duiken Thailand

Top 5: De beste snorkeleilanden in Thailand

snorkelen thailandMet je snorkel op de kleurrijke onderwaterwereld verkennen… Thailand staat erom bekend. Maar waar in Thailand vind je de beste snorkeleilanden? Er zijn immers zoveel verschillende tropische plekken in Thailand. Om je een handje op weg te helpen, hebben wij alvast de beste snorkeleilanden voor je op een rijtje gezet.

#1 Ko Tao

Ko Tao is hét snorkelparadijs van Thailand. Naast snorkelen, kan je hier ook heel goed duiken. Veel reizigers eindigen niet voor niets hun reis door Thailand op dit tropische eiland. De beste reistijd is van januari tot en met september. Wij boeken een knus hotel aan het strand waar je zo het kristalheldere water inloopt.

#2 Ko Lanta

Geen zorg, want ook tussen november en december kan je goed snorkelen in Thailand. Wij doen dit graag rondom het eiland Ko Lanta aan de zuidwestkust. De eilanden hier zijn minder ontwikkeld vergeleken met de eilanden aan de zuidoostkust. Ko Lanta is een heerlijke plek om te relaxen en bij te komen van je reis door Thailand. Je kan hier overigens ook goed vertoeven tussen januari en midden april.

tropische vissen thailand#3 Ko Chang

Geen zin om helemaal naar het zuiden te reizen? In de buurt van Bangkok heb je het eiland Ko Chang. Naast het prachtige onderwaterleven, is het eiland zelf ook heel groen. Het bestaat voor 75% uit regenwoud en er leven veel wilde dieren. Spot vogels, slangen of misschien wel een wilde olifant.

#4 Ko Hai

Een stukje ongerept Thailand… op Ko Hai waan je je in het onbewoonde eilandleven. Er zijn geen wegen, wel een wit zandstrand. Wij slapen hier dan ook het liefst in bungalows aan het strand zodat we zo snel mogelijk het water in kunnen. Het koraal is nog vrijwel onaangetast, juist omdat er zo weinig toeristen komen.

Hotel Ko Hai#5 Ko Kood

Het laatste eiland in ons lijstje ligt ten zuiden van Ko Chang. Dit is het eiland Ko Kood. Geen massatoerisme, maar even heerlijk ontspannen aan rustige witte stranden. Je kan hier op veel plekken goed snorkelen direct langs deze stranden. Maar ook rondom Ko Kood liggen een aantal kleinere eilanden zoals Ko Rang en Ko Yak waar je heerlijk kan ronddobberen tussen nemo’s en koraalriffen…

Bekijk ook eens...

Thailand eilanden snorkelen Ko Tao

Welke optie wil je aanvragen?

Nemo’s en poederzand
Nemo's en poederzand - special stay
x
+
Luieren op Lanta Thailand

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren op Lanta
Luieren op Lanta - special stay
Kajak-excursie Ko Lanta
x
+

Lees ook...

Eilanden Thailand

Eilanden Thailand

15 november 2018
| reisblog