Kayakexcursie Ko Lanta

Op reis naar de zuidwestkust met bestemmingsexpert Anne

Je kent het wel: de koude wintermaanden komen eraan en de drukke feestdagen staan voor de deur. Voor mij zijn dit de ideale maanden om er nog even tussenuit te glippen. Waar ik dan het liefst heen ga? Naar de tropische eilanden in het zuiden van Thailand. Vier verschillende slaapplekken in tien dagen: ik vertel je graag over mijn reis!

Bangkok Chinatown AnneA taste of Chinatown

Ik ben gek op bruisende steden en ik besloot daarom eerst één nacht in Bangkok door te brengen. Omdat ik ook dol ben op Thaise lekkernijen, wilde ik graag een foodtour door Chinatown doen. Na een verfrissend drankje op een gezellige rooftopbar met een panoramisch uitzicht over de stad, struinden we de chaotische, fel belichte straten van Chinatown af. Wist je dat je hier de lekkerste Pad Thai voor maar één (!) euro kan eten?

Ko HaiRelaxt Robinson-eiland

Voor het op-en-top tropische eiland gevoel vervolgde ik mijn reis naar het bounty strand van Ko Hai. Hier vind je niets meer dan een langgerekt spierwit strand, helderblauw water en een handje vol hotels. Door de sfeervolle bungalows aan het strand, de totale rust, het vriendelijke personeel en het heerlijke eten behoort Ko Hai tot een van mijn favorieten eilanden aan de zuidwestkust van Thailand.

Eilanden zuidwestkustKajakken bij Ko Lanta

Wat het eiland Ko Lanta naar mijn mening zo leuk maakt is de diversiteit. Na alle rust wilde ik namelijk ook graag wat actiefs doen en het eiland en de omgeving verkennen. Ik deed dat met een kajaktocht door de mangroven. Zo af en toe gingen de kajakken bovenop de longtailboot en voeren we langs de hoge kalkstenenrotsen. Ik sloot mijn dag schommelend af …

Ko Yao Yai excursieVaren langs lagunes en snorkelbaaien

Slow life: dat is Ko Yao Yai. Hier lijkt het leven nog nét iets langzamer te gaan. Ik ben heel enthousiast over de tour die je de dag na aankomst maakt. Met een longtailboot voeren we tussen de kalkstenen rotsen, helderblauwe wateren en witte stranden van de Hong Islands. Een idyllische plek aan de zuidwestkust waar de meeste toeristen vanuit het drukke en populaire Krabi met een speedboat doorheen sjezen. Wij deden dit gelukkig allemaal op ons gemak met een longtailboot, een vriendelijke gids en heel veel vers fruit.

De eilanden tijdens deze rondreis kun je het beste bezoeken van november tot en met april.

Bekijk ook eens...