Thailand tipsTips in Thailand

Thailand is een erg leuk en gemakkelijk land om te bereizen. Dit komt onder andere door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de inwoners. Verder spreken veel mensen goed ‘toeristisch’ Engels waardoor je vaak een heel eind kan komen. Ook zijn er tegenwoordig veel boeken over Thailand te krijgen, waarmee je veel over het land te weten komt. Onze reisspecialisten vertellen je ook graag meer over Thailand en helpen je graag met het samenstellen van je eigen reis met onze bouwstenen. Ook hebben we zelf al reizen samengesteld, kijk daarvoor bij onze rondreizen. De reisspecialisten delen ook graag hun eigen Thailand reistips.

Op deze pagina hebben wij een aantal persoonlijke Thailand reistips gezet van dingen die wij jullie niet willen onthouden. We geven hieronder praktische tips over: Bangkok, Chiang Mai, eilanden in zuid Thailand en trekkings in het noorden.

 

Tips Thailand eten en drinken

Wat zullen we gaan eten?

Lekker eten en drinken in Bangkok

Koop op Khao San Road of ergens anders onderweg bij een eetstalletje ‘pad thai’ (noodles met ei), springrolls (loempiaatjes) of fried banana’s (gefrituurde bananen). Erg lekker en een goedkoop hapje!

Wij kunnen Singha Beer aanraden. Dit vinden de Thai overigens zelf ook. Zij zeggen; In Thailand we call beer: Singha! Een biertje kost ongeveer 80 bath (1,60 euro) een goedkopere variant is Chang Beer.

Je kunt ’s avonds heerlijk eten op een dinner cruise boot. In de Lonely Planet staan er verschillende genoemd. Het kan handig zijn van tevoren te reserveren. Denk hierbij aan een sfeervolle houten “rice barge” met rustige Thaise muziek, superbediening en verrukkelijk uitgebreid eten: zeker de moeite waard.

Wil je de eerste 2 nachten in Bangkok verblijven dan raden we je één van onze Easy Going Bangkok bouwstenen aan.

 

Highlights Thailand tips

Koninklijk paleis Bangkok

Leuke bezienswaardigheden in Bangkok

Het Koninklijk paleis ligt op tien minuten loopafstand vanaf de Khao San Road. Dit is erg toeristisch, maar ook erg mooi en bijzonder. Als je vroeg gaat heb je nog niet zo’n last van de drukte. Het complex opent om 8:30, het entree kost 200 bath p.p.

In het dichtbij gelegen tempelcomplex Wat Po heb je de grootste liggende boeddha ter wereld. Achter de tempel kun je zelfs je toekomst laten voorspellen door de zogenoemde fortunetellers, een bijzondere ervaring.

Tijdens de excursie Fietstocht door Bangkok, die je kunt boeken bij onze bouwsteen Bangkok your own way, leer je het echte Bangkok kennen op de fiets. Je pendelt door de smalle straatjes van Bangkok, vaart af en toe een stukje met een longtailboot en ontdekt het groene gedeelte van Bangkok. Voor wie Bangkok echt wil leren kennen is dit een aanrader.

Chatuchak weekend markt, naast de zweeftreinlijn is erg leuk om mee te maken. Veel, veel mensen en heel veel aparte dingetjes te koop: kleding, schoenen, Teva’s, eten, t-shirts, huisdieren (denk aan slangen, honden, rare vogels, vissen). Alleen in het weekend!

Vanuit Bangkok reis je gemakkelijk naar het River Kwai gebied waar je overnacht in een drijvend huisje op de River Kwai, boemelt over het Dodenspoor en de blauwe Erawan watervallen bezoekt.

 

Tips Thailand tuk tuk

Met de tuk tuk op pad

Lekker shoppen in Bangkok

Khao San Road voor al je shirtjes, slippers en souvenirs. Het leuke aan deze beroemde straat in Bangkok is dat er geen auto’s rijden. Je krijgt hier een beetje het boulevardgevoel.

