Khao Yai

Khao Yai Nationaal Park Thailand

Khao YaiHet nationale park Khao Yai is opgericht in 1962 en daarmee is dit het eerste nationale park van Thailand. Ook is dit het op twee na grootste van het land. Het park ligt ten noordoosten van Bangkok en het wordt alleen bewoond door dieren, mensen mogen hier niet permanent wonen. Lees in dit blog alles over de wondere wereld van het Khao Yai nationaal park in Thailand!

Khao Yai

 Tropisch regenwoud

Het nationale park bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud en het is rijk aan bijzondere flora en fauna. Je vindt hier onder andere tijgers, beren, olifanten, gibbons, apen en wilde zwijnen. Maar het is ook de thuisbasis van wilde honden en katten. En spot je liever vogels? Dan is dat ook geen probleem! Er leven meer dan driehonderd vogelsoorten in het Khao Yai nationaal park.

Vleermuisgrotten

Voor wat extra spanning en sensatie bezoek je vleermuisgrotten. Vleermuizen zitten (of hangen) overdag graag verscholen in grotten, zodat ze niet gegrepen kunnen worden door roofvogels. Al zin om de vleermuizen en de rotsformaties te bekijken? Neem dan een kijkje bij onze bouwsteen. Wij vonden het erg gaaf!

Khao Yai WatervalWatervallen

Om even af te koelen, loop je door naar een van de watervallen die in het Khao Yai park gelegen zijn. Was je handen in het koude bergwater en geniet van je lunch. Ga zitten op een van de rotsen en luister naar kabbelende beekjes. Je komt helemaal tot rust voordat je weer verder gaat met de hike.

TipKhao Yai

Zorg wel dat je een shirt met lange mouwen en een broek met lange pijpen draagt. In het park krioelt het van de insecten en na een regenbui komen de bloedzuigers ook tevoorschijn. Je krijgt daarom ook speciale sokken mee die je beschermen tegen alle ongewenste beestjes.

Heb jij zin gekregen om de natuur van Thailand te ontdekken? Bekijk dan al onze Thailand-rondreizen.

 

Ontdek meer...

Thema

Nationale parken Thailand

Bekijk ook eens...

Thailand eilanden Ko Chang

Welke optie wil je aanvragen?

Ko Chang watervaleiland
Watervaleiland Koh Kood
x
+
Thailand eilanden Ko Samet

Welke optie wil je aanvragen?

Bangkok uit, slippers aan
Bangkok uit, slippers aan - special stay
x
+

Lees ook...

anurak lodge thailand

Onze jungle lodge is geopend!

16 april 2015
| reisblog