Zomervakantie Thailand

In de zomer Thailand bezoeken, is dat een goed idee? Is Thailand geschikt voor de zomervakantie of reis je dan in het regenseizoen? En is het er niet ontzettend druk? Die vragen horen we vaak en gelukkig maakt iedereen zich onterecht zorgen. Er zijn namelijk heel veel plekken waar het ’s zomers in Thailand prima weer is en wij weten ook in de zomer nog de plekjes te vinden waar de grote toeristenmassa’s niet naartoe gaan. Dus ga vooral: december en januari zijn de beste tijd om Thailand voor de zomer te boeken.

Klimaat Thailand in de zomer

Thailand heeft vier zones met ieder een eigen klimaat. Dat maakt het plannen van de reis misschien een uitdaging, aan de andere kant betekent het dat we altijd wel een route kunnen maken waar je (grotendeels) goed weer hebt. In de zomer kun je prima naar Centraal- en Noord-Thailand. Daar valt af en toe wel regen, maar meestal is dat een heftige bui aan het einde van de dag. Wil je naar de stranden, sla dan Ko Chang en de zuidwestkust over, want daar komt het water in juli en augustus met bakken uit de lucht. Wat je wel prima kunt doen, is Ko Samet of de eilanden in het zuidoosten, zoals Ko Samui, Ko Phangan en Ko Tao. Ook hier valt in de zomer af en toe een bui, maar meestal kom je daar goed mee weg.

Een zomervakantie in Thailand te druk?

Iedereen die aan schoolvakanties gebonden is, heeft geen andere keus dan binnen die zes tot acht weken op reis te gaan. En dat geldt niet alleen voor Nederlanders, dus het klopt dat Thailand in deze periode druk bezocht is door reizigers van over de hele wereld. Omdat wij een beetje gezelligheid leuk vinden, maar grote toeristenmassa’s liever omzeilen, hebben we bij het samenstellen van de bouwstenen gezocht naar manieren om het land op een ontspannen manier te ontdekken. Grote trekpleisters bezoek je op een rustiger tijdstip en in plaats van de toeristische drijvende markt bij Bangkok, ga je naar een traditionele drijvende markt in een knus lokaal dorp. Zelfs aan de kust is het gelukt om plaatsen te vinden die niet overspoeld worden door toeristen en waar je onder de palmen ligt en alleen een paar vissers ziet. In het River Kwai-gebied of in Khao Sok kan het voorkomen dat je veel andere reizigers tegenkomt, maar voor een paar dagen is dat juist wel weer leuk, zeker als je met kinderen reist.

Wanneer boek je voor de zomer in Thailand?

Nu! Deze maanden, december en begin januari zijn de beste maanden om je zomervakantie Thailand te boeken, omdat je nu nog net voor de grote groep vakantieboekers uit bent. Als halverwege januari de Vakantiebeurs is, gaat iedereen zijn vakantie voor de zomer vastleggen en stijgen vluchtprijzen daardoor opeens snel. Hotels raken dan ook langzaamaan vol, dus als je dat voor bent, weet je dat we nog gewoon kunnen boeken wat je hebt aangevraagd, voor een mooie prijs. Lees je deze blog net te laat en is het al februari, maart of zelfs later? Geen nood, dan kunnen we nog steeds je reis naar Thailand in de zomer regelen. Door slim te kijken naar reisdata en handig te schuiven met de route, zoeken we voor jou naar de beste prijzen. Bel of mail ons en we nemen de mogelijkheden met je door.

 

 

Bekijk ook eens...

Centraal Thailand reizen - River Kwai

Welke optie wil je aanvragen?

The river and the railway
The river and the railway - Glamping en comfortabel hotel
x
+

Lees ook...