Over Riksja Thailand

Thailand-specialist

Riksja Thailand is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Thailand-specialist Anne

Ik heb tot nu toe al een aantal hele mooie plekjes op de wereld mogen bezoeken, en Thailand is er één van. Wat een bijzonder land met veel diversiteit, vriendelijke mensen en vooral heerlijk eten.

Ik ben een paar keer op de verschillende eilanden in de Golf van Thailand geweest. Ondanks dat het toerisme zich flink heeft ontwikkeld hier de afgelopen jaren, zijn er nog veel bijzondere plekken om te ontdekken. Zo vond ik de kustplaats Khanom heel bijzonder. Dwaal over verlaten wegen met palmbomen, rust helemaal uit aan de kilometers lange witte zandstranden en spot roze dolfijnen terwijl je met je bootje op de zee dobbert…

 

Thailand-specialist Joël

Als elfjarige jongen maakte ik voor het eerst kennis met Thailand. Vanaf het moment dat de deuren van de luchthaven opengingen bevond ik mij in een compleet andere wereld. Iedere dag was een nieuw avontuur. Van de typisch Aziatische hectiek in de steden tot aan een meerdaagse trekking in een rustige jungleomgeving. Hier is mijn voorliefde voor Azië ontstaan.

Nu, jaren later, reis ik nog steeds zo veel ik kan naar Azië. Inmiddels heb ik veel van Thailand gezien en blijft het land mij verrassen. Één van mijn mooiste ervaringen was het slapen in een drijvend bamboehuisje in het Khao Sok National Park. ’s Ochtends word je wakker door de dierengeluiden die vanaf de dichtbegroeide kalksteenrotsen over het meer echoën.

 

Thailand-specialist Misha

Nadat ik een half jaar in Azië gewoond had, wist ik het zeker: ik wil meer van dit werelddeel zien! Mijn eerste backpackavontuur begon ik in Thailand. En wauw, wat een bijzonder land! In het noorden van Thailand sliep ik tijdens een tweedaagse trekking bij een lokale familie thuis. Zij leerden mij te genieten van de kleine dingen in het leven. Deze mensen zijn zo gelukkig met maar heel weinig!

Ik reisde door naar Laos op de slowboat via de Mekong rivier. Mijzelf overgeven aan de rust na het verblijf aan het levendige Chiang Mai gaf mij een heerlijk vrij gevoel. Even wegdromen, genieten van de natuur en onderweg zwaaien naar de kinderen die aan de waterkant aan het spelen zijn.

 

Thailand-specialist Rebecca

Toen ik een paar jaar geleden een reis naar Thailand maakte heeft het mijn hart gestolen. Wat een fijn land met lieve mensen en heerlijk eten. Wat mij betreft mag een bezoek aan Bangkok tijdens je reis door Thailand niet ontbreken. Het voelt als thuiskomen wanneer je door de nauwe straatjes fietst, de Aziatische geuren ruikt en alle geluiden hoort.

Daarnaast ben ik gek op de Thaise keuken. Je kan heerlijke curry’s eten en de lekkerste Pad Thai heb ik ’s avonds op straat in Chiang Mai gegeten. Naast al het cultuurgeweld biedt Thailand nog veel meer, zo kan je heerlijk relaxend afsluiten aan een van de tropische stranden. Ik zal niet gauw vergeten hoe ik met een cocktail in mijn hand de zon in de zee zag zakken.

 

Product Manager Thailand Evelyn

Ik kan niet genoeg van Thailand krijgen. Elke reis ontdek ik weer nieuwe plekjes en ben ik weer onder de indruk. Zulke lieve mensen, fantastisch eten en zoveel afwisseling in 1 land.

Natuurlijk is Thailand toeristisch en niet voor niks. Gelukkig is het ons wel gelukt om knusse plekjes buiten de gebaande paden voor je te vinden. Zo is de bouwsteen Op een onbewoond eiland onze nieuwste aanwinst waar je verhalen deelt bij het kampvuur en snorkelt in alle rust. Maar slaap je in de jungle in onze Anurak Lodge dan zie je ook geen massa’s feestvierende backpackers.

Onze partner ter plaatse

In Thailand werken wiOnze partner in Thailandj met een partner die 24 uur per dag voor je klaar staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Thailand-reis, in goede handen bent.

 

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.