Over Riksja Thailand

Thailand-specialist

Riksja Thailand is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Thailand-specialist Anne Smit

Ik heb tot nu toe al een aantal hele mooie plekjes op de wereld mogen bezoeken, en Thailand is er één van. Wat een bijzonder land met veel diversiteit, vriendelijke mensen en vooral heerlijk eten.

Ik ben een paar keer op de verschillende eilanden in de Golf van Thailand geweest. Ondanks dat het toerisme zich flink heeft ontwikkeld hier de afgelopen jaren, zijn er nog veel bijzondere plekken om te ontdekken. Zo vond ik de kustplaats Khanom heel bijzonder. Dwaal over verlaten wegen met palmbomen, rust helemaal uit aan de kilometers lange witte zandstranden en spot roze dolfijnen terwijl je met je bootje op de zee dobbert…

 

Thailand-specialist Joël Anderson

Als elfjarige jongen maakte ik voor het eerst kennis met Thailand. Vanaf het moment dat de deuren van de luchthaven opengingen bevond ik mij in een compleet andere wereld. Iedere dag was een nieuw avontuur. Van de typisch Aziatische hectiek in de steden tot aan een meerdaagse trekking in een rustige jungleomgeving. Hier is mijn voorliefde voor Azië ontstaan.

Nu, jaren later, reis ik nog steeds zo veel ik kan naar Azië. Inmiddels heb ik veel van Thailand gezien en blijft het land mij verrassen. Één van mijn mooiste ervaringen was het slapen in een drijvend bamboehuisje in het Khao Sok National Park. ’s Ochtends word je wakker door de dierengeluiden die vanaf de dichtbegroeide kalksteenrotsen over het meer echoën.

 

Thailand-specialist Tessa Vermij

Na een reis van vier maanden door Australië had het reisvirus me te pakken. Een baan in het toerisme sprak me aan, het is heerlijk om dagelijks met reizen bezig te zijn. Wel wilde ik op een plek werken waar ik me echt thuis zou voelen. Toen ik Riksja Travel tegen kwam wist ik het: ‘Dit is een bijzonder bedrijf’. De manier van reizen (individueel, kleinschalig en duurzaam) past helemaal bij mij.

Azië heeft mijn hart gestolen en Thailand heeft een speciaal plekje. Ondertussen ben ik er vier keer geweest en ik blijf ervan genieten. De lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam, het eten is er fantastisch en het land is enorm afwisselend. Ik heb enorm genoten van het nachtje op het water tijdens de bouwsteen ‘River and the Railway’, het spotten van olifanten in Khao Yai zal ik niet snel vergeten en het nagenieten op een tropisch eiland zorgt dan voor de perfecte afsluiting.

Evelyn Groenenberg

Product Manager Thailand

Ik kan niet genoeg van Thailand krijgen. Elke reis ontdek ik weer nieuwe plekjes en ben ik weer onder de indruk. Zulke lieve mensen, fantastisch eten en zoveel afwisseling in 1 land.

Natuurlijk is Thailand toeristisch en niet voor niks. Gelukkig is het ons wel gelukt om knusse plekjes buiten de gebaande paden voor je te vinden. Zo is de bouwsteen Op een onbewoond eiland onze nieuwste aanwinst waar je verhalen deelt bij het kampvuur en snorkelt in alle rust. Maar slaap je in de jungle in onze Anurak Lodge dan zie je ook geen massa’s feestvierende backpackers.

Onze partner ter plaatse

In Thailand werken wiOnze partner in Thailandj met een partner die 24 uur per dag voor je klaar staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Thailand-reis, in goede handen bent.

 

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.