vliegtickets Thailand

Vliegtickets naar Thailand: onze tips

Vlucht naar ThailandJe hebt plannen om je vakantie in Thailand door te brengen, leuk! Nu moet je er natuurlijk ook nog komen. Een rechtstreekse vlucht is uiteraard erg fijn, maar een vlucht met een tussenstop heeft ook vaak voordelen. In deze blog delen we graag onze tips bij het boeken van je vliegtickets naar Thailand.

Tip 1 Boek via je reisorganisatie

Hoewel je een vliegticket zelf gemakkelijk kan boeken, heeft het ook een aantal voordelen om dit door je reisorganisatie te laten doen. Wij kunnen bijvoorbeeld de vlucht, voordat je boekt, vrijblijvend voor je in optie zetten, wij houden tijdswijzigingen voor je bij en mocht het nodig zijn dan passen we je landarrangement hierop aan. Daarnaast regelen wij een nieuwe vlucht als de luchtvaartmaatschappij besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route. Als je je vliegticket zelf boekt, ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen, dien je zelf een alternatief te regelen en is het jouw verantwoordelijkheid dat je ons hiervan op de hoogte stelt. Ook leuk: soms kunnen wij vliegtickets nét wat goedkoper aanbieden.

Vliegtuig Eva AirTip 2 Vlieg rechtstreeks

Kies je voor comfort en vind je het niet erg om hier extra voor te betalen? Dan kan je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam. KLM en EVA Air vliegen zonder tussenstop in ongeveer elf uur naar Bangkok. Misschien spreekt KLM je als eerste aan omdat dit een Nederlandse luchtvaartmaatschappij is, maar vergis je niet: EVA Air is net zo prettig om mee te vliegen en soms zelfs nét iets goedkoper. Vlieg je liever vanaf Brussel? Geen probleem, want Thai Airways brengt je ook in één keer naar Bangkok.

Tip 3 Bespaar geld op je vlucht

Wil je liever geld besparen op je vlucht? Kijk dan ook eens naar een vlucht met een tussenstop. Naast dat je even je benen kan strekken, hebben vluchten met een tussenstop  namelijk vaak een leuk prijskaartje. In het hoogseizoen (zomer- en kerstvakantie) kan dit zelfs een paar honderd euro per vliegticket schelen. Dat geld kan je misschien weer aan je rondreis Thailand besteden.

Net als wij, sta je vast niet te springen om een hele dag op een luchthaven te moeten bivakkeren. Daarom zoeken wij altijd naar een vlucht met een korte tussenstop van ongeveer twee à drie uur. Je bent in dit geval ongeveer vijftien uur onderweg. Een tussenstop in het Midden-Oosten is ook prettig omdat je dan precies op de helft van de vlucht even je benen kan strekken. Vlieg je met Emirates? Dan kan je zelfs een paar dagen Dubai aan je vakantie in Thailand vastplakken.

vliegtuig thailandTip 4 Vlieg terug vanaf de eilanden

Vanwege de lange afstanden in Thailand, kiezen veel reizigers vaak voor een binnenlandse vlucht. Zeker wanneer je je reis eindigt op de eilanden in het zuiden, is het erg fijn om vanaf daar weer terug te vliegen. In dit geval is het handig én vaak goedkoper om je binnenlandse vlucht in je internationale vliegticket op te nemen. Je hebt dan ook geen extra overnachting in Bangkok aan het einde van je reis meer nodig. Boek je een losse binnenlandse vlucht en heeft deze vertraging waardoor je je internationale vlucht mist, dan zijn de kosten voor jou. Als beide vluchten in één ticket zitten en je hebt vertraging, dan is het de taak aan de luchtvaartmaatschappij om je op een andere vlucht te zetten.

Bekijk ook eens...

Start in Bangkok paleis Thailand

Welke optie wil je aanvragen?

Bangkok your own way
Bangkok hotel met zwembad bij Khao San Road
Bangkok your own way - Special Stay
Fietstocht door Bangkok
Boeddhist voor een dag
Wandeling door achterafstraatjes in Bangkok
Bangkok food experience
x
+
Centraal Thailand reizen - River Kwai

Welke optie wil je aanvragen?

The river and the railway
The river and the railway - Glamping en comfortabel hotel
x
+

Lees ook...

met de nachttrein door thailand

Nachttrein in Thailand

5 december 2016
| praktisch