onze reizigers in thailand

Reiservaringen van onze reizigers

Onze reizigers in thailand

Als reizigers terugkomen van hun reis met Thailand online, sturen we ze altijd een enquête om te vragen hoe ze de reis hebben ervaren. Niet alleen vinden we het heel leuk om onze klanten te blijven volgen en te horen wat ze van hun Thailand reis vonden, ook vinden we het belangrijk om van hun belevenissen te leren en indien nodig aanpassingen te maken in ons product. In onze enquête vragen we altijd wat de klant het leukste vond aan de reis. Hierbij een greep uit de antwoorden die we krijgen op die vraag, de must-do’s van onze reizigers.

 

 

Reiservaring River Kwai ThailandSlapen op een drijvend huisje bij de River Kwai

De meeste reizigers doen de bouwsteen bij de River Kwai om iets van de beroemde geschiedenis van het land mee te krijgen, maar achteraf horen we heel vaak terug dat ze toch het meeste genoten hebben de manier van overnachten: een bamboehuisje, drijvend op een zijtak van de Kwai rivier, waar de olielampjes aangaan als de schemering inzet. In slaap vallen bij het geluid van het kabbelende water en af en toe een kreet uit de jungle. In het huisje zit een badkamer, maar wil je het wat avontuurlijker aanpakken, spring dan ’s morgens in de rivier en laat je meedrijven tot een van de steigers aan de waterkant.

 

Fietsen in Bangkok ThailandFietstour in Bangkok

De leukste manier om metropool Bangkok te verkennen, is per fiets, vinden wij. En daar blijken heel veel van onze klanten het mee eens te zijn, keer op keer wordt de fietstocht in de enquête genoemd als bijzonderste reisonderdeel. Je begint in de kruip-door-sluip-door-straatjes van China Town, waar de bewoners soms half op straat leven en je tussen de huisraad doorfietst. Maar wat we vooral terughoren als hoogtepunt, is de vaartocht met je fiets op de longtailboat. Je steekt de Chao Phraya rivier over en hoewel je nog steeds in Bangkok bent, krijg je het gevoel op het platteland te zijn. Kleine huisjes staan aan of soms in het water en worden omgeven door bananenplanten en andere groene vegetatie. De fietspaden lopen kriskras door het waterrijke gebied en langs vele kleine tempelcomplexen, waar je natuurlijk even kunt afstappen om een kijkje te nemen.

 

Zeilen tussen Thaise eilanden ThailandEilandhoppen per zeilboot

Thailand barst van de fotogenieke tropische eilandjes en veel reizigers besluiten ook om er meer dan één in hun reis op te nemen. Doorgaans is het vervoer tussen de eilanden heel praktisch per ferry, maar van Ko Samui naar Ko Phangan kun je de afstand ook afleggen per traditionele zeilboot, een jonk genaamd. Zo maak je van een reisdag een excursiedag: rustig zeil je van verborgen baaien naar onbewoonde eilandjes. Je legt aan bij een zandbank en neemt een kijkje onder water met een duikbril op je neus. De schipper gebruikt die tijd om de lunch bij elkaar te vissen; de verse vangst belandt direct op de barbecue. Na een heerlijke dag van relaxen aan dek en zwemmen in het azuurblauwe water, kom je aan op het volgende eiland waar je je dagen van zon, zee, strand voortzet. Geen wonder dat het voor veel vakantiegangers het mooiste stukje van hun Thailand reis is.

 

Wil je deze highlights zelf uitproberen? Kijk dan eens bij onze bouwstenen
of
Ga terug naar het overzicht van alle artikelen