Ferry Ko Tao

Ferry in Thailand: hoe werkt dat?

Sluit je je reis af op een tropische eiland, dan zal je ongetwijfeld gebruik maken van de ferry in Thailand. Hoe dat in z’n werk gaat? Wij leggen het graag aan je uit.

De ferrytickets
De ferry tickets kun je vooraf of bij de pier zelf kopen. Zorg ervoor dat je minimaal een half uur voor vertrek van de ferry aanwezig bent. Reis je in het hoogseizoen, dan raden we aan om van tevoren alvast je kaartje te regelen. Dit geldt ook wanneer je van of naar Koh Phangan reist rondom de Full Moon party. Veel reizigers proberen dan een plekje op dezelfde ferry te veroveren. Boek je een rondreis naar Thailand via ons, dan kunnen wij uiteraard de ferry tickets al voor je regelen.

De bagage
Waar laat je je bagage tijdens de ferry overtocht? Je bagage krijgt tijdens het inchecken een label met je bestemming. Zodra je aan boord komt, staat het personeel klaar om alle koffers en backpacken op te stapelen. Je kunt met een gerust hart een plekje innemen aan boord. Wanneer je aankomt op je volgende bestemming in Thailand haal je je bagage vooraan op of het personeel zet alle bagage op het vaste land.

Plekje aan boord
Zodra je je bagage hebt afgeleverd, is het tijd om een plekje aan boord te bemachtigen. Binnen zit je comfortabel en met airconditioning. Het kan hier wel flink afkoelen. Wij vonden het fijn om op het overdekte buitendek te zitten, vooral als je last hebt van zeeziekte. Op het bovenste dek van de ferry zit je vol in de zon, maar door de wind is het ook hier prima uit te houden. Vergeet je niet goed in te smeren!

Ferry en bus Bangkok naar Koh Tao
Reis je van Bangkok naar Koh Tao of andersom, dan boeken we een ferry ticket in combinatie met de bus. De bus stopt naast de pier, lekker makkelijk! Bij de pier kun je wat te eten en drinken kopen en zijn er toiletten. Uiteraard is dit ook allemaal mogelijk aan boord van de ferry.

Een andere leuke manier om de oversteek tussen de eilanden Ko Samui en Ko Phangan te maken is met een traditionele Thaise jonkboot. Neem een plaatsje op een van de ligbedden op het dek, smikkel van een Thaise lunch en ontdek de onderwaterwereld tijdens een korte snorkelstop. Lees hier meer over deze bouwsteen.

 

Bekijk ook eens...

Eilandhoppen aan de oostkust Thailand

Welke optie wil je aanvragen?

Eilandhoppen aan de oostkust
Eilandhoppen aan de oostkust - special stay
x
+
reizen Zuid Thailand relaxen

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxed Robinson-eiland
Relaxt Robinson eiland - special stay
x
+

Lees ook...

Eilanden Thailand

Eilanden Thailand

15 november 2018
| reisblog