Trekking Thailand uitleg gids

Trekking Thailand uitleg gidsTrekking en jungle informatie

Met Riksja Thailand kun je verschillende indrukwekkende natuurgebieden bezoeken. Ben je op zoek naar dichte jungle met vergezichten, watervallen en wilde dieren, dan kun je het best kiezen voor onze bouwsteen Woudreuzen en Meren. Of de bouwsteen Waterval en Wildlife in de jungle die goed vanuit Bangkok te bereizen is.

Wil je het noordelijk berggebied ontdekken dan kun je kiezen voor een van de trekkings die wij aanbieden. Deze trekkings vertrekken vanuit de stad Chiang Mai en worden net als bovenstaande bouwstenen begeleid van een Engelssprekende gids:
Avontuur in een notendop: 2 dagen, wandelen, vlottocht en een nachtje bij een bergvolk. Deze trek is voor iedereen te doen, een goede conditie is gewenst.
Trek van bergdorp naar bamboevlot: 3 dagen, per vlot, fiets en wandelend naar verschillende bergstammen, 1 nacht bij de lokale bevolking en 1 nacht in eco resort. Voor deze trekking is een goede conditie nodig.

 

Thailand trekking bergvolkBagage in de jungle en tijdens de trekking

Een aantal zaken zijn belangrijk om in de jungle bij je te hebben (behalve avonturiersbloed):

 

Bergdorp ThailandWat mee te nemen voor de bevolking

Voor de lokale bevolking is iedere buitenlander die langskomt rijk. Vergeleken met hun koopkracht, is dat ook zo. Mocht je de mensen daar iets willen geven, kun je het beste een donatie doen aan bijvoorbeeld de plaatselijke dorpsschool. De gids kan je daarbij van dienst zijn. Wil je de lokale kinderen iets geven dan kun je het best pennen of schriften meenemen. Wij hadden bij Ajax voetbalkaarten en promotiemateriaal opgevraagd, dit vonden de kinderen echt geweldig.

’s Ochtends, voor je weer vertrekt proberen de bewoners van de bergdorpen hun waar te verkopen. Binnen korte tijd wordt er een kleine ‘markt’ opgebouwd. Probeer niet allemaal bij dezelfde persoon iets aan te schaffen maar verspreid dit zoveel mogelijk. Let even goed op welke spullen je koopt, zo is er wel eens een reiziger aangehouden op de luchthaven in Nederland vanwege een bamboe-katapult in de bagage.

 

In het bergdorp

Behalve het overdag fysiek actief zijn in de noord Thaise natuur is ook essentieel voor een trekking om te proeven van de dorpssfeer. ’s Avonds is het een kwestie van met je slippers aan kijken hoe de gids het avondeten bereidt (hem helpen als je daar zin in hebt), of buiten rondslenteren en alle avondactiviteit in je opnemen: overal scharrelen kippen, honden en varkens. Hier en daar zijn de dorpsbewoners nog hun laatste kaTrekking bij Chiang Mai Thailandrweitjes aan het doen en spelen de kinderen voetvolleybal met een rieten bal. Je kunt een praatje met de bewoners aanknopen met je gids als tolk. De gids kent niet alleen de regio op zijn duimpje, hij kent ook de talen van de verschillende bergvolken en kan je van alles vertellen over deze mensen.

Het wordt in Thailand om zeven uur donker, het dorp wordt verlicht met olielampjes. Je slaapt in een houten hut in een dorp, op matjes. Het sanitair is primitief en er is vaak alleen een bron of pomp om je te wassen (soms een riviertje). Het ontbijt bestaat meestal uit een ommelet of pannekoeken gecombineerd met fruit. Hij zorgt ook voor thee, koffie en gekookt water.

 

 

Klik hier om voor de overzichtspagina van alle bouwstenen