproept bij zowel reizigers die zich aan het oriënteren zijn op een reis als mensen die al geboekt hebben. Veiligheid staat tenslotte voorop en kun je nog wel onbezorgd op reis gaan?

Eerder schreven we al een bericht over de demonstraties dat nog steeds van kracht is, maar we geven je graag een update. Wij houden natuurlijk zelf ook het nieuws in de gaten, maar daarnaast staan we in nauw contact met onze agent in Thailand. Zij wonen en werken in Bangkok en kunnen ons dus een realistisch beeld geven van wat de gevolgen van de demonstraties precies zijn, zowel voor inwoners als reizigers.

 

Thailand blog Harm in Bangkok

Reisspecialist Harm in Bangkok maart 2014

Huidige situatie in Bangkok

Allereerst is het goed om te weten dat het om een zuiver politieke situatie gaat en dat de demonstranten zich niet op toeristen richten. In het verleden zijn er wel situaties geweest dat bijvoorbeeld openbaar vervoer werd platgelegd door demonstranten, maar recent zijn er wetten aangenomen die dat een stuk moeilijker maken. We raden het af om de wijken waar de demonstraties plaats vinden te bezoeken.

Ook het zuiden van Thailand komt in de nieuwsberichten aan bod met beelden van aanslagen. Het gaat hier echter om een ander soort politieke onrust, die al jaren gaande is op het grensgebied met Maleisië, het uiterste zuiden van het land. Wij bieden hier om deze reden bewust geen bouwstenen aan, dus als je een reis bij ons geboekt hebt, hoef je je geen zorgen te maken dat je hiermee in aanraking komt.

 

Blog Thailand BangkokOp reis

De afgelopen maanden zijn onze reizen gewoon door gegaan en bovendien zijn we zelf ook naar Thailand gereisd. Reisspecialist Harm was in maart op vakantie en productmanager Tessa ging in februari op inspectiereis. Zij hebben allebei de demonstraties gezien, maar geen last van gehad. Op dit moment laten wij met goed vertrouwen onze reizen naar Thailand door gaan. We zitten er bovenop en mocht de situatie veranderen, dan spelen we daar op in door routes aan te passen. Als je je reis al bij ons geboekt hebt, nemen we contact met je op.

Wil je naar Thailand maar sla je toch liever Bangkok over, dan kun je direct doorvliegen naar Phuket of Ko Samui. Relax aan de witte zandstranden met een fruitcocktail in je hand. Of vlieg op Bangkok en reis bij aankomst door naar het nationale park Khao Yai, waar je wildlife spot vanuit je jeep. Wij geven je hier graag advies over.

 

Lees voor meer informatie ook ons vorige bericht over de onrusten in Bangkok
of
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen