Reisinspiratie Thailand

Thailand inspiratie door Hollywood

Inspiratie Thailand
De vakantiebeurs afstruinen, catalogi doorbladeren, het internet doorzoeken tot je ogen er pijn van doen… Wist je dat er veel relaxtere manieren zijn om je te laten inspireren voor je reis? Thailand heeft met zijn ruige natuur en fotogenieke stranden al heel vaak decor gestaan voor Hollywoodproducties. Dus zet de verwarming op 30°C, trek je korte broek aan en laat de DVD-speler het werk doen. Wij pikken er alvast een paar wegdroomfilms voor je uit:

 

 

James Bond; The Man with the Golden GunLongtailboat op Chao Phraya Thailand

Als je 007 per speedboot over de khlongs, oftewel de kanalen van Bangkok ziet scheuren, krijg je zin om zelf de waterrijke stad te bekijken. Doe dat bij voorkeur wel in een iets langzamer tempo, dan zie je meer. Het allerleukste is volgens ons per traditionele longtailboot, met wapperende linten aan de boeg, bij te boeken bij de bouwsteen Easy Going Bangkok your own way.
Later zie je hoe Bond over de Phang Nga baai vliegt, waar het felblauwe zeewater onderbroken wordt grillige kalkrotsen. De beelden spreken zo tot de verbeelding dat het eiland Ko Tapu zelfs is omgedoopt tot James Bond Island. Wil je de Phang Nga baai met eigen ogen zien? Kijk dan eens bij onze bouwsteen Varen langs lagunes en snorkelbaaien.

 

Waterval the beach ThailandThe Beach

Een heel jonge Leonardo DiCaprio speelt een backpacker die op de toeristische Khao San Road in Bangkok een kaart in handen krijgt van een ontoegankelijk eiland in het Ang Thong Marine Park. Hier is een groepje reizigers in het geheim een commune gestart. Daar wil hij best naartoe, dus hij neemt de slaaptrein naar het zuiden en de ferry naar Ko Samui en vervolgens Ko Phangan. Met een vissersbootje en later zelfs zwemmend bereikt hij het eiland. Zwemmend eilandhoppen, daar hebben we maar geen bouwsteen van gemaakt, maar je kunt met ons wel heel leuk Ko Samui en Ko Phangan combineren met een tocht op een Thaise houten zeilboot. Overigens is de film helemaal niet op deze eilanden opgenomen, het waren de stranden van Ko Phi Phi Le die het decor vormden de tropische beelden. En de grote waterval waar Leo vanaf springt in de film? Die ligt helemaal niet op een eiland, maar in National Park Khao Yai.Behalve watervallen zie je hier ook tropische natuur en heel veel dieren. Er leven vogels, slangen en apen, en er is zelfs een kans dat je olifanten en beren ziet. Tijdens de bouwsteen Waterval en wildlife in de jungle kun je er zelf naartoe.

 

Rotsten Thaise westkust ThailandBridget Jones; The Edge of Reason

Ik word persoonlijk heel blij als ik mijn heimelijke genoegen van romcom kan combineren met reisinspiratie. Bridget Jones gaat in haar tweede film op werkvakantie naar Thailand, waar ze in te krappe sarongs wierook brandt en zich laat verleiden door foute mannen. Zo stoned als een garnaal rolt ze door het witte zand op een strand in Zuidoost-Thailand, om vervolgens per ongeluk een lading cocaïne mee naar huis te smokkelen. Die idyllische stranden kunnen we zeker aanraden, bijvoorbeeld met de bouwsteen Relaxt Robinson Island, maar Bridgets laatste bestemming, de Thaise gevangenis, die kun je misschien maar beter niet in je reisplannen opnemen…

 

 

Met onze bouwstenen treed je in de voetsporen van 007, Leonardo en Bridget
of
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen