Tropische eilanden, palmbaaien en jungle

Bouwstenen Zuid-Thailand

Wil je onderuit met een boekje op een parelwit strand, of kijk je ernaar uit om de jungle van Khao Sok te verkennen? Wat je voorkeur ook heeft, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizen. In sommige periodes geldt er een toeslag, zoals bijvoorbeeld rond Pasen, Kerst en in de maanden juli en augustus. Bel of mail ons: wij, Thailand-experts Anne, Tessa, Sharon en Mara, helpen je graag op weg.
Tussen mei en september raden we de eilanden aan de oostkust aan. In november of december, dan raden we de zuidwestkust aan. Tussen januari en april kun je naar beide kustregio’s. Op ons Thailand-reisblog staat meer informatie over de eilanden.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Thailand bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

Bouwstenen Zuid-Thailand: relaxen aan de oostkust (half december t/m september)

Reisschema: Ko Samui en Ko Phangan
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 273,- p.p. bij 2 personen

Ko Samui en Ko Phangan bieden samen de ultieme Thaise eilandervaring: Ko Samui is ontwikkeld en bruisend, vol gezellige restaurants en activiteiten, waar Ko Phangan rustiger, groener en bergachtiger is. Tijdens deze eilandhop ervaar je beide én is ook de oversteek een ervaring op zich! Je pakt geen publieke veerboot, maar vaart in een traditionele houten jonk. Met de wind in de haren en de blote voeten op het dek vaar je langs lagunes en rotseilanden. Lees meer over deze eilandhop-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Eilandhoppen aan de oostkust
Eilandhoppen aan de oostkust - special stay
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

Reisschema: Ko Tao
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 143,- p.p. bij 2 personen

Ko Tao wordt door veel reizigers over het hoofd gezien. Dat is eigenlijk onterecht, maar wel voordelig als je een fijn, maar rustig eiland zoekt. Dit schildpadeiland (dat zijn bijnaam aan de vorm dankt) heeft een paar hotels en restaurants en is vooral een walhalla voor snorkelaars en duikers. De zee hier is beschermd gebied en zit vol koraal en kleurrijke vissen. Slaap in een simpel maar knus hotel of desgewenst in een luxer resort met uitzicht over het water. Lees meer over deze Ko Tao-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Nemo’s en poederzand
Nemo's en poederzand - special stay
x
+
Reisschema: Ko Samui
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 148,- p.p. bij 2 personen

Het is wellicht het bekendste eiland in de Golf van Thailand: Ko Samui. De combinatie van maanvormige, witte stranden en tropisch binnenland maken het dan ook een heerlijke plek. Zoek je een bruisende plek waar alles goed ontwikkeld is, er volop comfort is, veel verschillende activiteiten worden aangeboden en je uit kunt gaan, dan is dit het eiland voor jou. Lees meer over deze Ko Samui-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Soezen op Samui
Soezen op Samui - special stay
Kajakken en snorkelen
x
+
Reisschema: Khanom
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 207,- p.p. bij 2 personen

De meeste reizigers trekken meteen naar de eilanden, maar ook het vasteland is de moeite waard. Hier vind je weinig toeristen op de kilometerslange witte zandstranden en het is dé plek om de bijzondere roze dolfijnen te spotten. Stap in een longtailboot en ga op zoek naar deze flippers. Lees meer over deze Khanom-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen aan dolfijnenstrand
Relaxen aan dolfijnenstrand - special stay
x
+
Reisschema: Khao Sok National Park
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen

Het was al jaren een droom en deze is in 2015 eindelijk uitgekomen: onze eigen junglelodge. Aan de rand van Khao Sok Nationaal Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen. Word wakker met de geluiden uit de jungle, trek met een gids het woud in en glijd in een kano de rivier af. Na een actieve dag kun je ontspannen bij het kampvuur en elkaars verhalen horen. Lees meer over de bouwsteen ‘Anurak Communitylodge’.

Welke optie wil je aanvragen?

Anurak Communitylodge
Fietstocht door Khao Sok National Park
Alternatieve accmmodatie
x
+

Bouwstenen Zuid-Thailand: verborgen jungle

Reisschema: Khao Sok National Park
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 447,- p.p. bij 2 personen
Aanvang: maandag, woensdag en vrijdag

Ervaar het onaangetaste regenwoud van Khao Sok National Park en slaap ver weg van andere reizigers in onze eigen junglelodge én in een drijvend huisje op het meer! Samen met een gids verken je het oerwoud en drijf je de rivier af langs spectaculaire kalkstenen rotsformaties. Lees meer over deze Khao Sok-bouwsteen.

Reisschema: Surat Thani
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 196,- p.p. bij 2 personen

Het is er nog: een plek waar de meeste reizigers niet van hebben gehoord en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Een plek waar je communiceert met handen en voeten, kunt zwemmen in de rivier en kokosnoten eet uit de achtertuin. Wij hebben een klein vissersdorp gevonden op slechts een half uur rijden van Surat Thani. Hier slaap je bij een Thais gastgezin en krijg je een inkijkje in het communityproject. Lees meer over deze bouwsteen bij een gastgezin.

