Thais recept Pad Thai Thailand

Thais recept Pad Thai

Thais recept Pad Thai Thailand
Er zijn zoveel redenen om Thailand te bezoeken, van de natuur en tempels tot de stranden en de vriendelijke bevolking. Maar waar ik het meest van hou is het Thaise eten. Maak het met vlees of vervang het als je een vegetariër bent door tofu.

Een van mijn top maaltijden om thuis te bereiden is een veggie Pad Thai. Dit is een gerecht waar zelfs de meest hardcore vleeseter van zal genieten! Zin om het zelf te proeven? Hier is mijn favoriete recept …Eet smakelijk!

 

4 personen
25 minuten

Ingrediënten

500 gram zachte rijstnoodles
200 gram tofu – in kleine blokjes gesneden
200 ml olie
30 ml vissaus (eventueel weg te laten en te vervangen door zout of sojasaus)
30 ml tamarindesap (vervanging: limoensap)
2 theelepels suiker
2 grote tenen knoflook – fijngesneden
3 sjalotjes – fijngesneden
70 gram taugé
70 gram bieslook – fijngesneden
2 eieren
50 gram pinda’s – fijngehakt
1 limoen – in vieren gesneden
Gedroogde rode pepertjes of een vers rood pepertje – fijngesneden

Bereiding

Zorg dat je alles gesneden hebt voordat je gaat wokken. Anders zul je merken dat je tijd en handen te weinig hebt om de Pad Thai klaar te maken.
1. Doe de olie in een gloeiendhete wok. Wok de fijngesneden knoflook, sjalotjes en tofu tot ze bruin kleuren.
2. Voeg de rijstnoodles, vissaus (of zout/sojasaus), tamarindesap (of limoensap), suiker, bieslook, taugé en ei toe.
3. Schep het geheel goed en snel om, zodat alle ingrediënten goed mengen.
4. Wordt het te droog en zijn de noodles nog niet gaar? Voeg dan wat water toe.
5. Wok het geheel niet te lang, zodat de groenten goed knapperig blijven.
Serveer de Pad Thai met een partje limoen, een schepje fijngehakte pinda’s en rode pepertjes naar smaak.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van alle artikelen.
Geen reacties

Reageren

Verstuur je reisplan