Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 516 20 20

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Slingerend van rijstveld naar bergvolk

  Bouwstenen in Noord-Thailand

  Of je nu zelf heerlijke Thaise gerechten wilt leren maken of een kijkje wilt nemen in het leven van de longnecks: met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizenBel of mail ons: wij, Thailand-experts Tessa, Ellen, Sharon en Mara, helpen je graag op weg.

  ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
  ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Thailand bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Ontdek Chiang Mai

  Reisschema: Chiang Mai
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen

  Chiang Mai is vaak de uitvalsbasis voor een trekking in het noorden van Thailand. Wij vinden de stad zelf ook een bezoek meer dan waard: het is kleiner dan Bangkok, en daardoor minder chaotisch en makkelijker navigeerbaar. In en rond Chiang Mai is verder ook van alles te zien en te doen. 

  Op de markten vind je lokale lekkernijen en souvenirs en in de heuvelachtige omgeving kun je lange wandelingen maken. Wij hebben een aantal leuke dagexcursies uitgekozen, voor ieder wat wils. Ga tokkelen tussen de boomtoppen of leer Thais koken.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Ontdek Chiang Mai
  Ontdek Chiang Mai - special stay
  Koken met de Thai
  Tokkelen tussen de boomtoppen
  Op de fiets door Chiang Mai
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

  Avontuur in een notendop

  Reisschema: Chiang Mai
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 131,- p.p. bij 2 personen
  Aanvang: maandag, woensdag en zaterdag

  Het maken van een trekking is voor veel reizigers de reden om naar het noorden te reizen. Met deze tweedaagse trekking krijg je in korte tijd een indruk van het leven in de bergen. Maak een praatje met de kooplui op de markt en wandel langs de mooiste plekken. 

  ’s Avonds overnacht je in het vriendelijke Karen dorp, het toerisme komt hier net om de hoek kijken. Je gids fungeert onderweg graag als tolk, zo leer je de mensen echt kennen. Op een bamboevlot zak je tussen groene oevers de rivier af, terug naar Chiang Mai.
  verder lezen

  Trek van bergdorp naar bamboevlot

  Reisschema: Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 187,- p.p. bij 2 personen
  Aanvang: donderdag en zondag

  Als je avontuurlijk bent aangelegd, dan is dit de bouwsteen voor jou. Net als bij de bouwsteen Avontuur in een notendop trek je de bergen rondom Chiang Mai in en ontmoet je het Karen-volk, maar je wandelt een dag extra en krijgt nóg meer de kans om te genieten van de omgeving. Je gids laat je de mooiste en vooral ongerepte plekken zien. Terughiken hoef je niet: een bamboevlot brengt je al dobberend terug naar de bewoonde wereld. Lees meer over onze trekking-bouwsteen.

  Op je gemak naar langnekdorp

  Reisschema: Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Chiang Mai
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 334,- p.p. bij 2 personen
  Aanvang: dinsdag en zaterdag

  De plaatsen Pai en Mae Hong Son liggen, volgens ons, in het één van de mooiste natuurgebieden van Noord-Thailand. Doordat veel reizigers dit gebied overslaan heb je het natuurschoon vrijwel voor jezelf. Dicht beboste bergen, groene rijstvelden en watervallen vormen het decor. 

  Je overnacht in comfortabele eco lodges in een rustgevende omgeving. Rondom de lodges kun je wandelingen maken. Onderweg breng je een bezoek aan de bergvolkeren die hier leven, ook wel longnecks genoemd.
  verder lezen

  Selfdrive door Gouden Driehoek

  Reisschema: Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

  Ontdek het noorden van Thailand per auto. Wij regelen je huurauto met routebeschrijving en GPS en boeken onderweg simpele maar sfeervolle hotels. Over landelijke wegen rijd je naar de grensstreek met Myanmar en Laos, waar verschillende minderheden wonen met hun eigen cultuur en gebruiken.

  Verken grotten, zoek verkoeling in een waterval en maak een foto bij de Gouden Driehoek voor de thuisblijvers. In de informatie die je meekrijgt staan ideeën voor leuke uitstapjes en excursies onderweg.
  verder lezen

  Oost west, Thais best

  Reisschema: Loei – Wang Saphung – Chiang Khan
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 449,- p.p. bij 2 personen

  Waar veel reizigers na een bezoek aan Bangkok de trein naar Chiang Mai nemen, vinden wij een bezoek aan het noordoosten ook de moeite waard. Dit stukje van Thailand is authentiek en je bent hier vaak zelf de bezienswaardigheid in plaats van andersom.

  Stap op de fiets om een eco-farm te verkennen en geniet ’s avonds bij de barbecue van een knisperend kampvuur. Relax daarna in je eigen drijvende huis op een meer en breng ’s morgens vroeg een offer aan monniken die voorbij wandelen.
  verder lezen

  1
  van
  6

   

   

  Aanvullende informatie

  Wij houden in onze plannen altijd rekening met de beste aansluiting tussen de bouwstenen. Je verblijft tussen de Noord-Thailand bouwstenen een nacht in Chiang Mai. Als een bouwsteen op woensdag eindigt, dan is het meestel prettig een rustdag in Chiang Mai te hebben op donderdag en dan door te reizen of een volgende bouwsteen te beginnen op vrijdag. Er is een aparte informatiepagina over trekkings.

  In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Wij kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ’s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele airco slaaptrein tweede klasse.

  x