Reisschema: Phuket – Khao Lak – Khao Sok – Khanom – Surat Thani
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 384,- p.p. bij 2 personen

Eilandhoppen met je eigen huurauto: ook dat kan! Trek eropuit met een routebeschrijving en cruise over geasfalteerde wegen langs kokosplantages, afgelegen tropische baaien en natuurlijke warmwaterbronnen. De selfdrive brengt je naar de dichte jungle van Khao Sok en de onontdekte badplaats Khanom. We houden de afstanden behapbaar, zodat je zat tijd hebt om uit te stappen en rond te neuzen onderweg. Lees meer over deze selfdrive-bouwsteen.

Bouwstenen Zuid-Thailand: eilanden zuidwestkust (november t/m april)

Reisschema: Ko Raya
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 398,- p.p. bij 2 personen

Op nog geen uur varen van toeristisch Phuket ligt een enorme verrassing: Ko Raya. Op dit bountyeiland vind je nauwelijks toeristen en zelfs geen auto’s – als je tenminste de tractor die je naar je hotel brengt buiten beschouwing laat. Wat vind je er dan wel? Pittoreske baaitjes, witte stranden, wuivende palmen en een helderblauwe zee vol kleurrijk koraal. Picture perfect, dus. Het is een ideale plek om te snorkelen of duiken, of gewoon met je billen in het zand je Thailand-reis af te sluiten. Lees meer over deze Ko Raya-bouwsteen.

Reisschema: Ko Yao Yai
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 284,- p.p. bij 2 personen

Tussen het drukke Phuket en Krabi, verscholen tussen de kalksteenrotsen van de Pang Nga-baai, ligt een ongerept pareltje met stille stranden en dichte jungle: Ko Yao Yai. Hier vind je geen dorpjes vol winkels en restaurants, maar slechts pure natuur. Slaap in je eigen bungalow in een tropische tuin aan het strand en ga op ontdekkingstocht per boot. Je verkent verborgen lagunes en snorkelspots. Lees meer over deze Ko Yao Yai-bouwsteen.

Reisschema: Ko Lanta
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 180,- p.p. bij 2 personen

Kilometerslange zandstranden, wuivende palmen en stille baaien: Ko Lanta heeft het allemaal. Het is de ideale plek om te relaxen op het strand, maar je kunt ook prima wat pit toevoegen aan je verblijf. Ga bijvoorbeeld per kajak het water op en peddel langs grillige rotsen, of zoek de drukte van het naburige Railay Bay op. Lees meer over deze Ko Lanta-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Luieren op Lanta
Luieren op Lanta - special stay
Kajak-excursie Ko Lanta
x
+
Reisschema: Ko Hai
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 209,- p.p. bij 2 personen

Picture this: wit strand met palmbomen en helderblauw water vol kleurig koraal. Het ansichtkaartplaatje bestaat, diep in het zuiden van de Trang-Archipel. Het eiland Ko Hai, ver weg van de bewoonde wereld, is er eentje waar je verwacht Robinson Crusoë tegen het lijf te lopen. Maar zelfs die kans is vrij klein: hier vind je vrijwel niemand. Ga snorkelen tussen de kleurrijke vissen of doe gewoon even lekker he-le-maal niks. Lees meer over deze bouwsteen in de Trang-archipel.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxed Robinson-eiland
Relaxt Robinson eiland - special stay
x
+

Bouwstenen Zuid-Thailand: eilanden bij Bangkok

Reisschema: Ko Samet
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 207,- p.p. bij 2 personen

Wil je je reis door Noord- en Centraal-Thailand afsluiten op een bountystrand, maar heb je geen tijd (of zin) om per trein of vliegtuig naar het zuiden te reizen? Dan is Ko Samet ideaal. Door z’n ligging op slechts een paar uur van Bangkok is het eiland ook populair bij de Thai, maar herbergt desalniettemin onontdekte plekjes. Slaap in een rustig en schoon resort, direct aan het strand. ’s Avonds kun je genieten van een versbereid diner of zoek je de gezelligheid op in Hat Sai Kaew. Lees meer over deze Ko Samet-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Bangkok uit, slippers aan
Bangkok uit, slippers aan - special stay
x
+
Reisschema: Ko Chang
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 175,- p.p. bij 2 personen

Wil je je Laos- of Cambodjareis afsluiten op een tropisch eiland, dan is dit dé bouwsteen voor jou. Ko Chang ligt op slechts vijf uur rijden ten oosten van Bangkok en is daarom makkelijk te combineren. Hier vind je niet alleen zandstranden vol palmbomen, maar ook tropisch regenwoud. Hike door de bossen en neem een verfrissende duik onder een waterval of luier lekker op het strand. Je slaapt in een comfortabel resort, natuurlijk met uitzicht op zee. Lees meer over deze Ko Chang-bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Ko Chang watervaleiland
Watervaleiland Koh Kood
x
+
1
van
14

 

Aanvullende informatie

Heb je moeite met het plannen van je reis door Zuid-Thailand, kijk dan op onze Hoe reis je in Thailand-pagina. Onze ervaren reisspecialisten zullen een logische route maken van je gekozen bouwstenen en waar nodig tussen liggende hotels en vervoer inplannen.

We kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ‘s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele aircoslaaptrein tweede klasse. We bieden ook combinaties van bouwstenen aan; daarbij hebben we al keuzes gemaakt uit alle bouwstenen en logische combinaties gemaakt. Bekijk deze individuele Thailand-rondreizen.

x

Verstuur je reisplan