Bruisend Bangkok, River Kwai en tempelsteden

Bouwstenen in Centraal-Thailand

Wil je Bangkok op de fiets verkennen of liever relaxen in een jungleraft op de River Kwai? Met onze bouwstenen- korte reizen van een paar dagen – kan het allebei en nog veel meer. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizen.In sommige periodes geldt er een toeslag, zoals bijvoorbeeld rond Pasen, Kerst en in de maanden juli en augustus. Bel of mail ons: wij, Thailand-experts Anne, Tessa, Sharon, Mara en Daniëlle helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Thailand bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Bangkok
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 105,- p.p. bij 2 personen

Vrijwel elke Thailand-reis start in Bangkok. Onze chauffeur pikt je op op de luchthaven om je naar je hotel te brengen.We regelen een hotel mét zwembad nabij winkelstraat Khao San Road, van waaruit je zo met tuktuk, taxi of boot naar highlights als het Koninklijk Paleis, Chinatown of de winkelcentra kunt. Een bijzondere fietstour of stadswandeling regelen we graag voor je.

 

Welke optie wil je aanvragen?

Bangkok your own way
Bangkok your own way - Special Stay
Fietstocht door Bangkok
Conimex Food Experience
Unieke wandeling door Bangkok
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

Reisschema: Kanchanaburi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 223,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: dinsdag en donderdag, in juli en augustus extra startdagen op aanvraag

De befaamde River Kwai zelf ervaren, zonder tussen hordes andere reizigers te zitten? Dat kan. Vanuit Bangkok reis je naar de Hellfire Pass, de kloof die werd uitgehakt voor de Birmese Dodenspoorlijn. Vervolgens vaar je met een bootje over de River Kwai, naar je slaapplaats voor de nacht: een door olielampen verlichte jungleraft. Zwem midden in de jungle onder de Erawan-watervallen en boemel een stuk over de beruchte dodenspoorlijn. Lees verder over de bouwsteen ‘Erawan-watervallen‘.

Welke optie wil je aanvragen?

The river and the railway
The river and the railway - Glamping en comfortabel hotel
x
+
Reisschema: Amphawa
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 139,- p.p. bij 2 personen

Verruil voor een dag het drukke Bangkok voor Amphawa, waar je kunt proeven van het lokale leven – letterlijk. Een boemeltrein brengt je naar de markt, waar Thai zowel langs het spoor als op de drijvende markt hun dagelijkse boodschappen halen. Tussen de huizen op palen – waaronder ook je hotel valt – varen de vele boten met kleurig handelswaar behendig over de rivier. Terwijl de zon opkomt, kun je een offer brengen en gezegend worden door een monnikKhawp khun khrap! Lees verder over de bouwsteen ‘Amphawa‘.

Reisschema: Ayutthaya
Reisduur: 2 dagen/ 1 nacht
Reissom: € 30,- p.p. bij 2 personen

Op weg naar Chiang Mai is een tussenstop bij koningsstad Ayutthaya een aanrader. Honderden kleurrijke paleizen geven je een beeld van de Khmer-koninkrijken van eeuwen geleden. Je wordt omgeven door Boeddhabeelden die zijn versierd met oranje sjerpen en stukjes bladgoud als offers. Maak een tour per tuktuk wanneer de zon ondergaat en zie hoe de ruïnes worden verlicht door de maan en zachte spotlights. Lees meer over deze Ayutthaya-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Tempels en tuktuks
Special Stay - Boutique hotel Ayutthaya
Tuktuk-tour - Ayutthaya
x
+
Reisschema: Bangkok - Sukhothai -Ban Ton Chan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 365,- p.p. bij 2 personen

Heb je meer tijd op weg naar het noorden of wil je graag wat extra Thaise cultuur opsnuiven? Ervaar dan het Thaise platteland én de tempelruïnes van de eeuwenoude stad Sukhothai: even mooi als Ayuttaya, maar een stuk minder druk. Een gids neemt je mee naar het platteland, waar je bij een Thaise familie thuis gastvrij verwelkomd wordt en mag slapen. Je praat met handen en voeten, maar krijgt een kijkje in het lokale leven en ambachten. Lees meer over deze homestay-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Thuis bij de Thai
De andere koningsstad: Sukhothai
x
+
Reisschema: Khao Yai National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 178,- p.p. bij 2 personen

Wilde olifanten in Thailand? Jazeker, je vindt ze in Khao Yai, het oudste nationale park van het land. Ga in een jeep op gamedrive en maak een trektocht door het woud langs watervallen – ook die van de beroemde film The Beach met Leonardo diCaprio! Relax aan het eind van de dag in het zwembad van je jungle-bungalowresort. Lees meer over deze jungle-bouwsteen.

1
van
6

 

 

Aanvullende informatie

Heb je moeite met het plannen van je reis door Centraal Thailand, kijk dan op onze Hoe reis je in Thailand pagina. Onze ervaren reisspecialisten zullen een logische route maken van je gekozen bouwstenen en waar nodig tussen liggende hotels en vervoer inplannen.

Wij kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ‘s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele aircoslaaptrein tweede klasse. We bieden ook combinaties van bouwstenen aan; daarbij hebben we al keuzes gemaakt uit alle bouwstenen en logische combinaties gemaakt, deze noemen we individuele Thailand-rondreizen.

 

x

Verstuur je reisplan