Einde rondreis Zuid Thailand

Vlucht naar Thailand

Einde rondreis Zuid Thailand
Het is zo ver, je hebt een verre reis door Thailand gepland en daar hoort natuurlijk een vlucht bij. Voor sommigen een leuk vooruitzicht om straks razendsnel over de landingsbaan te racen, voor anderen een aanleiding om nu al een beetje zenuwachtig te worden. Hoe dan ook, zonder die vlucht kom je er niet, dus dan kun je maar beter goed geïnformeerd zijn. Omdat er voor een vliegticket naar Thailand zoveel mogelijkheden zijn, zetten wij wat tips & trics voor je op een rijtje:

 

Welke maatschappij?

Keuze te over, wat de luchtvaartmaatschappij betreft en daarom soms lastig om tussen de bomen door het bos te zien. Wil je rechtstreeks vliegen, dan kom je uit bij KLM, China Airlines of Eva Air die vanaf Amsterdam vertrekken of Thai Airways die vertrekt vanaf Brussel. Deze laatste maatschappij vliegt niet dagelijks, dus let goed op of hun vluchtschema aansluit bij jouw reisdata. Er zijn overigens geen rechtstreekse vluchten vanaf Düsseldorf, dus wil je geen overstap maken, dan ben je aangewezen op vliegen vanaf Amsterdam or Brussel.

 

Vlucht met overstap

Een rechtstreekse vlucht is comfortabel en snel (zo’n 11 uur), maar vaak prijziger dan een vlucht met overstap. Wil je geld besparen, dan kun je hier een beetje mee puzzelen. Hoe langer je bereid bent tussendoor te wachten, hoe goedkoper je ticket kan zijn. Zelf geven we de voorkeur aan een overstap van maximaal zo’n vierenhalf uur. Een overstap van 12 uur is vermoeiend, maar als je de kans aangrijpt om meteen een kijkje te nemen in bijvoorbeeld Dubai (als je vliegt met Emirates) of Abu Dhabi (Etihad), kan het je reis ook nog iets leuker maken.

 

De juiste naamThailand reisdocumenten

Of je nu zelf je vliegticket naar Thailand regelt of je vlucht bij ons boekt, het is slim om met een paar dingen rekening te houden. Zo is het heel belangrijk dat de naam op het ticket exact overeenkomt met de naam die in het paspoort staat. We gaan daarbij uit van je eerste voornaam (dus geen doopnamen) en de achternaam (meisjesnaam indien van toepassing). Heb je een voornaam met een tussenstreepje, dan gebruiken we beide namen. Jan-Willem wordt dus JANWILLEM op het ticket.

 

Stoelnummers, maaltijden en online inchecken

Is je ticket eenmaal geboekt, dan is het handig om alvast stoelen te reserveren en online in te checken. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, kan dit 24 tot 48 uur voor vertrek. Voor vluchten met KLM kan je dat zelf via de KLM-website. Mocht je specifieke dieetwensen hebben (bijvoorbeeld vegetarisch of lactosevrij), dan kun je dit ook aangeven, je maaltijd wordt hier dan op afgestemd. Boek je je internationale ticket bij ons, dan kunnen wij mogelijk de stoelreservering en maaltijdaanvraag ook voor je in orde maken. Let wel, alles is op aanvraag, er zijn geen garanties.

 

Bagage

Een goedkoop ticket heeft vaak andere voorwaarden dan een duur ticket. Zo kunnen de regels over geldteruggave bij annuleren strenger zijn, of mag je minder bagage meenemen. Altijd goed om de bagagelimiet van tevoren te checken: bijbetalen voor extra kilo’s op de luchthaven is vaak erg duur. Je kunt altijd nog overwegen om zware spullen in je handbagage te stoppen, doorgaans mag die 7 kilo wegen.

 

Binnenlandse vluchten Thailand vervoerUp in the Air

En dan zit je eenmaal in dat toestel en kun je de uren aftellen naar Bangkok. Hoe kom je die lange vlucht naar Thailand goed door? Van al dat stilzitten word je gaar, dus probeer in beweging te blijven. Met een omweg naar de wc lopen, zelf een drankje halen in plaats van wachten tot ze worden rondgebracht. Wees matig met alcohol, want door de druk in de cabine, zijn de effecten daarvan (uitdroging) heftiger. In Thailand is het 5 of 6 uur later, dus je krijgt ook te maken met een jetlag. Slapen in het vliegtuig is verleidelijk, maar als je de jetlag wilt beperken, doe je dat het beste op de tijdstippen waarop je dat ook zou doen op de plaats waar je naartoe gaat. Op de heenreis dus al in het Thaise ritme slapen, op de terugreis op het Nederlandse en Belgische ritme.

 

Zelf tickets boeken?

Kan je niet wachten om zoek te gaan naar vliegtickets, bekijk dan de volgende Vliegtickets Thailand pagina.

 

Terug naar het overzicht van onze Thailand blog

Lees ook...

Einde rondreis Zuid Thailand

Vlucht naar Thailand

17 juli 2015
| praktisch