bangkok boot chao phraya thailand

Tips voor Bangkok

bangkok boot chao phraya thailand
Het koninklijk paleis en de meterslange liggende boeddha van Wat Pho: in ieder fotoalbum van reizigers die naar Thailand zijn geweest, kom je ze wel tegen. En natuurlijk ga je die zelf straks ook bezoeken tijdens je reis en vastleggen op de gevoelige plaat. Maar er is nog zoveel meer te doen en te beleven in Bangkok.

fietsen bangkok thailand

1. China town: en dan vooral de markt! Een zee van mensen, gepropt in een wirwar van straatjes. Midden in de chaos worden kwarteleitjes gebakken en granaatappels geperst.

2. Fietsen: met een gids door het drukke centrum en dan met fiets en al op de longtail boot de rivier oversteken. Daar fiets je langs houten huisjes op palen met bananenbomen in de tuin. Kijk maar eens bij Easy Going Bangkok op de fiets.

3. Het water op: een watertaxi in plaats van een tuktuk, een dinner cruise op de Chao Phraya rivier, of met de longtail boot over de kanalen -khlongs- van het rustige, westelijke deel van de stad. Het lijkt hier alsof je op het platteland bent.

weekend markt bangkok thailand4. Weekend market Chatuchak: gigantisch, je kunt er de hele dag voor uittrekken. Specerijen, exotisch fruit, geplukte kippen en dubieuze slakjes. Huishoudelijke artikelen, maar ook het mooiste textiel en kramen vol souvenirs. Kittens, puppy’s en konijntjes. En culinaire hoogstandjes voor de lekkere trek: gefrituurde insecten.

5. ‘Wat’ anders: het Thaise woord voor tempel is Wat en er zijn er een heleboel in de hoofdstad. Wat Arun ligt prachtig aan de rivier, maar wordt op dit moment gerenoveerd, dus staat hier en daar in de steigers. Ook bijzonder: Wat Traimit, een witte tempel in hartje China Town.

 

rooftop fenix bangkok thailand6. Jetset Bangkok: een schril contrast met de kruip-door-sluip-door straatjes van het centrum is Sukhumvit, het moderne Bangkok met shoppingmalls en hippe restaurants en clubs. Ook leuk om hier te overnachten, bijvoorbeeld als je tijdens je reis een tweede keer in Bangkok komt.

7. Rooftops: een heel fijne trend in Aziatische wereldsteden: uitgaan op de dakterrassen. Trendy clubs en relaxte lounge bars op grote hoogte met een geweldig uitzicht. Het dak van ons rivierhotel in Bangkok (kijk onderaan bij Easy Going Bangkok) heeft geen bar, maar wel een fijn zwembad. Ons hotel in de wijk Sukhumvit leent zich wel prima om te borrelen: rieten stoelen in een dikke laag zand, op deze manier hoef je niet eens meer naar een tropisch eiland…

Bangkok met eigen ogen bekijken?
Surf dan eens naar Easy Going Bangkok op de fiets of Easy Going Bangkok your own way