Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 516 20 20

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Tropische eilanden, palmbaaien en jungle

  Bouwstenen Zuid-Thailand

  Wil je onderuit met een boekje op een parelwit strand, of kijk je ernaar uit om de jungle van Khao Sok te verkennen? Wat je voorkeur ook heeft, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Thailand-rondreizenBel of mail ons: wij, Thailand-experts Tessa, Ellen, Sharon en Mara, helpen je graag op weg.
  Tussen mei en september raden we de eilanden aan de oostkust aan. In november of december, dan raden we de zuidwestkust aan. Tussen januari en april kun je naar beide kustregio’s. Op ons Thailand-reisblog staat meer informatie over de eilanden.

  ✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
  ✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

  Kies je favoriete Thailand bouwstenen
  Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
  Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan

  Bouwstenen Zuid-Thailand: relaxen oostkust (half december t/m september)

  Eilandhoppen aan de oostkust

  Reisschema: Ko Samui en Ko Phangan
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 274,- p.p. bij 2 personen

  Ko Samui en Ko Phangan liggen aan de oostkust van Thailand en hebben elk hun eigen karakter. Ko Samui is levendig en ontwikkeld, met gezellige restaurants en excursiemogelijkheden. Ko Phangan is groener en bergachtiger. 

  Wij vinden een combi van deze twee eilanden de ultieme eilandhop-ervaring in Thailand. Tussen de eilanden varen publieke veerboten, maar tijdens onze bouwsteen maak je de oversteek juist per zeilboot. In een traditionele houten jonk vaar je langs lagunes en rotseilanden.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Eilandhoppen aan de oostkust
  Eilandhoppen aan de oostkust - special stay
  x

  Voeg deze bouwsteen toe aan je Thailand reis!

  Nemo’s en poederzand

  Reisschema: Ko Tao
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 129,- p.p. bij 2 personen

  Ko Tao wordt door veel reizigers over het hoofd gezien, volgens ons niet terecht. Het is een klein eiland met een paar restaurants en hotels. Niemand heeft haast: de sfeer is ontspannen. 

  Om het eiland heen vind je talloze koraalriffen en in de heldere zee zwemmen gekleurde vissen. De zee rondom Ko Tao is dan ook beschermd gebied en de meeste reizigers komen er om te duiken of te snorkelen. Je slaapt in eenvoudig hotel of luxer resort waar je uitkijkt over het water. Op het strand kun je even bijkomen van je avonturen onder water.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Nemo’s en poederzand
  Nemo's en poederzand - special stay
  x

  Soezen op Samui

  Reisschema: Ko Samui
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 146,- p.p. bij 2 personen

  Dit bekende eiland in de Golf van Thailand staat garant voor een ontspannen verblijf op een goed ontwikkeld eiland. Ko Samui is vooral bestemd voor de verwende strand- en uitgaansliefhebber. Boek deze Zuid Thailand bouwsteen als je een comfortabel verblijf wilt op een bruisend eiland dat in het hoogseizoen vol is met vakantiegangers. 

  De lange, maanvormige stranden zijn prachtig wit en de binnenlanden van het eiland zijn tropisch. Samui is een vrij groot eiland dat ook goed met een huurauto te verkennen is.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Soezen op Samui
  Soezen op Samui - special stay
  Kajakken en snorkelen
  x

  Relaxen aan dolfijnenstrand

  Reisschema: Khanom
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 208,- p.p. bij 2 personen

  Waar de meeste reizigers meteen doorreizen naar de eilanden vinden wij het de moeite waard om met je voeten op vaste bodem te blijven. Ook op het vasteland vind je witte zandstranden en wuivende palmbomen maar daarnaast ook roze dolfijnen. Vanuit een longtailboot ga je op zoek naar deze flippers. 

  Na twee dagen hop je makkelijk verder naar de eilanden. Het strandgevoel heb je alvast te pakken.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Relaxen aan dolfijnenstrand
  Relaxen aan dolfijnenstrand - special stay
  x

  Bouwstenen Zuid-Thailand: verborgen jungle

  Woudreuzen en meren

  Reisschema: Khao Sok National Park
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 389,- p.p. bij 2 personen
  Aanvang: maandag, woensdag en vrijdag

  Met Thailand online verblijf je bij het regenwoud van Khao Sok, in de onaangetaste jungle. Je logeert in onze zelf ontworpen jungle lodge en een drijvend huisje. Een uitgekomen droom waarmee we samen met de lokale bevolking ons steentje aan verantwoord toerisme bijdragen.

