Bouw je eigen Thailand-reis

Of je nu graag de bergstammen in het noorden wilt bezoeken, wilde olifanten wilt spotten in de jungle of wilt relaxen op een van de vele onbewoonde eilandjes die Thailand rijk is, met onze bouwstenen kan het allemaal. Jij kiest in de verschillende regio’s wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizenBel of mail ons: wij, Thailand-experts Anne, Joël en Rebecca, helpen je graag op weg.

 

Kies een regio

1 Centraal-Thailand: bruisend Bangkok, River Kwai en tempelsteden

Onze bouwstenen in Centraal-Thailand

Van het bruisende Bangkok vol tuktuks en tempels tot de rustige River Kwai, waar je op een jungleraft in slaap gewiegd wordt … het hart van Thailand is een gebied vol afwisseling. Bezoek de koningssteden Ayutthaya en Sukothai waar je kunt dwalen tussen tempelruïnes of ga op gamedrive en spot wilde olifanten in Khao Yai National Park.

2 Noord-Thailand: slingerend van rijstveld naar bergvolk

Onze bouwstenen in Noord-Thailand

Het noorden van Thailand is ongerept. Het gezellige Chiang Mai is een perfecte uitvalsbasis om het gebied te verkennen. Volg een kookworkshop, tokkel over boomtoppen of maak een trekking naar het Karen-volk. Je kunt ook kennismaken met de traditionele langnekken. In het hoge noorden kun je de Gouden Driehoek verkennen: Thailand, Laos en Myanmar. Of reis naar het onbekende noordoosten en slaap in drijvende huisjes of op een ecofarm.

3 Zuid-Thailand: tropische eilanden, palmbaaien en jungle

Onze bouwstenen in Zuid-Thailand

Zuid-Thailand staat bekend om de vele eilanden, waar de dagen in het teken staan van snorkelen tussen kleurrijke vissen en ontspannen op een van de vele witte zandstranden. Hier kun je je eigen Robinson-ervaring creëren. Eilandhop met de auto of per traditionele jonk en verken lagunes en koralen of spot roze dolfijnen. Maar er is meer. Slaap in onze communitylodge, midden in de jungle van Khao Sok en laat je wekken door apengeluiden. Of slaap bij een gastgezin thuis in een vissersdorp en zie hoe garnalen worden gevangen en boten worden gebouwd.

4 Thailand combineren met ... Laos

Onze bouwstenen in Laos

Kun je geen genoeg krijgen van Azië en heb je nog een beetje tijd over? Thailand is perfect te combineren met buurland Laos. Vaar over de machtige Mekong naar Laos, kom bij in het serene Luang Prabang en ervaar het Franse koloniale verleden in Vientiane. De hoge watervallen en de groene omgeving van het Boloven plateau maken je Laos reis compleet.

5 Thailand combineren met ... Cambodja en/of Myanmar

Onze bouwstenen in Indochina

Thailand is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de omliggende landen. Vliegen naar Bangkok is vaak voordeliger en zowel overland of met het openbaar vervoer kun je de grens oversteken. Ontdek de rijke geschiedenis van Cambodja in Angkor Wat of fiets over de tempelvlaktes van Bagan in Myanmar. Sluit je rondreis af op een van de Thaise palmenstranden.