Vervoer in Thailand

Vervoer in Bangkok

Reisblog vervoer in Thailand
Nachttreinen, binnenlandse vluchten, traditionele zeilboten: alleen al vanwege het vervoer is een reis door Thailand een groot avontuur. En dat geldt niet alleen voor de lange afstanden, ook binnen de steden kun je je op bijzondere manieren verplaatsen. Lopen is volgens ons nog altijd de leukste manier. Hoe langzamer je gaat, hoe meer je ziet en je wijkt heel makkelijk van je voorgenomen route af als je ergens een bijzonder plekje ziet. Maar als je voeten pijn doen en je je wilt láten vervoeren, zijn er heel wat andere mogelijkheden.

 

 

Taxi in Bangkok ThailandTaxi

Wereldwijd is de taxi misschien wel het meest gebruikte vervoersmiddel in steden en ook in Bangkok kun je niet om ze heen. Ook vanwege de kleur: ze zijn allemaal knalroze. Het voordeel van de taxi is dat je goed kunt zitten, geen uitlaatgassen inademt en meestal snel op de plaats van bestemming bent. Nadeel is dat het relatief duur is en tijdens de spits opeens helemaal niet meer zo snel is. Heel avontuurlijk is het natuurlijk ook niet echt. Houd er rekening mee dat er niet altijd een veiligheidsgordel aanwezig is en dat sommige chauffeurs nauwelijks Engels spreken. Een visitekaartje van je hotel meenemen, of een foldertje van de bezienswaardigheid die je wilt opzoeken, is dan handig. Bang dat je qua prijs afgezet wordt? Laat de chauffeur op de meter rijden.

 

Tuk tuk in Bangkok ThailandTuktuk

Een reis in Azië is eigenlijk niet compleet zonder ritje in een tuktuk, een brommer met een bankje erachter. Slalommend door het overige verkeer scheur je door de stad met wapperende haren. Met een beetje proppen kun je zelfs met een heel gezin in het ‘bakje’, je zit dan met je oren tussen je knieën, want tuktuks zijn niet echt op onze Nederlandse lengte berekend. Wees wel verdacht op de bekende trucs om toeristen om de tuin te leiden: de bestuurder speldt je op de mouw dat de bezienswaardigheid die je wilt zien die dag niet open is wegens een feestdag, maar dat hij nog wel iets anders weet. Of hij spreekt een prijs met je af die belachelijk laag is. In beide gevallen neemt hij je dan twee uur lang mee naar naai ateliertjes van zijn neven of winkeltjes waar hij commissie krijgt. Best eens leuk, maar niet de hele ochtend.

 

Vervoer in Bangkok ThailandWatertaxi

Ben je even klaar met het drukke verkeer en alle uitlaatgassen, verplaats je dan over het water: op de Chao Phraya rivier die door Bangkok kronkelt, varen watertaxi’s die je voor heel weinig door de stad vervoeren. Veel tempels en andere bezienswaardigheden liggen vlak bij de rivier, dus je omzeilt zo handig de chaos van de drukke straten. Boek je bij ons het rivierhotel in Bangkok, dan heb je zelfs een opstapplaats van de taxi voor de deur. Van het ontbijtterras loop je zo de steiger op.

 

 

Benieuwd naar de Thaise steden Bangkok of Chiang Mai, sla ze dan vooral niet over tijdens je reis.
Ga hier terug naar het overzicht van alle artikelen