  De laatste nacht slaap je in een drijvend huisje op het stuwmeer, je treft hier weinig andere toeristen. Overdag wandel je onder begeleiding van een gids door het woud en maak je een boottocht langs kalkstenen rotsformaties. 
  verder lezen

   

  Anurak Communitylodge

  Reisschema: Khao Sok National Park
  Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
  Reissom: € 203,- p.p. bij 2 personen

  Het was al jaren een droom en deze is in 2015 eindelijk uitgekomen: onze eigen communitylodge. Midden in Khao Sok Nationaal Park hebben we samen met de Thai een plek gebouwd waar natuur en mensen samenkomen. Word wakker met de geluiden uit de jungle, trek met een gids het woud in en glijd in een kano de rivier af. Na een actieve dag kun je ontspannen bij het kampvuur en elkaars verhalen horen. Lees meer over de bouwsteen ‘Anurak Communitylodge‘.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Anurak Communitylodge
  Fietstocht door Khao Sok National Park
  Alternatieve accmmodatie
  x

  Kokosnoot uit de achtertuin

  Reisschema: Surat Thani
  Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
  Reissom: € 193,- p.p. bij 2 personen

  In een klein vissersdorp, op een half uur van Surat Thani, ben je even onderdeel van een ‘community project’. Als één van de weinige reizigers vaar je over de rivier door een wirwar van palmbomen.

  De dorpsbewoners laten trots zien hoe schoon de rivier is dankzij hun inzet en wat zij voor de kost doen; garnalen vangen, boten maken en palmbladeren vouwen. Wij aten kokosnoten uit de achtertuin en wasten ons in de rivier. ’s Avonds slaap je bij een Thais gastgezin. Mooier kon onze reis niet worden.
  verder lezen

  Bouwstenen Zuid-Thailand: eilanden zuidwestkust (november t/m april)

  Bountybomen op koraaleiland

  Reisschema: Ko Raya
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 342,- p.p. bij 2 personen

  Op krap een uur varen vanaf het toeristische Phuket hebben wij een ontdekking gedaan: het bounty eiland Ko Raya. Op het eiland rijden geen auto’s, behalve de tractor die je naar je hotel brengt. Je vindt er pittoreske baaien, witte zandstranden, wuivende kokospalmen en een helderblauwe zee waarin kleurige koraalriffen leven. 

  Het eiland biedt mogelijkheden voor snorkelen en duiken, zodat je de onderwaterwereld van dichtbij kunt bekijken. Wij vinden het een ideaal eiland voor een lekkere strandafsluiter, terwijl je toch dichtbij de luchthaven van Phuket bent.
  verder lezen

  Varen langs lagunes en snorkelbaaien

  Reisschema: Ko Yao Yai
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 286,- p.p. bij 2 personen

  Tussen Phuket en Krabi in vonden wij een eilandje met rustige zandstranden en een dichtbeboste jungle: Ko Yao Yai. Het ligt midden tussen de indrukwekkende kalksteenrotsen van de Phang Nga baai. Tijdens een ontdekkingstocht per boot verken je verborgen lagunes en snorkelspots.

  Je slaapt in een kleinschalig resort met bungalows, gelegen in een tropische tuin aan het strand. Op Ko Yao Yai vind je geen dorpjes met restaurants en winkels. Volgens ons het ideale eiland om de rustige, authentieke sfeer van de westkust te ervaren.
  verder lezen

  Luieren op Lanta

  Reisschema: Ko Lanta
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 162,- p.p. bij 2 personen

  Wuivende palmbomen, kilometers lange zandstranden en rustige baaien: op tropisch Ko Lanta vind je alle ingrediënten voor een relaxed strandverblijf. Naast de rust die je op Ko Lanta vindt, zijn er verschillende activiteiten te doen om je strandverblijf wat pit te geven.