Siam Square: moderne wijk met Hard Rock café, McDonalds etc. en veel expats. Leuk om eens een filmpje te pikken (wel gaan staan voor het volkslied!). Ook vind je hier alle grote warenhuizen. Deze staan erom bekend dat ze allerlei software en DVD’s erg goedkoop aanbieden. Pas wel op met douane-invoerregels.

Tweedehands boeken zijn verkrijgbaar op Khao San Road en rond de tempel bij Khao San Road. Het is sowieso aan te raden om rond deze tempel te lopen, je kan hier heerlijk eten.

 

Thailand tips Chiang Mai

Ingrediënten inkopen voor de kookcursus

Lekker eten en drinken in Chiang Mai

Eten op de nachtmarkt in Chiang Mai is een aanrader. Ook leuk en goedkoop is het om bij de Main Gate bij de (overdekte) stalletjes te gaan eten. Er zitten veelal Thai  maar het was erg gezellig toen wij er waren.

Op zondag is er een bazaar. Op deze dag komen er veel mensen van buiten de stad hun waren verkopen. Ook zijn er veel typisch Thaise lekkernijen te koop en leuke souvenirs.

In het oude gedeelte van Chiang Mai zit restaurant Il Forno, hier kun je echt de allerlekkerste pizza’s en pasta’s eten als je rijst even zat bent.

Ben je helemaal weg van het Thaise eten? Een lekkere excursie in Chiang Mai is een Thaise kookcursus. Je gaat in een kleine groep onder leiding van een enthousiaste Thai een aantal gerechten bereiden.

Wat betreft de Thaise restaurants in Chiang Mai vinden wij Whole Earth restaurant een echte aanrader. Het restaurant is in Thaise sfeer aangekleed en je hebt ruime keuze uit Thaise gerechten.

 

Tips Thailand Chiang Mai

Doi Suthep tempel in Chiang Mai

Leuke bezienswaardigheden in Chiang Mai

In Chiang Mai zijn zoveel tempels, de mooiste vinden wij de Wat Chedi Luang. Deze tempel wordt omringd door grote stenen olifanten, erg indrukwekkend. Een andere mooie tempel is de Wat Phra Sing. Deze heeft een prachtige wihara (grote hal waarin monniken en leken naar preken luisteren) met een trap die links en rechts omlijnd wordt door naga’s (mythische slangen met drakenkoppen).

Ook mag je de Doi Suthep tempel in Chiang Mai niet missen. Vanaf deze tempel heb je een mooi uitzicht over de stad.

Bijzonder Boeddhabeeld: Phra Boeddha Sing, waarover men het niet eens is over de herkomst (het beeld is, zoals het een belangrijk Boeddhabeeld betaamt, van hot naar her gesleept).

Wil je wat meer actie dan is er een ruime keuze uit excursies in en rond om Chiang Mai. Ga bijvoorbeeld tokkelen tussen de boomtoppen en suis van boom naar boom.

 

Thailand tips eilanden

Relaxen op Ko Raya

Handige Thailand reistips voor op de eilanden

Koop een snorkel in Phuket voor als je naar Ko Yao Yai gaat om te snorkelen. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan op de eilanden, een goede kost ongeveer 6 euro. Neem ook een onderwatercamera mee, de koralen en de vissen zijn zo mooi, dat wil je de achterblijvers zeker showen.

Op de eilanden zijn niet overal pinautomaten. Als je niet op je geld wilt letten tijdens dit verblijf, reken dan op 2000 bath p.p. per dag. Dan heb je ruim voldoende geld. Pinnen kan je volop in alle steden, dus ook in Phuket.

Op Ko Samui breng je een bezoek aan de Big Buddha. Deze Buddha staat op de hoek van de noord en de oostkust. Lekker shoppen kan je bij Chaweng beach.

 

 

wandelingen Thailand reistips

Wandelen tussen de heuvels

Tips voor de wandelingen

De trekkings in het noorden van Thailand en de wandeling in het Khao Sok nationaal park (Woudreuzen en Meren) worden altijd begeleid door Engels sprekende gidsen. Verder zijn de volgende spullen handig om mee te nemen:

 

Houd voor meer tips onze reisblogs in de gaten.

 

Klik hier om je Thailand-reis met bouwstenen samen te stellen
Reisvoorstel aanvragen