Thailand strand Ko Raya

Naar Koh Phi Phi, Krabi, of toch een ander tropisch strand in Thailand?

Thailand strand Ko Raya
Dat Thailand een rijke cultuur, mooie steden en een exotische natuur heeft, dat weten we allemaal wel. Maar voor de meesten is een Thailandreis niet compleet zonder een paar dagen op een tropisch strand. Zacht, wit poederzand dat aan je tenen kriebelt, met een snorkel op tussen de tropische vissen zwemmen en lekker niks doen in de schaduw van de palmen. Een beetje alsof je een paar dagen in je screensaver woont. Geen wonder dus dat iedereen het mooiste eiland wil kiezen en vaak krijgen we dan ook de vraag of strandbestemmingen Koh Phi Phi en Krabi in de reis naar Thailand opgenomen kunnen worden.

Koh Phi Phi en Krabi authentiek?

ko lanta Zuid ThailandPalmstranden vinden wij ook leuk. En snorkelen. En een beetje dobberen in de branding. Maar wat we niet zo fijn vinden zijn grote toeristenmassa’s. Groepen reizigers en toeristen die in groten getale de stranden overspoelen. Natuurlijk, toerisme hoort er zeker bij in Thailand en wij werken er zelf allemaal aan mee, maar het liefste zien wij op reis vooral het echte Thailand, zoeken we de authenticiteit op: een palmboom die scheefgezakt boven het strand hangt en een vissersbootje op het zand, in plaats van een jetski of bananenboot.

OngereptKo Yao Yai zuid Thailand

Hoe mooi het eiland Koh Phi Phi en de badplaats Krabi ook zijn (want dat zijn ze), wij hebben al een tijdje het gevoel dat het relaxte, Thaise gevoel er vanaf is. Veel liever laten wij hun beach bars met harde beats achter ons en zoeken we minder bezochte eilandjes op in de idyllische Phang Nga Baai. Zo heb je Ko Yao Yai, waar je slechts een handjevol resorts aan het strand vindt. Waar je nog het gekwetter van de vogeltjes hoort tijdens het ontbijt en uitkijkt op een visser die met de verse vangst zijn boot het strand op sleept. Je gaat een volle dag varen door de Phang Nga baai: alleen jij en je reisgenoot, een gids en een longtailboot. Helder water in alle kleuren blauw en kalkstenen rotsen die uit het water oprijzen. Geen partyboot in zicht, alleen een paar snorkelaars die tussen de koraalvelden zwemmen.

Relaxed strandleven

Ko Raya Zuid Thailand visWil je echt even het gevoel hebben van de wereld af te zijn? Ga dan naar Ko Raya, waar geen wegen zijn en je per tractor met aanhanger van de pier naar je hotel gebracht wordt. Je verkent het eiland wandelend, in 20 minuten loop je van de ene kant naar de andere kant. Een heel klein eilandje dus, en behalve drie hotels en een strandwinkeltje is er helemaal niets. Ideaal als je even niets aan je hoofd wilt hebben, wilt genieten van de natuur en het strandleven. Overdag hang je in je hangmat of op je luchtbedje in zee, ’s avonds gaan de fakkels aan en worden de tafels en stoelen op het strand gezet, zodat je onder de sterrenhemel geniet van saté en gegrilde vis.

Er is nog veel meer…

Ook een fijne plek voor het ongerepte Robinsongevoel is het kleine eiland Ko Hai. Hou je niet van toerisme op grote schaal, maar mag er wel iets te beleven zijn, dan is Ko Lanta misschien iets voor jou. Thailand heeft zoveel mooie eilanden, daar zit voor iedereen iets bij.

Lees ook

Eilanden in Thailand over het verschil tussen de zuidoost- en zuidwestkust of
Op zoek naar de leukste plekken voor authentiek Thailand