  Ko Lanta is nog niet overlopen door toeristen, maar de gezellige drukte kun je prima opzoeken. We raden aan een kajak-excursie te boeken, omdat je vanaf het water de omgeving toch op een andere manier ziet. Je peddelt op je gemak langs grillig gevormde rotsen en rust uit op verlaten stranden. 
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Luieren op Lanta
  Luieren op Lanta - special stay
  Kajak-excursie Ko Lanta
  x

  Relaxed Robinson-eiland

  Reisschema: Ko Hai
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 186,- p.p. bij 2 personen

  Picture this: wit strand met palmbomen en helderblauw water vol kleurig koraal. Het ansichtkaartplaatje bestaat, diep in het zuiden van de Trang-Archipel. Het eiland Ko Hai, ver weg van de bewoonde wereld, is er eentje waar je verwacht Robinson Crusoë tegen het lijf te lopen. Maar zelfs die kans is vrij klein: hier vind je vrijwel niemand. Ga snorkelen tussen de kleurrijke vissen of doe gewoon even lekker he-le-maal niks.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Relaxed Robinson-eiland
  Relaxt Robinson eiland - special stay
  x

  Southern Island Drive

  Reisschema: Ko Samui - Nakhon Sri Thammarat - Krabi - Khao Sok - Khao Lak
  Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
  Reissom: € 351,- p.p. bij 2 personen

  In Zuid Thailand is het ook mogelijk om met een huurauto de eilanden te ontdekken. Alle wegen zijn geasfalteerd en je krijgt een routebeschrijving mee waarmee je op eigen houtje gaat eilandhoppen. Onderweg passeer je kokos- en rubberplantages, zwaaiende kinderen en afgelegen tropische baaien. 

  Deze selfdrive brengt je naar de dichte jungle van Khao Sok en de ruige baaien en idyllische stranden in de Phang Nga baai. De afstanden zijn behapbaar zodat je genoeg tijd hebt om overal rond te neuzen.
  verder lezen

  Bouwstenen Zuid-Thailand: eilanden bij Bangkok

  Bangkok uit, slippers aan

  Reisschema: Ko Samet
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 272,- p.p. bij 2 personen

  Op slechts een paar uur afstand van Bangkok ligt het eiland Ko Samet, ideaal te combineren met je reis door Centraal- en Noord-Thailand. Vanuit Bangkok sta je binnen korte tijd op het witte poederzand van dit palmeneiland en hiervoor hoef je niet op het vliegtuig of in de slaaptrein te stappen. Ondanks dat dit eiland geliefd is bij de Thai zelf, hebben wij een schoon en nog weinig toeristisch strand voor je gevonden. 

  Je verblijft in een rustig gelegen resort, dat direct aan het strand is gelegen. ’s Avonds geniet je van een vers bereide maaltijd of drink je een cocktail op het levendige strand van Hat Sai Kaew.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Bangkok uit, slippers aan
  Bangkok uit, slippers aan - special stay
  x

  Ko Chang watervaleiland

  Reisschema: Ko Chang
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 178,- p.p. bij 2 personen

  Reis je door Laos of Cambodja en wil je je reis afsluiten op een tropisch eiland, dan kan dat met deze bouwsteen. Anders dan alle andere Zuid-Thailand bouwstenen op deze pagina ligt Ko Chang ten oosten van Bangkok. Vanuit de Thaise hoofdstad rijd je er in ongeveer vijf uur naartoe. 

  Op het eiland vind je dicht regenwoud, zandstranden vol palmbomen. Maak een wandeling door de bossen en neem een duik in een van de frisse watervallen, of luier een dagje op het strand. Het eiland is redelijk ontwikkeld met goede resorts. Je slaapt in een comfortabel resort met uitzicht op de zee.
  verder lezen

  Welke optie wil je aanvragen?

  Ko Chang watervaleiland
  Watervaleiland Koh Kood
  x
  1
  van
  14

   

  Aanvullende informatie

  Heb je moeite met het plannen van je reis door Zuid-Thailand, kijk dan op onze Hoe reis je in Thailand-pagina. Onze ervaren reisspecialisten zullen een logische route maken van je gekozen bouwstenen en waar nodig tussen liggende hotels en vervoer inplannen.

  We kunnen altijd vervoer naar de verschillende steden regelen en van het vliegveld naar een hotel. In de steden kun je gemakkelijk zelf voor vervoer zorgen, er zijn genoeg taxi’s en tuktuks. Het ontbijt is in elk hotel inbegrepen, overige maaltijden die inbegrepen zijn, staan beschreven in de bouwstenen. Transfers die ‘s nachts plaatsvinden zijn altijd per comfortabele aircoslaaptrein tweede klasse. We bieden ook combinaties van bouwstenen aan; daarbij hebben we al keuzes gemaakt uit alle bouwstenen en logische combinaties gemaakt. Bekijk deze individuele Thailand-rondreizen.

  x