Thailand vakantie hangbrug

Thailand vakantie hangbrugHoe reis je in Thailand en Laos?

Thailand-vakantie met Riksja Thailand

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Dat dit niet voor niets is, merk je direct wanneer je Thailand binnen reist. De innemende vriendelijkheid en behulpzaamheid zorgen ervoor dat je op een ontspannen manier het land kan verkennen. Bij Riksja Thailand bouw je je Thailand vakantie op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van 2 tot 7 dagen. Deze staan aangegeven op onze Thailand-kaart. Maar je kunt ook kiezen voor een rondreis waarbij wij met deze korte reisprogramma’s afwisselende routes hebben gevormd. De rondreizen zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Om je zo goed mogelijk te helpen met het samenstellen van je Thailand vakantie hebben we de bouwstenen ingedeeld in drie categorieën. Dit zijn: Centraal-Thailand, Noord-Thailand en Zuid-Thailand. Wil je bij ons je Thailand vakantie aanvragen, ga dan naar Mijn reisplan. Wil je tips op welke plek je langer wilt blijven, kijk dan op het Thailand-reisblog.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Thailand vakantie.

 

Thailand vakantie longtailbootWat is de meest logische route tijdens je Thailand vakantie?

De meeste reizigers beginnen hun Thailand vakantie in de ‘Oriental City’ Bangkok, gelegen in Centraal-Thailand. Deze bruisende metropool biedt vele hoogtepunten en geeft je meteen een beeld van de verscheidenheid van het land. Je begint je reis dan ook met een Easy Going Bangkok. Je reist vervolgens verder naar het legendarische Kwai gebied waarbij het verblijf op de jungle rafts als hoogtepunt wordt ervaren. Hou je van watervallen, bijzondere vergezichten en wildlife, reis dan door naar Thailands oudste natuurpark Khao Yai. Klik hier voor de bouwstenen in centraal Thailand.

Wil je tijdens je Thailand vakantie de kleurrijke bergvolkeren niet missen, reis dan naar het noordelijke berggebied. Je vindt hier plantages en het boerenleven en wij vonden de ontmoeting met de bergstammen erg bijzonder. Voor een dergelijke ervaring raden wij de bouwsteen Avontuur in een notendop aan waarbij wordt overnacht in eenvoudige huisjes. Klik hier voor een overzicht van de bouwstenen in Noord-Thailand. Voor de jungle kun je beter terecht in Khao Yai of Khao Sok.

Vanuit Centraal of Noord-Thailand kun je doorreizen naar Zuid Thailand voor een relaxte afsluiting van je Thailand vakantie. Je kunt kiezen voor echte Robinsoneilandjes waar de tijd stil lijkt te staan. Hier kom je met snorkel en boek de dagen door. Voor meer levendigheid met gezellige restaurantjes, bars ga je shoppen op de avondmarkt. Klik hier voor een overzicht van onze bouwstenen in Zuid-Thailand. Naast de verschillende eilanden bieden wij ook een unieke regenwoudervaring waarbij je tussen de apen in een jungle lodge verblijft tijdens de bouwsteen Woudreuzen en Meren.

 

Thailand vakantie bounty eilandVervoer en overnachten tijdens je Thailand vakantie

Het leuke aan Thailand is dat je tijdens je Thailand vakantie een treinreis, lokale bus, binnenlandse vlucht, boot en minibusje kunt afwisselen. Doordat het land langgerekt is zijn de afstanden soms lang. Door gebruik te maken van het juiste vervoer kun je zo op de leukste en efficiëntste manier het land bereizen. Kijk voor meer informatie over de verschillende vervoersmogelijkheden op de volgende pagina: vervoer in Thailand. Wij zullen het vervoer opnemen in het Thailand-reisvoorstel en de bouwstenen zo inplannen dat de reis goed op elkaar aansluit. Vind je het leuk om in alle vrijheid stukjes van Thailand te ontdekken, dan is het ook mogelijk om een auto te huren. Zo hebben wij een bijzondere selfdrive samengesteld in zowel Noord Thailand als in het zuiden.

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties te vinden, die passen bij de sfeer en cultuur van het land of gewoon prachtig liggen in een palmentuin of aan het strand. We hebben alle plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor deze knusse hotels op de juiste plek. Kijk op onze overnachten pagina voor een indruk van onze keuzes.

 

De meest logische route tijdens je Laos vakantie?

Meestal begint je Laos vakantie met een startpakket in Vientiane. De transfer vanaf de luchthaven en de eerste twee overnachtingen zijn dan al geregeld. Vervolgens kun je een keuze maken uit een groot aantal bouwstenen. De meeste mensen nemen vanuit Bangkok de nachttrein naar Vientiane en steken ze onderweg de grens met Laos over. Vanuit Vientiane reis je naar het noorden, volgens veel reizigers een van de meest interessante gebieden van Laos. Vanuit de sfeervolle stad Luang Prabang, kun je twee dagen als olifanten verzorger door het leven gaan of kies je voor een korte of lange trekking naar afgelegen dorpjes. Een vlucht naar Pakse, in het zuiden van Laos, brengt je in het groene Bolovenland waar watervallen een weg door het regenwoud zoeken. Via de eilanden in de machtige Mekong rivier kun je ook Cambodja aan je vakantie toevoegen. Klik hier voor de bouwstenen in Laos .

localbus spiegelVervoer

Tussen de bouwstenen maken we gebruik van een mix van openbaar vervoer; zo reis je net als de Laotianen per bus of kun je de langere afstanden per vliegtuig overbruggen. Vanuit Bangkok naar de grens met Laos kan het beste per trein. Uiteraard regelen wij dit voor je. De kleine transfers van bijvoorbeeld het vliegveld naar je hotel zijn gemakkelijk zelf ter plekke te regelen. Economisch gezien kun je deze transfers per taxi of tuk tuk beter zelf regelen.

Reizen per lokale bus in Laos

Tijdens een aantal van onze bouwstenen is het mogelijk om per lokale bus te reizen. Deze busreizen raden wij vooral de avontuurlijke en budget-georienteerde reiziger aan. Deze bussen zijn primitief en worden veel gebruikt door de lokale bevolking. Houdt er wel rekening mee dat er ook kippen in deze bussen meereizen, stoeltjes in het gangpad staan en de veiligheid niet te vergelijken is met de Westerse standaard.

 

Heeft deze informatie je geholpen?

100,00% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 6 beoordelingen)

Vote DownVote Up
Laden...