Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Bel ons gerust op

  071 516 20 20

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30
  zaterdag, van 10:00-17:00

  Thailand-specialistenOver Thailand online

  Thailand specialist

  Thailand online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

  Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

  Thailand Specialist Tessa Vermij

  Na een reis van vier maanden door Australië had het reisvirus me te pakken. Een baan in het toerisme specialist Thailand Tessasprak me aan, het is heerlijk om dagelijks met reizen bezig te zijn. Wel wilde ik op een plek werken waar ik me echt thuis zou voelen. Toen ik Riksja Travel tegen kwam wist ik het: ‘Dit is een bijzonder bedrijf’. De manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) past helemaal bij mij.

  Azië heeft mijn hart gestolen en Thailand heeft een speciaal plekje. Ondertussen ben ik er vier keer geweest en ik blijf ervan genieten. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam, het eten is er fantastisch en het land is enorm afwisselend. Ik heb enorm genoten van het nachtje op het water tijdens de bouwsteen ‘River and the Railway’, het spotten van olifanten in Khao Yai zal ik niet snel vergeten en het nagenieten op een tropisch eiland zorgt dan voor de perfecte afsluiting.

  Thailand specialist Sharon van Regenmortel

  Sinds kort werk ik bij Riksja Travel met veel plezier. Nadat ik een half jaar heb gereisd in Zuid-Oost Azië en Zuid-Amerika dacht ik, hoe leuk zou het zijn om elke dag met reizen bezig te zijn. Mensen enthousiast maken en alles tot in de puntjes te regelen vind ikThailand specialist Sharon erg leuk. Riksja Travel brengt je in contact met de lokale bevolking en haalt het uiterste uit je reis. Wij regelen kleinschalige accommodaties om op deze manier op een bijzondere manier te overnachten.

  Thailand is een veelzijdig land met natuur, cultuur en strand en daarom een mooi vakantieland. Het heerlijke Thaise eten mag niet ontbreken tijdens je reis. Je kunt heerlijk relaxen op de witte stranden van het eiland Koh Chang ten oosten van Bangkok met de bouwsteen ‘Koh Chang watervaleiland’. Ik zelf vond de bouwsteen ‘Nemo’s en poederzand’ erg leuk, je kunt daar mooi snorkelen en duiken in het blauwe water wat een exotisch gevoel geeft.

   

   

  Thailand specialist Ellen van Adrichem

  Een land écht leren kennen en je onderdompelen in de cultuur en natuur, dat is wat voor mij reizen zo bijzonder maakt. Bij Riksja Travel staat deze beleving voorop en kun je met bouwstenen je eigen reis samenstellen. Daarin laat je terugkomen wat voor jou belangrijk is. Ik vind het voEllen Thailand specialistoral leuk dat je je vrijheid behoudt, maar wel zeker weet dat dat kleinschalige hotelletje van tevoren geboekt wordt en je dus op de leukste plekken slaapt. Zo slaap je in een drijvendhuisje op de kabbelende River Kwai of middenin de jungle.

  Inmiddels werk ik al ruim vier jaar met veel plezier bij Riksja Travel. Iedere dag ben ik met reizen bezig en zo kan ik meteen inspiratie op doen voor mijn eigen vakanties. Ik ben onlangs voor de tweede keer naar Thailand geweest. Het fietsen door Bangkok heeft veel indruk op mij gemaakt omdat je chaotisch Chinatown met de groene buitenwijken combineert. Lekker niets doen op het strand hoort er natuurlijk bij aan het einde van je reis. Ik kan niet wachten om nog een keer terug te gaan!

  Specialist Thailand Danielle Verlaan

  Na een eerste verre reis naar het groene Costa Rica wist ik het zeker, ik wilde veel meer van de wereld gaan zien. Maar dan wel op mijn manier en mijn eigen tempo. Toen ik bij het zoeken naar een nieuwe bestemming Riksja Tspecialist Thailand Danielleravel tegenkwam, wist ik het eigenlijk al, deze manier van reizen past bij mij. Individueel op reis, maar wel met zekerheid dat ik de hoogtepunten van een land zal zien tijdens mijn reis.

  Inmiddels is het al 3 jaar geleden dat ik een reis door het afwisselende Thailand heb gemaakt. Van een overnachting op een drijvend huisje op het Racha Praba meer tot een verblijf bij de lokale bevolking tijdens de trekking Avontuur in een Notendop. En afsluiten op de witte stranden of het eten van heerlijke Thaise curry maken de reis natuurlijk compleet. Ik vond het een fantastische ervaring en kan niet wachten tot mijn volgende reis naar Thailand.

  Thailand specailist Mara van der Hoek

  In 2008 reisde ik voor het eerst met Riksja Travel naar Thailand en ik was meteen verkocht: lieve mensen, een prachtige natuur en een heel eigen cultuurgeschiedenis. Ik kon geen genoeg krijgen van de Mara reisspecialist Thailandrijkversierde tempels waar Bangkok mee bezaaid is en ik vond het slapen op een vlothuisje midden op een junglemeer (met heftig onweer!) heel spannend. Omdat ik niet alleen enthousiast was over Thailand, maar ook over Riksja Travel, solliciteerde ik een jaar later en inmiddels heb ik het geluk gehad om nog meer van Thailand te kunnen zien. Van verborgen eilandjes aan de oostkust tot snorkelparadijsjes in de Golf van Thailand: ik kan niet kiezen welk palmstrand het fijnste is. Ga het vooral zelf proberen en vergeet je flippers niet…

   

   

  Tessa Hersbach

  Product Manager Thailand

  Thailand was mijn eerste verre reis naar Azië en het land heb ik inmiddels goed leren kenproduct manager tessa Thailandnen. Van de bruisende stad Bangkok, de tempels met biddende monniken tot ongerepte natuur in het noorden. Maar vooral het zuiden met witte zandstranden en helderblauw water heeft mijn hart gestolen.

  Omdat Thailand elk jaar veel toeristen ziet hebben wij de knusse plekjes buiten de gebaande paden voor je gevonden. Zo is de bouwsteen relaxen aan dolfijnenstrand ons goed bewaarde geheim met brede zandstranden en blauw water. Een hangmat en een kokosnoot en ik ben in Thaise sferen.

  Onze partner ter plaatse

  In Thailand werken wiOnze partner in Thailandj met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

  Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Thailand reis, in goede handen bent.

   

   

  stempel riksja travel homeReizen met Riksja Travel

  Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

  Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.