Slingerend van rijstveld naar bergvolk

Bouwstenen in Noord-Thailand

Of je nu zelf heerlijke Thaise gerechten wilt leren maken of een kijkje wilt nemen in het leven van de longnecks: met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizen. In sommige periodes geldt er een toeslag, zoals bijvoorbeeld rond Pasen, Kerst en in de maanden juli en augustus. Bel of mail ons: wij, Thailand-experts Anne, Tessa, Sharon en Mara, helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Thailand bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Chiang Mai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 47,- p.p. bij 2 personen

Het gebied rondom Chiang Mai is vooral populair om een trekking te maken, maar ook de stad zelf is een bezoek meer dan waard. Je vindt er markten vol lokale lekkernijen en souvenirs, je kunt wandelingen maken in de omgeving, tokkelen tussen boomtoppen of Thais leren koken. We hebben onze favoriete activiteiten op een rij gezet, voor ieder wat wils. Lees meer over deze Chiang Mai-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Ontdek Chiang Mai
Ontdek Chiang Mai - special stay
Koken met de Thai
Tokkelen tussen de boomtoppen
Op de fiets door Chiang Mai
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

Reisschema: Chiang Mai
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 133,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: maandag, woensdag en zaterdag

Het noorden van Thailand leent zich uitstekend voor trekkings. In twee dagen krijg je een indruk van het leven in de bergen. Wandel door schitterende natuur en maak een praatje met de kooplui op de markt. Je gids fungeert graag als tolk. Je slaapt in een Karen-dorp waar toeristen pas net om de hoek komen kijken en zakt op een bamboevlot de rivier af richting Chiang Mai. Lees meer over deze wandel-bouwsteen.

Reisschema: Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 190,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: donderdag en zondag

Als je avontuurlijk bent aangelegd, dan is dit de bouwsteen voor jou. Net als bij de bouwsteen Avontuur in een notendop trek je de bergen rondom Chiang Mai in en ontmoet je het Karen-volk, maar je wandelt een dag extra en krijgt nóg meer de kans om te genieten van de omgeving. Je gids laat je de mooiste en vooral ongerepte plekken zien. Terughiken hoef je niet: een bamboevlot brengt je al dobberend terug naar de bewoonde wereld. Lees meer over onze trekking-bouwsteen.

Reisschema: Chiang Mai - Pai
Reisduur: 2 dagen/ 1 nacht
Reissom: € 139,- p.p. bij 2 personen

Tussen de glooiende, groene bergen ligt de vallei van Pai verscholen, een kneuterig dorp dat door de massa nog niet is ontdekt. Lekker rustig dus en de ideale plek voor wandeltochten, mountainbikeritten of gewoon ontspannen aan de rivier, met rijstvelden op de achtergrond. Je maakt een trektocht over de heuvels naar watervallen en bergdorpen en beleeft zo het Thaise plattelandsleven.

Welke optie wil je aanvragen?

Door de groene heuvels van Pai
Mountainbiken door de omgeving van Pai
Raften over de Pai Rivier
x
+
Reisschema: Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 236,- p.p. bij 2 personen

Ontdek de Gouden Driehoek, de grensstreek met Myanmar en Laos, met je eigen huurauto: vrijheid ten top. Wij regelen je vervoer, een routebeschrijving vol tips, een goede gps en natuurlijk fijne slaapplekken onderweg. Cruise over landelijke wegen en verken onderweg grotten of duik onder een waterval. Je maakt bovendien kennis met de traditionele bergvolkeren die hier nog leven.

Reisschema: Udon Thani - Chiang Khan
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 218,- p.p. bij 2 personen

De omgeving van Loei in het noordoosten is een onontdekte parel van Thailand: een groen, heuvelachtig gebied, nog niet gevonden door het grote toerisme en dus ongerept. Je wandelt door de ruige bergen en bent echt onderdeel van het Thaise leven. Je maakt een bloemenoffer en sluit aan bij de monniken tijdens hun ochtendprocessie.

1
van
6

 

 

Aanvullende informatie

Wij houden in onze plannen altijd rekening met de beste aansluiting tussen de bouwstenen. Je verblijft tussen de Noord-Thailand-bouwstenen een nacht in Chiang Mai. Als een bouwsteen op woensdag eindigt, dan is het meestel prettig een rustdag in Chiang Mai te hebben op donderdag en dan door te reizen of een volgende bouwsteen te beginnen op vrijdag. Er is een aparte informatiepagina over trekkings.

In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Wij kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ‘s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele airco slaaptrein tweede klasse.

x

Verstuur je reisplan