Eilanden Thailand

Eilanden Thailand

Oostkust Thailand
Thailand staat bekend om haar mooie eilanden, bounty stranden en kleurrijke onderwater wereld. Maar Thailand staat ook bekend om haar grote hoeveelheden aan eilanden. De ene nog mooier dan de andere. We krijgen dan ook vaak de vraag; hoe kunnen we ze combineren? Welk eiland kunnen we wanneer bezoeken? Welke is het mooist? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd om onze tips en trucs te delen om jullie de keuze wat te vergemakkelijken (hopen we natuurlijk).

Daarom verdelen we de eilanden meteen in; ‘de eilanden aan de oostkust’ en de ‘eilanden aan de westkust’.

 

Eiland Ko Tao ThailandReis je tussen mei en september naar het zuiden van Thailand, dan raden we onze eilanden aan de oostkust aan. Hier valt in de zomermaanden af en toe regenbui, maar de buien zijn kort en duren meestal een uurtje aan het eind van de dag. Overdag schijnt de zon en kun je goed genieten van het eilandleven. Naast witte zandstranden vind je op de oostelijke eilanden ook genoeg gezelligheid in de vorm van barretjes en winkels. Vanwege de kleinschaligheid van onze accommodaties en de drukte in de zomer werken we op deze eilanden met meerdere resorts zodat we altijd een resort kunnen boeken.
Eiland Ko Raya ThailandReis je tussen november en april, dan zijn de eilanden aan de zuidwestkust een aanrader. Hier vind je nog ongerepte en verborgen paradijzen, met poederwit zand en azuren baaien. Je vindt er pittoreske baaien, witte zandstranden, wuivende kokospalmen en een helderblauwe zee waarin kleurige koraalriffen leven. Het eiland biedt mogelijkheden voor snorkelen en duiken, zodat je de onderwaterwereld van dichtbij kunt bekijken.

Goed om te weten: In de maanden januari tot en met april kan je naar zowel de westkust als de oostkust.

 

Voor de specifieke informatie over de eilanden, kun je hier kijken.
Lees voor meer informatie ook ons vorige bericht over de nieuwe bouwstenen of ga terug naar het overzicht van alle artikelen.

Bekijk ook eens...

Eilandhoppen aan de oostkust Thailand

Welke optie wil je aanvragen?

Eilandhoppen aan de oostkust
Eilandhoppen aan de oostkust - special stay
x
+
Thailand eilanden Ko Chang

Welke optie wil je aanvragen?

Ko Chang watervaleiland
Watervaleiland Koh Kood
x
+

Lees ook...