Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Slingerend van rijstveld naar bergvolk

   Bouwstenen in Noord-Thailand

   Of je nu zelf heerlijke Thaise gerechten wilt leren maken of een kijkje wilt nemen in het leven van de longnecks: met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizen. In sommige periodes geldt er een toeslag, zoals bijvoorbeeld rond Pasen, Kerst en in de maanden juli en augustus. Bel of mail ons: wij, Thailand-experts Tessa, Ellen, Sharon en Mara, helpen je graag op weg.

   ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
   ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

   Kies je favoriete Thailand bouwstenen
   Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
   Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

   Ontdek Chiang Mai

   Reisschema: Chiang Mai
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 48,- p.p. bij 2 personen

   Het gebied rondom Chiang Mai is vooral populair om een trekking te maken, maar ook de stad zelf is een bezoek meer dan waard. Je vindt er markten vol lokale lekkernijen en souvenirs, je kunt wandelingen maken in de omgeving, tokkelen tussen boomtoppen of Thais leren koken. We hebben onze favoriete activiteiten op een rij gezet, voor ieder wat wils. Lees meer over deze Chiang Mai-bouwsteen.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Ontdek Chiang Mai
   Ontdek Chiang Mai - special stay
   Koken met de Thai
   Tokkelen tussen de boomtoppen
   Op de fiets door Chiang Mai
   x

   Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

   Avontuur in een notendop

   Reisschema: Chiang Mai
   Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
   Reissom: € 133,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: maandag, woensdag en zaterdag

   Het noorden van Thailand leent zich uitstekend voor trekkings. In twee dagen krijg je een indruk van het leven in de bergen. Wandel door schitterende natuur en maak een praatje met de kooplui op de markt. Je gids fungeert graag als tolk. Je slaapt in een Karen-dorp waar toeristen pas net om de hoek komen kijken en zakt op een bamboevlot de rivier af richting Chiang Mai. Lees meer over deze wandel-bouwsteen.

   Trek van bergdorp naar bamboevlot

   Reisschema: Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 190,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: donderdag en zondag

   Als je avontuurlijk bent aangelegd, dan is dit de bouwsteen voor jou. Net als bij de bouwsteen Avontuur in een notendop trek je de bergen rondom Chiang Mai in en ontmoet je het Karen-volk, maar je wandelt een dag extra en krijgt nóg meer de kans om te genieten van de omgeving. Je gids laat je de mooiste en vooral ongerepte plekken zien. Terughiken hoef je niet: een bamboevlot brengt je al dobberend terug naar de bewoonde wereld. Lees meer over onze trekking-bouwsteen.

   Op je gemak naar langnekdorp

   Reisschema: Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Chiang Mai
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 340,- p.p. bij 2 personen
   Aanvang: dinsdag en zaterdag

   Dat de plaatsen Pai en Mae Hong Son nog steeds vrijwel verlaten zijn, mag eigenlijk verbazingwekkend genoemd worden, want dit is wat ons betreft een van de mooiste natuurgebieden van Noord-Thailand. Bijkomend voordeel: je hebt de dichte bossen, groene rijstvelden en watervallen vrijwel voor jezelf. Slaap in knusse ecolodges en bezoek de zogeheten longnecks, de traditionele bergvolkeren. Lees meer over deze longnecks-bouwsteen.

   Selfdrive door Gouden Driehoek

   Reisschema: Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 244,- p.p. bij 2 personen

   Ontdek de Gouden Driehoek, de grensstreek met Myanmar en Laos, met je eigen huurauto: vrijheid ten top. Wij regelen je vervoer, een routebeschrijving vol tips, een goede gps en natuurlijk fijne slaapplekken onderweg. Cruise over landelijke wegen en verken onderweg grotten of duik onder een waterval. Je maakt bovendien kennis met de traditionele bergvolkeren die hier nog leven. Lees meer over deze Gouden Driehoek-bouwsteen.

   Oost west, Thais best

   Reisschema: Loei – Wang Saphung – Chiang Khan
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 615,- p.p. bij 2 personen

   Veel reizigers pakken na Bangkok de trein naar Chiang Mai. En hoewel dat zeker de moeite is, is het ongerepte noordoosten wat ons betreft ook absoluut een bezoek waard! Hier ben je zelf een bezienswaardigheid, in plaats van andersom. Pak de fiets om een ecofarm te verkennen en slaap in een safaritent bij een knisperend kampvuur. De volgende dag stap je in je eigen drijvende huisje en vaart het meer op. ’s Ochtends kun je een offer brengen aan de monniken. Lees meer over deze bouwsteen op het platteland.

   1
   van
   6

    

    

   Aanvullende informatie

   Wij houden in onze plannen altijd rekening met de beste aansluiting tussen de bouwstenen. Je verblijft tussen de Noord-Thailand-bouwstenen een nacht in Chiang Mai. Als een bouwsteen op woensdag eindigt, dan is het meestel prettig een rustdag in Chiang Mai te hebben op donderdag en dan door te reizen of een volgende bouwsteen te beginnen op vrijdag. Er is een aparte informatiepagina over trekkings.

   In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Wij kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ’s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele airco slaaptrein tweede klasse.

   x